Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: Χρειαζόμαστε στοχευμένες παρεμβάσεις για την ανάδειξη του Πολιτιστικού πλούτου της Πέλλας


Προτάσεις από το Βουλευτή για παρεμβάσεις σε 4 σημαντικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς του Νομού Πέλλας.

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη πραγματοποίησε την Πέμπτη (02.07.2020) ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης, με σκοπό την κατάθεση προτάσεων – αιτημάτων σχετικών με έργα στον τομέα του πολιτισμού στο Νομό Πέλλας.  
Στα πλαίσια της προγραμματισμένης συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους Αρχαιολογικούς χώρους της Πέλλας και της Έδεσσας , τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών καθώς και το Κάστρο της Χρυσής Δήμου Αλμωπίας. 
Αναλυτικά κ. Σταμενίτης ζήτησε την εξέταση των παρακάτω ζητημάτων: 
1. Τη χρηματοδότηση των τευχών δημοπράτησης για την εγκεκριμένη μελέτη που αφορά το έργο συντήρησης και αποκατάστασης της Μητρόπολης Γιαννιτσών (Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου) και τη χρηματοδότηση του έργου.
2. Την αύξηση της χρηματοδότησης για το έργο συντήρησης και ανάδειξης του Ανακτόρου του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Αρχαιολογικού Χώρου της Πέλλας.
3. Την επαναφορά της ανάδειξης του Αρχαιολογικού χώρου (Λόγγος) της Έδεσσας στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Πολιτισμού.
4. Τη χρηματοδότηση των υφιστάμενων μελετών για την αποκατάσταση και ανάδειξη του κάστρου της Χρυσής Πέλλας, που χρονολογείται από το 10ο – 12ο αιώνα.
Από την πλευρά της η κ. Μενδώνη τόνισε ότι πρόκειται πράγματι για σημαντικά έργα που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη του Πολιτιστικού πλούτου του Νομού Πέλλας. Ειδικότερα το έργο ανάδειξης του Ανακτόρου του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα δώσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του Αρχαιολογικού χώρου της Πέλλας ενώ υπογράμμισε και την αξία του Αρχαιολογικού χώρου της Έδεσσας, ο οποίος πράγματι πρέπει να μπει και πάλι στους σχεδιασμούς του Υπουργείου. Παράλληλα, αναγνώρισε και τη μεγάλη σημασία του έργου της αποκατάστασης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών που χρονολογείται στο 1858 και έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως διατηρητέο μνημείο και έργο τέχνης με ειδική κρατική προστασία, καθώς πρόκειται για αξιόλογη τρίκλιτη βασιλική, όπως επίσης και τη μεγάλη αξία του Κάστρου της Χρυσής Αλμωπίας, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία βυζαντινής οχυρωματικής αρχιτεκτονικής.
Ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι ο τεράστιος αρχαιολογικός πλούτος και το Μουσείο στην Πέλλα, σε συνδυασμό με τον Αρχαιολογικό Λόγγο της Έδεσσας και όλα τα Βυζαντινά Μνημεία χρειάζονται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση ώστε να μπορέσει αυτή η πολύτιμη πολιτιστική κληρονομιά να αναδειχθεί και να αναπτυχθεί. Στα πλαίσια αυτά ο Βουλευτής ανανέωσε το ραντεβού του με την Υπουργό προκειμένου να παρακολουθείται στενά η πορεία εξέλιξης των παραπάνω αιτημάτων.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Χα χαχα!! πόσες φορές θα παρουσιάσεις αυτές τις έρμες τις προτάσεις αράχνιάσαν!!Πήγε βολτούλα ,έβγαλε και την φωρτογραφούλα. Το δια ταύτα για τους χαχόλους ανανέωσε όπως λέει το ραντεβού του ,για να τις ξανά παρουσιάσει!! Φάε κόσμε χόρτο!! Αυτη είναι η κούφια αποτεσματικότητα των βουλευτών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Διονύση δεν καταλαβαίνω γιατί αντιγραφείς άλλους,έρχεσαι συνεχώς δεύτερος πραγματικά συνεργάτες συμβούλους δεν έχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχετε καταλάβει ότι είστε κυβερνητικός βουλευτής ή όχι; Τι απαράδεκτες ανακοινώσεις είναι αυτές; Συναντηθήκατε με την κ. Μενδώνη και αυτή συμφωνεί ότι "η Πέλλα πρέπει να μπει και πάλι στους σχεδιασμούς του Υπουργείου". Έλεος!!! Πιο υποκριτικό... πεθαίνεις!!! Η Βέροια μας έχει πάρει τα σώβρακα και φέρετε μεγάλη ευθύνη κε Βολευτά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κριμα που δεν μπόρεσες να φέρεις τα λεωφορεία στο ανάκτορο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Πέλλα μέσω Κουφαλίων.
    Μιλαμε για τέτοια αποτελεσματικότητα και παπαρολογία. Πέλλα αθάνατη!!
    Τι τύχη να έχεις, με αυτούς πού εκλέγεις;
    Και για του λόγου του αληθές παραθέτω τον δελτίο του που δημοσιεύτηκε στις 4/10/ 19 στην καρατζοβα:
    karatzova.com: Τη σύνδεση του Μουσείου της Πέλλας με τον Σταθμό «ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ζητά ο Δ. Σταμενίτης
    https://www.karatzova.com/2019/10/blog-post_5.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άντε ρε Διονύση που θέλεις αναβάθμιση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πέλλας.
    Εδώ οι προηγούμενοι, αν δεν τους ρίχνατε ,ήταν έτοιμοι να γεμίσουν τον νομό με φουγάρα,αεροδρόμια και λιμάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε (1π.μ) δεν βλέπεις που τον κράζουν.Μέρα νύχτα συκοφαντει τον Καρασμανη ,απο την άλλη τον αντιγράφει. Θα αναφερθω στα πρόσφατα. Ο καρασμανης ζητά από τον Σταικουρα απο το βήμα της Βουλής να δώσει λεφτά στον Ελγα για το 35%,Ο Σταμενιτης την άλλη μέρα στο Σκυλακάκη ζητά το 35%, με φώτο παρακαλώ, ενώ όλο το διάστημα τσιμουδιά για αυτό.Δεν είδες που βγήκε ο άλλος και τον κατηγόρησε με στοιχεία για την απρέπεια του για τον νηπιαγωγείο των προμάχων,πράγμα που επιβεβαιώνεται από τις αναρτήσεις του δημάρχου και άλλων.Κανονικα έπρεπε να κρυφτεί μετά από αυτό το κάζο ,πού τέτοια ευσυνειδησία!! Για ποιούς φίλε μου συνεργάτες και φίλους του μιλας; Αυτούς πού τον επευφημούν και επιδοκιμάζουν τις αντιγραφές του με καρδούλες; Καρατζοβα ,δεν δέχομαι την υποτίμηση, παρακαλώ να περάσει και όποιος μπορεί να με διαψεύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.