Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ.Τζάκρη σε ΝΔ: «Σπάτε καθημερινά το παγκόσμιο ρεκόρ εντεταλμένης διακυβέρνησης»


Ομιλία στη Βουλή για τις τροπολογίες του νομοσχεδίου για το παρεμπόριο

Τις τροπολογίες που εισήγαγε ο Υπουργός Ανάπτυξης λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για το παρεμπόριο σχολίασε στη σημερινή της εισήγηση στην ολομέλεια της Βουλής, η βουλευτής Πέλλας με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη. 
Η κ. Τζάκρη σημείωσε ότι οι 74 σελίδες τροπολογιών της τελευταίας στιγμής μετατρέπουν ολόκληρο το νομοσχέδιο σε τροπολογία και καταδεικνύουν την βιασύνη, την προχειρότητα και την ανευθυνότητα, με την οποία νομοθετεί η κυβέρνηση.
Η βουλευτής, κατά την αρχή της εισήγησής της, επέλεξε να σταθεί στην απόφαση της κυβέρνησης να απαλλάξει τα κανάλια και από τις οφειλές τους στον πάροχο ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής (Digea AE), μετά από τα εκατομμύρια που τους μοίρασε, εν μέσω κορωνοϊού, ενώ σημείωσε πως το κόστος αυτής της διευκόλυνσης θα επιβαρύνει περαιτέρω τον κρατικό προϋπολογισμό.
Στη συνέχεια η κ. Τζάκρη εξέφρασε την έκπληξή της για τις νέες διευκολύνσεις στις εταιρίες κούριερ, παρά τον αυξημένο τζίρο που αυτές σημείωσαν, κατά την περίοδο έξαρσης της πανδημίας, σχολίασε αρνητικά την τροπολογία για τον «θεσμό του ανεξάρτητου μηχανικού», με την οποία φαίνεται να παραχωρούνται αρμοδιότητες του στενού πυρήνα του δημοσίου στον ιδιώτη- μηχανικό, ενώ έκλεισε τον σχολιασμό των εκτενών τροπολογιών τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, επί της αρχής. 
Στην δευτερολογία της η κυρία Τζάκρη αναφέρθηκε στους μηδενικούς αγοροναμικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από το ΣΥΚΕΑΠ από το 2013 έως το 2015 επί διακυβέρνησης της ΝΔ στην εκτόξευση αυτών στον αριθμό των 9.000 ελέγχων την τριετία 2016-2019, ενώ χαρακτήρισε λογική την περαιτέρω αύξηση των ελέγχων από το 2019 έως σήμερα τόσο ποιοτικά όσο και ποιοτικά, εφόσον πρόκειται για ένα κέντρο που είχε τεθεί ήδη σε λειτουργία, η οποία είναι λογικό  να βελτιώνεται από χρονιά σε χρονιά,  εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η τροπολογία  για τον «Ανεξάρτητο Μηχανικό» θα καταπέσει στο ΣτΕ, εφόσον η πρόβλεψη ότι «η δημόσια υπηρεσία είναι υποχρεωμένη εντός 15 ημερών να αποδέχεται την έκθεση του ιδιώτη- μηχανικού, άλλως η υπόθεση θα παραπέμπεται στην διαιτησία» συνιστά σκανδαλώδη εκχώρησης αρμοδιότητας του στενού πυρήνα του δημοσίου σε ιδιώτη, ενώ για τις νέες χαριστικές ρυθμίσεις προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας είπε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τα ιδιωτικά κανάλια σε κακέκτυπα της κρατικοδίαιτης ΕΡΤ. «Αντί να τα επιδοτείτε συνέχεια σας προτείνω να δημιουργήσετε μια εταιρεία που θα την ονομάσετε «MAXIMOU HOLDINGS AE” και κάτω από αυτήν να κρεμάσετε διάφορες θυγατρικές εταιρείες. Η μια από αυτές να αγοράσει τα ιδιωτικά κανάλια. Αυτό θα στοιχίσει λιγότερο στους Έλληνες φορολογούμενους αντί να τα επιδοτείτε τρις την ώρα. Την άλλη θυγατρική να την ονομάσετε «εταιρικές διευκολύνσεις» βάλτε επικεφαλής είτε τον Διευθυντή του γραφείου σας είτε τον κύριο Δημητριάδη και ότι θέλουν οι διάφοροι επιχειρηματίες ας πληρώνουν ένα παράβολο και εσείς θα το φέρνετε στην Βουλή. Έχετε καταντήσει την Δημοκρατία μια θεσμική παρωδια.  Ό,τι πιο ρουσφετολογικό, ό,τι πιο φωτογραφικό και ό,τι πιο παράνομο το φέρνετε στην Βουλή και το αναβαπτίζετε. Νισάφι πια με αυτές τις διαδικασίες»

