Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στάθης Καστερίδης: Πρόταση για έκδοση ψηφίσματος ενάντια στην απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί


Πρόταση για την έκδοση ψηφίσματος του Δήμου Πέλλας ενάντια στην απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, κατέθεσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και της παράταξης «Πέλλα – Δήμος για όλους», Στάθης Καστερίδης:

"Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 21 Ιουλίου κατέθεσα πρόταση για την έκδοση ψηφίσματος του Δήμου Πέλλας, ενάντια στην απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Ακόμη περιμένω την διαπαραταξιακή επιτροπή του δημάρχου ώστε να συζητηθεί το κείμενο...


ΚΕΙΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ της Παράταξης «Πέλλα – Δήμος για όλους»
Δυστυχώς η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι απαράδεκτη και προκλητική, ενώ παραβιάζει τις βασικές οικουμενικές αξίες και επιτίθεται σε ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η απόφαση του δικαστηρίου και η ανακοίνωση του Ερντογάν υποδαυλίζει πικρίες και βεβαιώνει συνέχεια ανθελληνικών κινήσεων,για τις οποίες η στάση της Ελλάδας πρέπει να είναι ενωτική και δυναμική. Η Αγία Σοφία μετατράπηκε σε μουσείο το 1934 και οδήγησε σε μια ειρήνευση η οποία διαρκεί μέχρι σήμερα. 
Εμείς καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση του τουρκικού κράτους να επαναφέρει την Αγία Σοφία σε καθεστώς ενεργού μουσουλμανικού τεμένους, μετά από 86 χρόνια λειτουργίας της ως μουσείου. Πρόκειται για μία πράξη που αντίκειται σε όλες τις διεθνείς αρχές προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και στοχεύει στην ιστορική ταυτότητα του κορυφαίου αυτού 
μνημείου, το οποίο συμπυκνώνει όσο κανένα άλλο την ιστορία και τον πολιτισμό του Βυζαντίου. Η οπισθοδρομική αυτή απόφαση – η οποία αποτελεί τον τελευταίο κρίκο σε μία σειρά καταστροφικών επεμβάσεων σε βυζαντινά μνημεία της Τουρκίας.
Θεωρούμε απαράδεκτο για την εποχή μας να μετατρέπονται τα μνημεία σε εργαλεία πολιτικής, με τίμημα την ακεραιότητά τους και τη δυνατότητα όλων των ανθρώπων να έχουν πρόσβαση σε αυτά με ισότιμο τρόπο.
Εμείς, ως πρώην Δήμος Γιαννιτσών έχουμε αναδείξει τα Οθωμανικά μνημεία στην πόλη μας σε αντίθεση με αυτά που κάνουν οι Τούρκοι, οι οποίοι έχουν βεβηλώσει σχεδόν όλους του Ορθόδοξους Ναούς στην επικράτειά τους.
Το ζήτημα της Αγίας Σοφίας δεν είναι διμερές, είναι διεθνές. Επιβάλλεται να μπουν κυρώσεις στην Τουρκία για τις παραβιάσεις που κάνει όλο το τελευταίο διάστημα. 
Να υπάρξει μια ουσιαστική αντιμετώπιση από όλους τους εταίρους μας στην ΕΕ, την 
διεθνή κοινότητα και την UNESCO. 
Το παρόν να σταλεί:
1.Στα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου
2.Στην Τούρκικη Πρεσβεία στην Αθήνα
3.Στο Τούρκικο Προξενείο στη Θεσσαλονίκη."

Στάθης Καστερίδης

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 comments:

  1. Κατέβα σε συλλαλητήριο Καστερίδη όπως κάνατε για τη Μακεδόνια αλλά τώρα ξέχασα, κυβερνάει το κόμμα σου. Αυτό πάει και για τους υπόλοιπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ να κάνεις συλλαλητήριο για τον σύντροφο Μαδούρο,αστροπελέκι.

      Διαγραφή
    2. Έλα ρε συ, βγητε τσολιαδες να γελάσουμε λιγάκι πέρασε καιρός.
      Το Μακεδονοντυμενοι δε ξεχνιέται ομολογώ ήταν εξαιρετικά αστείο 😂

      Διαγραφή
  2. Ενα από τα βασικότερα προβλήματα του Δήμου Πέλλας!!!! Καινοτόμα πρόταση!!! Βρε για να κάνετε εξωτερική πολιτική εκλεγείτατε Δημοτικοί σύμβουλοι;;;;; Κάνετε μικροπολιτική με το θρησκευτικό συναίσθημα του κόσμου;;; Είσαι ο κύριος υπεύθυνος για την επανεκλογή του Στάμκου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ εσυ ψηφοφόρε του γρηγορη 3χ3 είσαι ανεύθυνος η όχι

      Διαγραφή
    2. Προς 5:42. Δεν κάνεις φίλε ένα τεστ I.Q για να αντιληφθείς την κατάσταση σου!!! Αυτό κατάλαβες;;;;

      Διαγραφή
  3. ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΟΥ. ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ.ΑΠΟ ΜΥΑΛΟ,ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ,ΕΜΦΑΝΙΣΗ...
    ΧΡΙΣΤΕΕΕΕΕΕ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατέβα εσύ να κάνεις την διαφορά... Τέτοια άτομα χρειαζόμαστε, καφενείου και πληκτρολογιου! Τα μνημόνια τυχαία δεν είναι σαυτη τη χώρα!

      Διαγραφή
    2. Προς 2:10 Ρε φίλε μπορείς να συνεννοηθείς με άνθρωπο;;;; Εχεις θέματα επικοινωνίας με το περιβάλλον;;;;

      Διαγραφή
  4. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ; ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΤΕ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ. ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑΚΤΙΚΗ. ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυσικά και έχει!! Η διοίκηση έχει άτομα που εκλέγονται κάτι δεκαετίες τώρα!! Θες να πω κι άλλα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ. ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡ%%%ΕΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΨΗΦΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΕ ΑΠΟΧΗ 57% ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ 50,01% ΜΕ 49,99% ΚΑΙ 38 ΨΉΦΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΔΗΜΟ 62.000 ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ, ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΊΝΑΙ ΤΕΡΆΣΤΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΆΧΑΧΑ. ΝΑΙ ΞΈΡΩ ΈΧΟΥΝ ΦΤΆΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΊΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝ ΣΑΝ ΈΡΓΟ ΤΙΣ ΠΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΆΔΩΝ, ΤΑ ΓΕΎΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ (ΝΤΡΟΠΉ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΙ ΠΆΝΩ ΑΠΤΌ ΦΑΓΗΤΌ ΑΝΘΡΏΠΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΈΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ. ΜΆΛΛΟΝ ΕΣΥ ΖΕΊΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΛΎΒΑ ΚΑΙ ΌΤΑΝ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΡΩΤΆΣ ΑΠΌ ΠΟΙΟ ΚΌΜΜΑ ΕΊΣΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.