Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στις πηγές Αραβησσού ο Θόδωρος Καράογλου (φωτο)



Τρόπους με τους οποίους η περιοχή της Αραβησσού θα μπορούσε να απολαύσει ανταποδοτικά οφέλη για την υδροδότηση της πόλης της Θεσσαλονίκης με 70.000-120.000 κυβικά νερού ημερησίως επί 45 χρόνια, εξετάζουν το υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης) και η ΕΥΑΘ Παγίων, όπως προέκυψε από δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού, Θεόδωρου Καράογλου, στη διάρκεια σημερινής επίσκεψης στις πηγές.

Τα βασικά προβλήματα της περιοχής που χρήζουν επίλυσης είναι αφενός η ύπαρξη σωλήνων αμιάντου σε μεγάλο μέρος του τοπικού δικτύου ύδρευσης και αφετέρου η αδυναμία επαρκούς άρδευσης μιας περιοχής 4000 στρεμμάτων, που βρίσκεται εκτός αναδασμού.

Ο κ. Καράογλου ευχαρίστησε τους κατοίκους της Αραβησσού και του δήμου Πέλλας και σημείωσε πως στόχος είναι, στο μέτρο του δυνατού και κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και τον δήμαρχο, «να κοιτάξουμε πώς θα ανταποδώσουμε την υδροδότηση της Θεσσαλονίκης».

«Ήδη», πρόσθεσε ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, «ο πρόεδρος της κοινότητας εδώ μας είπε κάποια πράγματα. Είναι αδιανόητο αυτό που μόλις έμαθα, ότι η Αραβησσός που τροφοδοτεί με νερό τη Θεσσαλονίκη, έχει προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης, μια και το μισό είναι με σωλήνες αμιάντου, κάτι που έπρεπε να έχει αλλάξει εδώ και χρόνια. Είναι καθήκον μας να λύσουμε αυτά τα βασικά προβλήματα που έχει η περιοχή».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, σημείωσε ότι, σε συνεργασία με τη νέα διοίκηση της ΕΥΑΘ, καταβάλλεται προσπάθεια για να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Αραβησσού. «Στην Πέλλα, έχοντας σε εξέλιξη τέσσερα έργα, που αφορούν την αποχέτευση, θα έλεγα ότι ο τελευταίος μεγάλος οικισμός (τα προβλήματα του οποίου χρειάζεται να αντιμετωπιστούν) είναι η Αραβησσός και η επίσκεψη εδώ του υπουργού και του προέδρου της ΕΥΑΘ Παγίων σηματοδοτεί ίσως κάτι για τις εξελίξεις, όσον αφορά τις υποδομές. Το μεγάλο παράπονο εδώ έχει να κάνει με την άρδευση περίπου 4000 στρεμμάτων, που βρίσκονται εκτός αναδασμού και τα οποία ανάλογα με καιρικές συνθήκες τα "στεναχωρούμε" από άποψη νερού, αλλά νομίζω ότι με συνεργασία θα μπορέσουμε να δώσουμε λύση», επισήμανε.

Στο πρόβλημα που αφορά τα 4000 στρέμματα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αραβησσού, Γιάννης Γεροκώστας, επισημαίνοντας ότι το άλλο βασικό θέμα είναι ότι το δίκτυο στο μισό χωριό είναι με αμίαντο, ενώ δεν υπάρχει και αποχέτευση. «Από το 1977 περιμένουμε να δοθεί μια λύση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Παγίων, Σάκης Τζακόπουλος, επισήμανε ότι «από το 1976 μέχρι σήμερα δεν ολοκληρώθηκαν όσα προβλέπονταν στην παραχώρηση των πηγών σε αυτή την αναπτυσσόμενη και γεωργική περιοχή» και πρόσθεσε: «Θα ακούσουμε τα αιτήματα και θα δούμε ποια από αυτά θα μπορέσουμε να τα προωθήσουμε για χρηματοδοτήσεις, ώστε να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα».






Με πληροφορίες ΑΜΠΕ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Αφού την διαπραγμάτευση του δήμου μας την κάνει ο Ανδρεάδης ζητώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.