Το κείμενο της ομιλίας έχει ως εξής:

«Η βιασύνη, η προχειρότητα και η ανευθυνότητα, εν γένει, με την οποία αντιμετωπίσατε την σύνταξη του παρόντος σχεδίου νόμου, είναι αυταπόδεικτη. Φαίνεται από τις 15 τροπολογίες που εισήχθησαν σε αυτό, κυριολεκτικά, την τελευταία στιγμή.
Αγγίζετε τα όρια της θεσμικής φαιδρότητας μετατρέποντας ολόκληρο το νομοσχέδιο σε τροπολογία. Πράγμα που σημαίνει, είτε ότι είστε άσχετοι και πρόχειροι, είτε κατά λάθος πήγατε να νομοθετήσετε σωστά και οι εργοδότες σας,  σας συμμάζεψαν άρον άρον. 
Δεν έχετε αφήσει άρθρο του νομοσχεδίου επί του οποίου να μην έχετε φέρει τροπολογίες. Δεν έχει κανένα νόημα να τις κατανομάσουμε. Γιατί είναι 74 σελίδες! Αλλά σε κάθε μία από αυτές τις τροπολογίες κρύβετε και ένα μνημειώδες ρουσφέτι.  

Κυρίες και Κύριοι της ΝΔ,

Καθημερινά σπάτε το παγκόσμιο ρεκόρ εντεταλμένης διακυβέρνησης. Είστε ο ορισμός της κυβέρνησης που διορίστηκε από επιχειρηματίες και υλοποιεί αυθωρί και παραχρήμα τις εντολές των εργοδοτών της.
Μετά την πρώτη τροπολογία για την απόκτηση των δύο περιπολικών κατευθυνόμενων βλημάτων με την οποία και προφανώς συμφωνούμε για λόγους εθνικού συμφέροντος έρχεστε και φέρνετε μια τροπολογία απαλλαγής (δεύτερη σε 5 μήνες) υπέρ των καναλαρχών. Όχι μόνο τους χαρίσατε δεκάδες εκατομμύρια με το πρόσχημα της καμπάνιας "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ" όχι μόνο τους κηρύξατε πληττόμενους και αναλάβατε το μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος του προσωπικού τους.  Όχι μόνο τους χαρίσατε τη μισή προκαταβολή φόρου, όχι μόνο μεταθέσατε όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις τους για έξι μήνες και τους χαρίσατε 20 εκατομμύρια από την δόση των αδειών το 2020 έρχεστε και τους απαλλάσσετε και από τις οφειλές τους στην DIGEA. Και το κόστος αυτό ακολούθως το χαρίζετε και στην digea και το μετακυλίετε και στον κρατικό προϋπολογισμό. Είστε η μόνη κυβέρνηση που δεν έχετε μόνο κρατική τηλεόραση που την έχετε μεταλλάξει σε ιδιωτικό σας γενίτσαρο, αλλά έχετε και 5 κανάλια δήθεν ιδιωτικά, τα οποία  όμως λειτουργούν δημοσία δαπάνη! Τέτοια τηλεόραση ούτε επί Σοβιετίας. Πληρώνει ο λαός την παραπληροφόρησή του! 
Εμείς κύριοι Υπουργέ καταγγέλουμε και καταψηφίζουμε αυτή την κατάπτυστη τροπολογία, αλλά καταγγέλουμε και εσάς γιατί προσβάλλετε την δημοκρατία, φέρνοντάς την σε ένα νομοσχέδιο που θεωρητικά προστατεύει τα δημόσια οικονομικά. 
Πάμε τώρα στο άρθρο 2 της τροπολογίας για την διασφάλιση της ομαλής παροχής καθολικών ταχυδρομικών υπηρεσιών. Και δεν μας εξηγείτε, γιατί κάνετε και δεύτερο δώρο στους κολλητούς σας, με τις εταιρείες ταχυμεταφορών που τις βαφτίσατε πληττόμενες την περίοδο που κατέγραφαν τον μεγαλύτερο τζίρο στην ιστορία τους. Και στην ουσία δεν  φτάνει που τους ευεργετήσατε ως πληττόμενους έρχεστε και τους κάνετε και αυτούς τροφίμους του δημόσιο ταμείου, επικαλούμενοι "εξαιρετικές συνθήκες που συνεπάγονται αυξημένοι κόστος" παίρνω την έκφραση από το κείμενο. Σοβαρολογείτε; Με όλα τα αεροπλάνα να πετούν και όλα τα καράβια να ταξιδεύουν πλήττεται ο τομέας των ταχυδρομικών υπηρεσιών; Όχι μόνο το καταγγέλλουμε και το καταψηφίζουμε επίσης αλλά σας απευθύνουμε εκ νέου μια αυστηρή προειδοποίηση: Θα λογοδοτήσετε για αυτή την λεηλασία του δημοσίου χρήματος! 
