Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κορωνοϊός: 19 τα κρούσματα στην Πέλλα από 1η Αυγούστου


Από την 1η Αυγούστου, έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα 1.292 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό, 7 θάνατοι από CoViD19 και 14 νέες διασωληνώσεις ασθενών.

Στην ΠΕ Πέλλας έχουν καταγραφεί 19 κρούσματα μέχρι και χθες 11 Αυγούστου.

Αττική και Θεσσαλονίκη είναι οι αρνητικοί πρωταγωνιστές στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοίού, η οποία ξεκίνησε στις αρχές του μήνα.

Μέσα σε 10 μόλις μέρες, οι δύο αυτές περιοχές έχουν περισσότερες από 300 νέες λοιμώξεις σε κάθε μία, ενώ στους πέντε πρώτους μήνες της επιδημίας είχαν περίπου από 1.500.

Αυξητική είναι η τάση και στα εισαγόμενα κρούσματα, τα οποία κατέχουν την τρίτη θέση. Ψηλά στην κατάταξη βρίσκονται περιοχές, όπως η Χαλκιδική, η Καβάλα, η Λάρισα και ο Έβρος.

Στον πίνακα περιλαμβάνεται και η Ευρυτανία, η οποία δεν είχε εμφανίσει κρούσμα στην πρώτη φάση της επιδημίας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), από την 1η Αυγούστου, έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα 1.292 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό, 7 θάνατοι από CoViD19 και 14 νέες διασωληνώσεις ασθενών.

Στη χθεσινή αξιολόγηση κινδύνου, οι επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ειδικών Λοιμώξεων (ECDC) επισημαίνουν πως ο κίνδυνος περαιτέρω κλιμάκωσης της CoViD-19 είναι υψηλός σε χώρες όπου σημειώνεται αύξηση στις νοσηλείες. 

Στις χώρες αυτές, ο συνολικός κίνδυνος κλιμάκωσης είναι πολύ υψηλός, εάν δεν εφαρμοστούν ή ενισχυθούν τα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών μέτρων απόστασης και της ανίχνευσης επαφών. Προτείνεται να έχουν επαρκή ικανότητα διενέργειας τεστ.

Ο κίνδυνος περαιτέρω κλιμάκωσης είναι υψηλός για τις χώρες που δεν αναφέρουν αύξηση στις νοσηλείες, αλλά έχουν αύξηση στη θετικότητα των τεστ, γεγονός που υποδηλώνει αύξηση των επιπέδων μετάδοσης.

Στην Ελλάδα, παρατηρείται μικρή αύξηση των νοσηλειών και αξιοσημείωτη αύξηση των θετικών δειγμάτων.

Οι ειδικοί του ECDC προειδοποιούν πως ο κίνδυνος περαιτέρω κλιμάκωσης του COVID-19 είναι πολύ υψηλός για χώρες όπου δεν εφαρμόζονται πολλαπλά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής απόστασης, και έχουν ανεπαρκή ανίχνευση επαφών και ικανότητα τεστ.

Κρούσματα κορωνοϊού στο πρώτο 10ημερο του Αυγούστου (Στην ΠΕ Πέλλας έχουν καταγραφεί χθες 11 Αυγούστου άλλα δύο κρούσματα)  :
Με πληροφορίες iatronet.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Κύριε μήπως μπορείτε να μας πείτε αναλυτικά τις περιοχές του νομού όπου βρέθηκαν τα κρούσματα σας παρακαλώ; για να λάβουμε αυξημένα μέτρα αυτοπροστασιας πέραν των οριζομενων από την την υπουργική απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.