Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Πέλλα - Δήμος για Όλους": "Δήθεν" νοικοκύρεμα με τις αποκλίσεις τεράστιες στα οικονομικά


Χωρίς την θετική μας ψήφο εγκρίθηκε το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του δήμου Πέλλας με τα οικονομικά στοιχεία κάθε τριμήνου να μην πιάνουν ποτέ τον στόχο. Με τεράστιες αποκλίσεις στα έσοδα και έξοδα παρελθόντων ετών το «οικονομικό νοικοκύρεμα» του μεγαλύτερου δήμου του νομού παραμένει μύθος. 
Η παράταξη μας με προτάσεις για τα θέματα ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τρίτης 30 Ιουνίου, ψήφισε αρνητικά και στην αναμόρφωση προϋπολογισμού που μειώνει  μέχρι εξαντλήσεως  το ποσό του έργου ασφαλτόστρωσης και  κατασκευής πεζοδρομίων οδού Ανατολικής Ρωμυλίας, ύψους 200χιλιάδων ευρώ, με αποτέλεσμα να φτάνει μόλις τις 26.436€. Ένα ποσό φυσικά αστείο για την πραγματοποίηση ενός τέτοιου έργου που είναι υψίστης σημασίας. Ο δρόμος αυτός αποτελεί περιφερειακή αρτηρία της πόλης με μεγάλη κίνηση οχημάτων και πεζών καταλήγοντας σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, όπου φοιτούν εκατοντάδες παιδιά. Αντί να συζητάμε την έναρξη αυτού του έργου μέσα στο έτος, αποφασίζετε μείωση του προϋπολογισμού που σημαίνει πως δεν πρόκειται να εκτελεστεί.
Σοβαρά θέματα όμως και  εκτός ημερησίας διάταξης έθεσε η παράταξη ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Τα ερωτήματα τέθηκαν και στους αρμόδιους αντιδημάρχους αν και δεν δόθηκαν ουσιαστικές απαντήσεις.   
Στα θέματα Παιδείας αναζητήθηκε για ακόμη μια φορά η επαναλειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γιαννιτσών, εφόσον στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου το Δ.Σ. είχε πάρει ομόφωνη απόφαση γι αυτό. Στην ερώτηση μας  αν έχει κατατεθεί  αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας και αν έχει υποδείξει ο δήμος Πέλλας νέο κτίριο για την εγκατάσταση της υπηρεσίας, η απάντηση ήταν ότι το παρακολουθούμε και σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα. 
Σε στενή παρακολούθηση βέβαια βρίσκεται και η ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών από το 2016 μέσω ΣΔΙΤ, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει μπει θεμέλιο. Με βάση τις υποσχέσεις  καταλληλόλητας  των σχεδίων και του οικοπέδων, προτάθηκε να γίνουν και τα δυο σχολεία που αρχικά είχαν ενταχθεί. Γιατί να μείνει έξω το Δημοτικό Σχολείο Γαλατάδων;
Παραμένοντας στα θέματα Παιδείας  καταθέσαμε πρόταση έκδοσης ψηφίσματος κατά της επιβολής τοποθέτησης καμερών στις αίθουσες διδασκαλίας, η οποία απορρίφτηκε. Αν και η αρχική διάταξη απεσύρθη λόγω των σοβαρών αντιδράσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας και των συλλόγων γονέων, το ενδεχόμενο να γίνεται μέσω κάμερας το μάθημα και να βιντεοσκοπείται η διδασκαλία στην τάξη με την δικαιολογία ότι κάποιοι μαθητές δεν προσέρχονται στο σχολείο, θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία έκφρασης εκπαιδευτικών και μαθητών και καταργεί την προστασία της ιδιωτικής ζωής των ανήλικων, εκθέτοντας τα παιδιά σε πλατφόρμες διαδικτύου που πολλές φορές διαρρέουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε και τις προτάσεις των κ.κ. Σουκιούρογλου και Διαμαντόπουλου, που παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση ως εκπρόσωποι από τον χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά ο δήμαρχος Πέλλας τους αρνήθηκε το λόγο!
Στην πρόταση μας για πληρωμή των σχολικών τροχονόμων για το διάστημα της καραντίνας, όπου όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στην εκπαίδευση πληρώθηκαν κανονικά, η απάντηση του δημάρχου Πέλλας ήταν αρνητική. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχολικοί τροχονόμοι δεν εντάχθηκαν σε κανένα πρόγραμμα καταβολής βοηθήματος και ότι πολλοί δήμοι στη χώρα επέλεξαν να τους πληρώσουν από τον δικό τους προϋπολογισμό. 
Για δυο ακόμη σημαντικά θέματα, πραγματικά έργα ανάπτυξης για τον δήμο, πήραμε και πάλι την υπόσχεση «στενής παρακολούθησης» των εξελίξεων. 