Για να καταλάβουν όλοι τι εννοώ ας πάμε στην τροπολογία του άρθρου 10 για τον θεσμό του ανεξάρτητου μηχανικού. 
Όπου πάτε αναδρομικά στον 4062/12 περί του θεσμού του ανεξάρτητου μηχανικού και προστίθεται στο άρθρο 6 το 6Α. Όπου έρχεστε με την τροπολογία και μας λέτε ότι "ειδικά για το Ελληνικό"-  όπου ορίσατε και Υφυπουργό τον Υπάλληλο της Επενδύτριας Εταιρείας- ότι μετά την μεταβίβαση του 100% της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ, όλες οι εργασίες υλοποιούνται με δαπάνες των φορέων των προηγούμενων εδαφίων και κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης. Και συγκεκριμένα οι μελέτες που είναι αναγκαίες για την εκτέλεση των έργων  υποδομής εκτελούνται από μελετητές που επιλέγει ο εργολάβος και οι μελέτες ελέγχονται και εγκρίνονται από ανεξάρτητο μηχανικό δηλαδή από άνθρωπο του εργολάβου. Γιατί εργολάβος που διόρισε υπουργό τον Υπάλληλό του, που γκρεμίζει τα ακίνητα για 3 1/2 χρόνια με δαπάνες του δημοσίου  ας το παραδεχτούμε ότι έχει την ισχύ να επιλέξει και τον ανεξάρτητο μηχανικό. Εν ολίγοις, αν προσθέσουμε ότι η ίδια τροπολογία δίνει υπερεξουσίες στον εργολάβο και για την εκτέλεση και για την επίβλεψη και για την παραλαβή των εργασιών, τότε είστε κυβέρνηση βγαλμένη από την ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜΣ. Όπου πρωταγωνιστούσαν μεσίτες που πουλούσαν οικόπεδα με φως, νερό, τηλέφωνο στον Αιγιαλό, σε ιδιώτες που έκαναν ότι ήθελαν και κατέστρεψαν το παράλιο μέτωπο της χώρας. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι στην εδάφιο δ της τροπολογίας, υποχρεώνεται και τις δημόσιες υπηρεσίες να παραλάβουν αναντίρρητα οτιδήποτε φτιάξει ο εργολάβος με την σύμπραξη του ανεξάρτητου μηχανικού!  Εδώ δεν έχουμε ανεξάρτητη κυβέρνηση, να αντισταθεί στην εργολαβική αυθαιρεσία και θα βρούμε ανεξάρτητο μηχανικό! 
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι 
Στάθηκα μόνο στην τροπολογία επί του άρθρου 10 γιατί 20 μέρες  μετά το show που γκρεμίζατε δημοσία δαπάνη 3 κτήρια, μόλις χθες η κυρία Λάτση αποχώρισε και επίσημα ως ΛΑΜΔΑ DEVELOPMENT από την επένδυση του Ελληνικού και θα δούμε τελικά από ποιον και ποιους θα υποκατασταθεί το θέμα χρήζει διερεύνησης, ήδη όπως έχουν υπάρξει τα πρώτο τροχιοδεικτικά δημοσιεύματα.  
Στο σημείο αυτό και για όσους δεν τον γνωρίζουν να υπενθυμίσουμε ότι η επένδυση δεν υπάρχει. Καθώς οι τίτλοι δεν έχουν μεταβιβαστεί , και, εν τέλει, δεν συντρέχουν πια και οι λόγοι για τους οποίους  το δημόσιο πούλησε για λίγα ευρώ το στρέμμα, το ακριβότερο οικόπεδο της χώρας.

