Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με Διοικητή ΑΑΔΕ: Απόδοση ΑΦΜ σε μετακλητούς εργάτες γης - Ανοίγει ο δρόμος για το εργόσημο


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, στο πλαίσιο των επαφών του αναφορικά με το ζήτημα τη εποχιακής αγροτικής εργασίας, επικοινώνησε με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή, ο οποίος και των ενημέρωσε ότι υπεγράφη η απόφαση για το πλαίσιο απόδοσης ΑΦΜ σε πολίτες τρίτων χωρών, μετακλητούς εργάτες γης.

Σύμφωνα με την απόφαση Α.1174/2020 η διαδικασία διενεργείται από τη Φορολογική Διοίκηση με κεντρικές διαδικασίες, χωρίς την υποβολή δήλωσης εγγραφής ή άλλου δικαιολογητικού από τον ενδιαφερόμενο ή τον εργοδότη.

Για την απόδοση ΑΦΜ διαβιβάζονται από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων προς τη Φορολογική Διοίκηση, συγκεντρωτικές καταστάσεις από τις οποίες προκύπτουν τα προσωπικά στοιχεία. Με την ολοκλήρωση της απόδοσης του ΑΦΜ οι καταστάσεις επιστρέφονται στις υπηρεσίες από όπου εστάλησαν, με συμπληρωμένο τον ΑΦΜ.

Ο Βουλευτής δήλωσε σχετικά:

«Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η απόδοση ΑΦΜ είναι προαπαιτούμενη για την έκδοση ΑΜΚΑ, ώστε να μπορούν να κολλήσουν εργόσημα. Επανειλημμένως έχω τοποθετηθεί για τη σημασία της εποχιακής εργασίας γης, τόσο από μετακλητούς αλλοδαπούς όσο και από Έλληνες πολίτες. Η πανδημία έδειξε τις αδυναμίες του ισχύοντος πλαισίου και έγιναν αρκετά βήματα, σε σύντομο χρόνο και κάτω από έκτακτες συνθήκες, ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία.»

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Μπράβο Λάκη δεν παίζεσαι, δουλεύεις και το Σάββατο, για αυτό μας δουλεύεις αγρίως, για κάτι που το προβλέπει ο νόμος και ήταν δρομολογημενο και μάλιστα ο Βορίδης την Πέμπτη στην τηλεόραση
    είπε , ότι η εγκύκλιος ήταν στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης για να δοθεί η έγκριση να προχωρήσει ,εσύ το Σάββατο επικοινώνησες με τον Πιτσιλη !!,Ας είναι καλά το σάιτ taxheaven.gr το οποίο από το Σάββατο το είχε αναρτήσει. 15βουλευτές έχουν, η Πέλλα ,Ημαθία,Κοζάνη,Φλώρινα,Λάρισα και μάλιστα ο Βεσυροπουλος ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών που είναι και το αντικείμενο του από την Βέροια δεν το ανάρτησε . Λάκη μην ξεπέφτεις για λίγα λαικ απο τους σανοφαγους.Και επειδή επαναλαμβάνεις για τους Έλληνες εργάτες,είδες κανέναν που να παίρνει επίδομα ανεργίας να πηγαίνει στα χωράφια; Ήταν μια παπαρια μαζί με την γκάφα με τον Πιτσιλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Βεσυρόπουλος καλά θα κάνει να παραιτηθεί. Είναι και από την Ημαθια δεν ντρέπεται δυο μήνες δεν έκανε τίποτα γιαυτο

      Διαγραφή
  2. Βρε τον Λάκη κάνει τέτοιες μαγκιές και μας πουλάει φύκια για μεταξωτές ταντέλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.