Μόνο που θα πρέπει να επισημάνουμε στον κ. Στάμκο πως η Ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου στα Γιαννιτσά και η τελική παραχώρηση του στρατοπέδου Καψάλη στον δήμο δεν χρειάζονται παρακολούθηση, αλλά εντατική ανησυχία και επιτέλους ολοκληρωμένες προτάσεις. 
Σύμφωνα με πληροφορίες στην Κεντρική Μακεδονία θα χρηματοδοτηθούν δυο δικαστικά κτίρια. Αυτό σημαίνει ότι τα Γιαννιτσά κινδυνεύουν και πάλι να μείνουν έξω από αυτόν το προγραμματισμό και να παρακολουθούν τις εξελίξεις. Η μελέτη και η πρόταση για Δικαστικό Μέγαρο στα Γιαννιτσά, είναι ωριμότερη και παλαιότερη στη σειρά από οποιαδήποτε άλλη στο νομό Πέλλας, γι αυτό η παράταξη ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ περιμένει την στήριξη των τριών κυβερνητικών βουλευτών για την κατασκευή του έργου. 
Στην ερώτησή μας εκ νέου για το Στρατόπεδο Καψάλη ο κ. Στάμκος, ενώ μας είχε διαβεβαιώσει ότι ο χώρος θα παραχωρηθεί στο δήμο χωρίς ιδιαίτερες δεσμεύσεις και δαπάνες, αφέθηκε φυσικά να ερημώνει, όπως και το Πολύκεντρο που είναι έτοιμο να καταρρεύσει (γι αυτό και μας το πήρε πίσω το Υπ.Υγείας), στην τοποθέτησή του, μας ενημέρωσε ότι βρισκόμαστε και πάλι στην αρχή και πως επανέρχεται ο παλιός νόμος περί πολεοδόμησης του στρατοπέδου και εκμετάλλευσης και από τους δυο φορείς, δηλαδή στρατό και δήμο. Φυσικά κι αυτό είναι ένα πολυετές έργο υπό «στενή παρακολούθηση».  

 Από το γραφείο τύπου δημοτικής παράταξης
"Πέλλα - Δήμος για Όλους"

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. Ο Στάμκος βγαίνει τρεις φορές Δήμαρχος εξ αιτίας σου κ.Καστεριδη για αυτό δεν δικαιούσαι να ομιλείς. Αυτές τις μακροσκελείς αναρτήσεις που όλοι γνωρίζουμε τον συγγραφέα δεν οδηγούν πουθενά. Καλά θα κάνεις να πας σπιτάκι σου μήπως και στην επόμενη αναμετρηση με ενα σχήμα (και όταν λέω ένα το εννοώ φυσικά στο οποίο θα μετέχουν άπαντες όπως κι εσύ) ο Δήμαρχος της καρδιάς των βολεμενων θα πάει εκεί που πραγματικά του αξιζει. Αν το κατάλαβες καλώς. Αν όχι θα αναγκάσεις και αυτούς ακομα που
    δεν τον θελουν να τον ξαναψηφίσουν γιατί απέναντι σου τους κάνει "πιο κλικ". Η αλήθεια είναι σκληρή αλλά στην πολιτική ειναι ΟΔΗΓΟΣ ΝΙΚΗΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΤΑΣΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΟΥ

      Διαγραφή
    2. Μην κακιζετε αδικα την Νατάσα. Μπορεί να βοηθήσε στην έκδοση του δελτίου τύπου του αρχηγού της αλλά δεν είναι ο σχολιαστής με το όνομα _κατω παυλα_. Εκεί παίζει πολιτικό πρόσωπο που ξέρει καλά τα εν δήμω. Δεν θέλω να ρισκάρω αλλά φαντάζομαι ποιος μπορεί να είναι. Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι όλα του τα σχόλια έχουν ενδιαφέρον, ουσία και είναι άρτια γραμμένα.

      Διαγραφή
    3. εννοείτε. Σιγά μην τα έγραφε αυτά η Νατάσα. Μάλλον ο ΠΑΠΑ....ΗΛΙΑΣ....