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Μας είχατε δώσει πολλούς λόγους να καταψηφίσουμε αυτό το νομοσχέδιο παρωδία. Σήμερα προσθέσατε άλλους 74. Όσες και οι σελίδες των ρουσφετολογικών τροπολογιών οι οποίες στην ουσία συγκροτούν ένα νέο νομοσχέδιο, επί του οποίου δεν είχε γίνει η παραμικρή διαβούλευση. 
Καταψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο αυτό. Και επειδή σας έχουμε ικανούς να εξευτελίσετε πολλές φορές ακόμη την δημοκρατία μας, ευχόμαστε να φύγετε το συντομότερο, μήπως και μείνει τίποτα όρθιο σε αυτή την χώρα που την έχετε μετατρέψει σε προσωπικό σας τηλεοπτικό σταθμό και σε προσωπικό σας ταμείο. 
Κερδίσατε το δικαίωμα να νομοθετείτε αυτοδύναμα, λέγοντας ψέματα σε όλους. Αλλά ξεχάσατε πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η αλήθεια των πράξεών σας που θα διερευνηθεί εξαντλητικά θα είναι και η καταστροφή σας». 


Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

14 σχόλια:

 1. Όλη η χώρα παρακολουθεί 15-20 οικογένειες να μοιράζονται τα λεφτά που σκορπάει η κυβέρνηση. Οι υπόλοιποι φάτε Μακεδονία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ρε σας πήρανε χαμπάρι ,με τις παπαριές σας.Πρέπει να είστε οι αυλικοί της,που νομίζετε ότι κάτι λέτε.

   Διαγραφή
 2. Ρε καταστρέψατε την χώρα την οικονομία τους ανθρώπους της.Έ χετε το θράσος και μιλάτε; Στο Μάτι κάψατε 102 ανθρώπους ζωντανούς και βγήκαν οι υπουργοί σας και είπαν ότι όλα καλά και πάλι τα ίδια θα κάνανε;Στην οικονομία το ίδιο.Όσο για σένα κυρία κυρία από τα φουγάρα που άναψες σαν υπουργός χόρτασε η φτωχολογιά ψωμί.Οι πράξεις σας ή μάλλον η απραξία και η αχρηστία σας θα σας κυνηγάει για πάντα.Και πάντα θα στο λέμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στο ματι η δικη σας κυβερνηση αφησε τις αυθαιρεσιες οπως και ολες οι αλλες εκεινη την εποχη. Στην οικονομια να κοιταξεις να την αφησεις οπως σου την αφησανε και μετα πες οτι θες. Παντως μεχρι στιγμης πας απατος. Παντου μοιρασια κανετε. Αλλα η μεγαλυτερη θα γινει στο αιγαιο γι αυτο μη μιλας πολυ γιατι ερχονται ζαρζαβατικα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για την οικονομία να την αφήσω όπως την βρήκα κοιτάξου λίγο στον καθρέφτη.Πήρατε το 2015 οικονομία με ανάπτυξη και την ρίξατε στα capital control.Έγιναν ζητιάνοι οι Ελληνες στα ΑΤΜ για 50 την εβδομάδα.Σας πήρε 4 χρόνια να την βγάλετε από τα capital control αφού γ@μησ@τε όλη την κοινωνία.ΑΝ γίνονταν μια στραβή και είχαμε εκλογές πριν την τετραετία θα είχατε παραλα΄βει μια οικονομία σε ανάπτυξη και θα παραδίδατε μια Ουγκάντα.Αλλά άμα είσαι δημοσιουπαλληλάρα γραφείο Τζάκρη ή η ίδια φυσικό να μη σε αγγίζουν.Χώσου στο λαγούμι του βολέματός σου και μη μιλάς

