Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καρασμάνης: Ανάγκη να συγκροτηθεί πανεθνικό μέτωπο για τη βάναυση βεβήλωση της Αγίας Σοφίας!


Με πανεθνικό και πανομογενειακό "συναγερμό" να ευαισθητοποιήσουμε την παγκόσμια κοινότητα για τη βάναυση βεβήλωση της Αγίας Σοφίας!

Ομόφωνη καταδίκη και από την ειδική μόνιμη επιτροπή απόδημου ελληνισμού

Την ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ένα πανεθνικό ¨μέτωπο¨ με τη συμμετοχή της Ομογένειας απανταχού γης και πολιτισμένων κοινωνιών, ως η μόνη ενδεδειγμένη ¨απάντηση¨ στη βάρβαρη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας, υπογράμμισε ο Γιώργος Καρασμάνης στη Βουλή χθες το απόγευμα της Τετάρτης, στη μαραθώνια συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.
Ο πρώην Υπουργός χαρακτήρισε την απόφαση του Τούρκου προέδρου όχι μόνον ως απροσχημάτιστη πρόκληση για τον ελληνισμό, την Ορθοδοξία και τους Χριστιανούς απανταχού της γης, αλλά και ως κατάφωρη παραβίαση κάθε κανόνα του διεθνούς Δικαίου και Νομιμότητας και βάναυση προσβολή συνολικά της πολιτισμένης ανθρωπότητας για την οποία η Αγιά Σοφιά, πέρα από κορυφαίο θρησκευτικό σύμβολο, αποτελεί και ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς προστατευόμενο από την UNESCO. Πρόκειται όπως είπε για μια απόφαση ¨τυχοδιωκτική¨, «που στοχεύει αφενός στην πλήρη ανατροπή του κοσμικού κράτους της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας και στην εγκαθίδρυση ενός ολοένα και βαθύτερου ισλαμικού καθεστώτος στα πρότυπα της οθωμανικής αυτοκρατορίας.  Αφετέρου δε, δυναμιτίζει την ειρηνική συνύπαρξη και φέρει το σπόρο της επιστροφής σε σκοτεινές διαδρομές του παρελθόντος μέχρι το μεσαίωνα».
Υπογράμμισε ότι το μέγα αυτό ζήτημα δεν είναι ελληνοτουρκικό, αλλά και ευρωπαϊκό και παγκόσμιο. Συνεπώς η αντιμετώπισή του δεν μπορεί να γίνει με εξτρεμιστικές ¨πομφόλυγες¨ του τύπου… ¨να κλείσουμε το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ¨ που ακούστηκαν τελευταία για εγχώρια κατανάλωση! Εκείνο που απαιτείται είναι, μια κινητοποίηση του συνόλου των ευρωβουλευτών μας και με πρωτοβουλίες που αποδεδειγμένα και από το παρελθόν ¨κατάλληλου ανθρώπου¨, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, να υπάρξουν παρεμβάσεις και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά. Να πιεστούν να αντιμετωπίσουν σθεναρά την τουρκική πρόκληση, να απομονώσουν με τα κατάλληλα εργαλεία πολιτικά, οικονομικά και ενταξιακά την αναχρονιστική απόφαση του Τούρκου Προέδρου και να θέσουν νέες βάσεις στις σχέσεις Ανατολής και Δύσης στον ευαίσθητο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.
Ο Γιώργος Καρασμάνης, τόνισε ιδιαίτερα και με έμφαση τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ώστε δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να δημιουργηθεί ένα κλίμα κατάλληλο και πανανθρώπινο για την προώθηση αυτών των θέσεών μας.  Θα πρέπει ακόμη να δοθεί το σύνθημα για έναν ¨ομογενειακό συναγερμό¨. Έχουμε – είπε – 78 Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας στη Βουλή που έχουν ως στόχο την προβολή και την προώθηση των θέσεών μας σε σημαντικά διεθνή θέματα που καλύπτουν τις διήμερεις κοινοβουλευτικές σχέσεις με τα Κοινοβούλια της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας, της Αφρικής, της Ωκεανίας. Πρέπει να κινητοποιήσουμε την παγκόσμια κοινότητα. Πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη, για την βέβηλη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς σε ισλαμικό τέμενος.  
«Κάθε ολιγωρία», κατέληξε ο Γιώργος Καρασμάνης, «κάθε προσχηματική καθυστέρηση και απλή λεκτική καταδίκη του συμβάντος λόγω πρόσκαιρων οικονομικών συμφερόντων, θα ανοίξει τις πύλες ενός ολοκληρωτισμού, το κύμα του οποίου θα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για την πατρίδα μας, αλλά και για ολόκληρο το οικοδόμημα της ενιαίας Ευρώπης. Οι καιροί ου μενετοί»!