      Διαγραφή
    4. ΕΓΏ ΠΑΙΔΙΆ ΔΕΝ ΞΈΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΚΆΤΩ ΠΑΎΛΑ ΑΛΛΆ ΑΝ ΈΧΕΙ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΌ ΛΟΓΟ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΓΡΑΠΤΌ ΤΟΥ ΛΟΓΟ ΤΌΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΨΉΦΙΖΑ ΜΕ ΔΈΚΑ ΧΈΡΙΑ ΓΙΑ ΔΉΜΑΡΧΟ. ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΌΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΎΜΕ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΈΧΟΥΝ ΟΔΗΓΉΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΦΆΝΕΙΑ.

      Διαγραφή
    5. Μην το κουράζετε ρε παιδιά για το ποιος είμαι. Σημασία έχει αν συμφωνείτε η όχι με τα γραφόμενα μου. Εκφράζω καθαρά και ξαστερα όσα γνωρίζω και πιστεύω για αυτόν τον δυσμοιρο δήμο μας που του αξίζει καλύτερη τύχη. Είναι εντελώς άδικο ένας τόσο μεγάλος οργανισμος να φαντάζει νάνος μπροστά σε κάποιους άλλους στην ευρύτερη περιοχή μας. Η απορροφητικοτητα από ευρωπαϊκά κονδύλια είναι άγνωστη λέξη για τον Δήμαρχο και τους άσχετους συνεργάτες του. Ξέρετε ότι άλλοι δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας ζουν μόνο από τέτοια προγράμματα; Διαβάστε να δείτε στον Πυλαια-Χορτιατη, στον Ευοσμου-Συκεων τι "παπάδες" κάνουν γιατί το ανθρώπινο δυναμικό που διαλέγουν ως συνεργάτες είναι όπως ο νόμος προβλέπει. Οι εκεί Δήμαρχοι δεν προσλαμβάνουν "κατιναρια" και καφετζουδες ούτε γλάστρες αποτιστες έτοιμες να ξεραθούν. Κάνουν λειτούργημα οι άνθρωποι και μάλιστα ορατό και ουσιαστικό για την ποιότητα της ζωής των δημοτών τους. Τιμούν τα χρήματα των πολιτών που λαμβάνουν ως ανταποδοτικά και τα επιστρέφουν ως θα έπρεπε σε έργα υποδομής και ουσίας. Κατήργησαν τις ανθοεκθεσεις και τα παραμυθαδικα του περασμένου αιώνα και ασχολούνται με εκδηλώσεις του μέλλοντος. Τώρα για να ξεκαθαρίσω την θέση μου, αφήστε ήσυχη την Νατάσα,τον Παπασταμκο και τον Πάπαηλια γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν καμμία σχέση με τα σχόλια που ανεβάζω. Δεν υπάρχει λόγος να τους αποδίδετε κάτι για το οποίο δεν έχουν σχέση. Όποιος διαφωνεί μαζί μου είμαι εδώ να αλλάξουμε θέσεις και απόψεις. Αμπελοφιλοσοφιες και λόγια του καφενέ τέλος. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του γιατί με τέτοιους ρυθμούς θα καταντήσουμε ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΙΝΙ...

      Διαγραφή
    6. Κάτσε απόλαυσε τα 13+ χρόνια του γρηγορη και μην ασχολείσαι με κανέναν άλλον, ο λαός ψηφίζει όχι εξωγήινοι

      Διαγραφή
    7. Αφού τα απολαμβάνεις εσύ εμένα μου περισσεύει. Συμφωνώ ότι ο λαός ψηφίζει αλλά με κριτήρια σαν τα δικά σου. Εσυ βολεμενε/η τουλάχιστον ψελιζεις γράφοντας για το αφεντικό σου έστω και αυτήν την μπούρδα. Όσο για τους εξωγήινους ψάξτε στην ομάδα σας γιατί ζουν ανάμεσα σας καημενουλη/α. Ο κόσμος σας φτύνει και σεις γουστάρετε. Βίτσιο είναι δεν αλλάζει...

      Διαγραφή
    8. Δεν έχεις και άδικο στο τελευταίο

      Διαγραφή
  2. Μην αγχώνεστε, το 2023 έχει δρόμο ακόμα, μπορεί να κατέβει ο Επιτροπάκης 😂 και ο Στάθης να κάνει περίπατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου ρε σταμκο μάγκα. Με μηδέν έργο 3 στα 3, λόγω Νίκου και Στάθη, ευκαιρία για άλλες 3 θητείες και άσε το Βουτσά και το Φωκα να περιμένουν το δαχτυλίδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.