   Διαγραφή
  2. Ε είσαι για λυπηση

   Διαγραφή
  3. Να κόψεις τα χάπια έχουν λήξει....Άκου οικονομία σε ανάπτυξη επί Σαμαρά....μας έκανες καινούργιο συκώτι από τα γελιαυ....

   Διαγραφή
  4. Για το συκώτι σας δεν ξέρω , αλλά ο εγκέφαλό σας είναι σίγουρα καθυστερημένος.

   Διαγραφή
 4. Μιλάτε εσείς για εντεταλμένη διακυβέρνηση εσείς που θα ανοίξετε δισκάδικο σε λίγο από τις κασέτες του Παπά με τον Μιωνή τον Καλογρίτσα τον Μαρινάκη και γενικά με όλη την βρωμιά και την διαπλοκή και τις ΜΚΟ που μπλεχτήκατε σε μόλις 4 χρόνια εσείς οι αριστεροί -εδώ γελάμε- που ήσασταν καθαροί σαν λαδωμένοι αρουραίοι.Αμα μένατε παραπάνω θα κάνατε διαπλοκή και με τον σκύλο μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τζακρη δεν μας ενδιαφέρει τίποτα απολύτως από αυτά που λες. Κάτσε μέχρι να τελειώσει η τετραετία και μετά σπίτι σου. Μας έχεις κουράσει τόσα χρόνια. Δεν έχεις κάτι καινούριο να πεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο Άδωνης απόλαυσε την κολοτούμπα σου στη Βουλή. Πώς τα κατάφερε και σε έπεισε;
  Αλλά από κολοτούμπες σε εκπαίδευσαν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ που πήγες και για τον οποίο έλεγες τα χίλια μύρια ως υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Όταν τρως καθημερινά το κουτοχορτο του Σκάι και της Αυγής, μόνο τότε γράφεις με τόσο πάθος..Η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση, και η αλήθεια είναι ότι είμαστε μικρή χώρα για να έχουμε την πολυτέλεια των διαχωρισμών. Και η μόνη αποδεκτή αλήθεια είναι ότι στο τέλος ο λαός πληρώνει τα λάθη των εκάστοτε καταλληλότερων κυβερνήσεων. Γι αυτό χαμηλά την μπάλα αγαπητοί συμπατριώτες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Γεωργιάδης: Η Τζάκρη μας κατακεραύνωνε και μετά ψήφισαν!
  «Είμαι 13 χρόνια βουλευτής και αυτό το σημερινό δεν το έχω ξαναζήσει.» Με την φράση αυτή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε την έκπληξή του για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την τροπολογία για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

  Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη στην τοποθέτησή της κατακεραύνωσε την κυβέρνηση για την τροπολογία που παρέχει ασυλία στα μέλη του ΔΣ της ΕΒΖ, όταν απείλησε ότι θα αποσύρει την τροπολογία, αν δεν την ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση άλλαξε τακτική και είπε ότι θα την ψηφίσει.
  https://newpost.gr/politiki/5f2004d9e90076866a07779d/georgiadis-i-tzakri-mas-katakeraynone-kai-meta-psifisan

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΑΔΩΝΙΣ
  Είμαι 13 χρόνια βουλευτής αυτό το σημερινό δεν το έχω ξαναζήσει. Αφού μας κατακεραύνωσε η @tzakri για την τροπολογία μας για την ασυλία των μελών του ΔΣ της ΕΒΖ, όταν της είπα ότι αν δεν την ψηφίσουν θα την αποσύρω....την ψήφισαν...αξίζει να το δείτε όλο για να καταλάβετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.