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού, στην τακτική της συνεδρίαση την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, έπειτα από απόφαση  του Προεδρείου και εισήγηση του Προέδρου κ. Σάββα Αναστασιάδη και μετά από διεξοδική συζήτηση, σχετικά με την απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τέμενος, αποφάσισε τα κάτωθι:
Καταδικάζει ομόφωνα την μονομερή αυτή  ενέργεια αλλοίωσης του χαρακτήρα ενός μνημείου, που ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα, με υψηλό συμβολισμό για τους απανταχού χριστιανούς και που πλήττει το θρησκευτικό τους συναίσθημα. 
Η  έλλειψη, εκ μέρους της Τουρκίας,  σεβασμού σε μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, τόσο στην καθολική, συμβολική τους σημασία, όσο και ως προς τη χρήση τους,  δείχνει συμπεριφορά όχι σύγχρονης και δημοκρατικής χώρας , που σέβεται  και  τις υποχρεώσεις της ως μέλος της UNESCO.
Καταγγέλλει στην διεθνή κοινότητα την προκλητική και βέβηλη αυτή ενέργεια της Τουρκίας.
Καλεί την κυβέρνηση να δραστηριοποιηθεί  έντονα στην  κατεύθυνση της παγκόσμιας καταδίκης και κυρώσεων.
Καλεί τις ομογενειακές  οργανώσεις και τους απανταχού  Έλληνες της Διασποράς να κινητοποιηθούν σε όλα τα επίπεδα ( ενημέρωσης-λήψης καταδικαστικών αποφάσεων-κινητοποιήσεων)

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Άντε πάρτε τα τουφέκια η 300 και πάτε πόλεμο δεν μας παρατάς Κύριε Καρασμανη φτάνει το δούλεμα από όλους σας κοιτάξτε τους Έλληνες που χανόμαστε μέσα στην Ελλάδα μας και αφήστε τα παραμύθια περί Αγίας σοφίας στο έδαφος τους εινα ότι θέλουν θα την κάνουν αν μπορείτε απαντήστε ανάλογα γκρεμίζοντας τζαμια αλλά απλά παίζεται με το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκ των προτέρων κ. Καρασμανη ενεργούν,
    εκ των προτέρων!
    Αλλα ο κουμπάρος τον κουμπάρο τον έχει μπαλάκι του πινκ πονκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο ο Μέγας Τσίπρας του τα έχωσε του Ερντογαν στην ιστορική κοινή συνέντευξη,όπως δεν τόλμησε κάνεις πρωθυπουργός μέχρι τώρα να τα χώσει.
    (βαλε You Tube Καρασμανη να μαθαίνεις τι εστι πρωθυπουργός με κακαλα
    αν και την έχεις δει.. )
    Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται,αντιλαβου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΩΡΓΟ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ, ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ, ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΘΝΙΚΑ.
    ΜΗΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 300 ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΘΝΟΣ.
    ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΣΟ ΕΣΥ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ, ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΘΝΙΚΟ;
    ΕΙΔΑΜΕ ΤΙ ΚΑΑΝΤΕ.
    ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΛΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες ρε πυροβολημενε έχασες τον μπούσουλα, για κουνα τον εγκέφαλο σου λίγο να στανιαρεις, πήρες φορά και λες πιπες ολκής.

      Διαγραφή
    2. Απόλαυσε τον ραγιαδισμό σου

      Διαγραφή
    3. Ενώ εσύ 6.54 τι ακριβώς λες

      Διαγραφή
  5. Και για τη μακεδονια μετωπο και για τη μακεδονια! ΟεΟεΟε και οι μαχοι στον καναπε για να δουνε σειρα για να κανουν κοκο και αντε γεια ρε καστελοριζοοοο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.