Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση Δημάρχου Αλμωπίας με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη


Με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη συναντήθηκαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης και ο Βουλευτής Νομού Πέλλας της ΝΔ, Διονύσης Σταμενίτης για το ζήτημα ανάδειξης του Κάστρου της Χρυσής Αλμωπίας.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Βουλευτής παρουσίασαν στην Υπουργό την κατάσταση του μνημείου, το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία βυζαντινής οχυρωματικής αρχιτεκτονικής.

Στα πλαίσια της συνάντησης αποφασίστηκε ότι το πρώτο και απαραίτητο βήμα, είναι η διενέργεια αυτοψίας από τεχνικό κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκονται ενδεχόμενες υπάρχουσες μελέτες.

Σε δεύτερο χρόνο θα προχωρήσει η διαδικασία εκπόνησης των απαραίτητων μελετών, ανάλογα και με το αποτελέσματα της αυτοψίας, προκειμένου το έργο να παρουσιάσει μελετητική ωριμότητα μέχρι τα μέσα του 2021. Στόχος, όπως επισήμανε η Υπουργός, είναι μέχρι το τέλος του ίδιου έτους (2021), το έργο να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Τέλος, συζητήθηκε η προοπτική ανάδειξης των υπολοίπων χώρων ιστορικής σημασίας για την περιοχή, όπως ο αρχαιολογικός χώρος της Κωνσταντίας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Όλα τα λύσατε το κάστρο σας έμεινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οτι κανει αυτος ο ανθρωπος τα βλεπετε ολα στραβα. Επιτελους ξυπνηστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού τα κάνει στραβά πως να τα δούμε ισια

      Διαγραφή
  3. Η γυναίκα θα γελάει πριν από μια μέρα πήγε ο Τζαμτζης στην υπουργό και είπε για το κάστρο,πριν από ένα μήνα πήγε ο σταμενιτης για το κάστρο και βγήκε και φωτογραφια,σήμερα ξανά πήγε για το κάστρο και ξαναβγηκε φωτογραφία!! την γκαστρωσατε την γυναίκα με το κάστρο, θα λέει μα τόσο μ@/ @λες είναι αυτοί της Πέλλας,δεν έχουν κώδικα δεοντολογίας!! .Διονύση πήγε ο Τζαμτζης για αυτό ,δεν υπάρχει σεβασμός; .Ύστερα λέει γιατι ο νομός πάει χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.