Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: Ένα χρόνο μετά τις εκλογές η Ελλάδα είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση


Ένα χρόνο πριν οι Έλληνες πολίτες εμπιστεύθηκαν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριακό Μητσοτάκη, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής.

10 χρόνια οικονομικής κρίσης και μια τραυματική εμπειρία διακυβέρνησης της «Πρώτη Φορά Αριστερά», η οποία το μόνο που έκανε ήταν να επιβαρύνει το χρέος της χώρας κατά 90 δις και να φορτώσει στις πλάτες των Ελλήνων άλλα 2 αχρείαστα μνημόνια, ήταν αρκετά.

Σε μια δύσκολη συγκυρία η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε το τιμόνι της χώρας κάνοντας αμέσως την αναγκαία στροφή που έβαλε την Ελλάδα σε νέους δρόμους. Η συνέπεια, η ετοιμότητα και η ταχύτητα δημιούργησαν ένα αίσθημα ελπίδας στους πολίτες ύστερα από πολλά χρόνια. Οι Έλληνες βλέπουν την κυβέρνηση τους να τηρεί πιστά το πρόγραμμα και τις θέσεις που είχε εξαγγείλει προεκλογικά, και μάλιστα με ρυθμούς σχεδόν πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα και σε πολλές περιπτώσεις πιο γρήγορα από ότι είχε υποσχεθεί.

Δύσκολη παρένθεση η εμφάνιση του κορονοϊού και η εκδήλωση της πρωτόγνωρης, για τα σύγχρονα δεδομένα, παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Μια εμπειρία που σόκαρε την παγκόσμια κοινότητα και βρήκε απροετοίμαστες κυβερνήσεις σύγχρονων χωρών, με καλά συστήματα υγείας και προηγμένη τεχνολογία. Όχι όμως την Ελλάδα, η οποία όπως αποδείχθηκε έχει πάρει το δρόμο της από τις 7 Ιουλίου του 2019, αρνούμενη να επιστρέψει στο ρόλο του παρία που είχε ενδυθεί τα τελευταία χρόνια. Άμεση αντίδραση και πολιτικός λόγος που ενώνει και συγκεντρώνει τους πολίτες πίσω από έναν συλλογικό, εθνικό σκοπό είναι η εικόνα που εκπέμπει η χώρα μας  παγκοσμίως. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να είμαστε ανάμεσα στους καλύτερους και το καταφέρνουμε όλοι μαζί! Και αυτό αναγνωρίζετε πλέον από όλους. Ξένα μέσα ενημέρωσης και κυβερνήσεις άλλων χωρών χρησιμοποιούν πια την Ελλάδα ως το θετικό παράδειγμα αυτής της κρίσης.

Τα δείγματα βέβαια είχαν δοθεί λίγο πριν την εμφάνιση της πανδημίας, όταν μέσα από μια οργανωμένη κίνηση, παράνομοι μετανάστες, προσπάθησαν να εισβάλλουν στη χώρα από τα χερσαία σύνορα μας. Τότε και πάλι η απάντηση ήταν άμεση, στέλνοντας μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει την Ελλάδα και την Ευρώπη. 

Και στο μέτωπο της οικονομίας όλα τα στοιχεία φανερώνουν ότι η οικονομία μας είχε μπει σε αναπτυξιακή τροχιά, την οποία επηρέασε και ανέστρεψε δυστυχώς η εμφάνιση του κορονοϊού. Και εδώ όμως η χώρα μας τα πήγε καλύτερα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπως μαρτυρούν οι ίδιοι οι αριθμοί.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι η χώρα έγινε ξαφνικά ένας επίγειος παράδεισος. Μπορούμε όμως πια να λέμε με βεβαιότητα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα διαφορετική, που βγαίνει μπροστά με αυτοπεποίθηση, έτοιμη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες χωρίς να πρέπει πρώτα να πιάσει πάτο.

Ένα χρόνο μετά τις εκλογές το μεγαλύτερο κέρδος είναι πως αποδεικνύουμε σε κάθε ευκαιρία ότι είμαστε έτοιμοι, ότι πατάμε γερά στα πόδια μας και ότι μπορούμε να κερδίσουμε το αύριο!

Άρθρο Διονύση Σταμενίτη στην ηλεκτρονική εφημερίδα ThePresident.gr 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. ΚΑΠΟΙΟΙ ΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε άλλο κόσμο ζει ο κυριος Σταμενιτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ. Βουλευτά, ήθελα να ήξερα γιατί λέτε αυτά που λέτε. Τα γνωρίζουμε. Κάτι καινούργιο έχετε να μας πείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.