Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ενισχύσεις: Από 500 έως 1500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή λαϊκών αγορών - 270 ευρώ/στρέμμα στα σπαράγγια


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει το Υπουργείο για την ενίσχυση των αγροτών που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, υπέγραψε από κοινού με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών,Θεόδωρο Σκυλακάκη την απόφαση με την οποία εγκρίνεται η πίστωση των προβλεπόμενων ποσών που θα κατευθυνθούν στους παραγωγούς λαϊκών αγορών και σπαραγγιών.

Συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά τους παραγωγούς λαϊκών αγορών, το ύψος του ποσού οικονομικής ενίσχυσης ορίζεται ως ακολούθως: 

- 1.500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές, του οποίου η δραστηριότητα διεκόπη λόγω της απαγόρεσης των μετακινήσεων από Περιφέρεια σε Περιφέρεια, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. 
- 1.500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η λειτουργία των οποίων ανεστάλη για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. 
- 500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές, του οποίου η δραστηριότητα περιορίσθηκε λόγω τροποποίησης των όρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. 

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους δικαιούχους παραγωγούς λαϊκών αγορών ανέρχεται στα 14.800.000 ευρώ.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τους παραγωγούς σπαραγγιών, το ύψος του ποσού ενίσχυσης ορίζεται σε 270 ευρώ/στρέμμα και το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους δικαιούχους ανέρχεται στα 4.731.210 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι παραγωγοί οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά Αίτηση ενίσχυσης μέσω αντίστοιχης εφαρμογής του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση διασφαλίζεται η παροχή ρευστότητας προς τους παραγωγούς για την απώλεια εισοδήματος που υπέστησαν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, προκειμένου να συνεχίσουν το παραγωγικό τους έργο.

Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνονται πλήρως και για μία ακόμη φορά οι δεσμεύσεις του κ. Βορίδη σχετικά με την ενίσχυση όλων των κλάδων του πρωτογενούς τομέα που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Συνεχίζοντας την επιδοματική πολιτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ακριβώς έπαθαν τα σπαράγγια θα μας πείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για πιο λόγο τα σπαράγγια και όχι τα βερυκοκα και τα άλλα; τι ακριβώς έπαθαν τα σπαράγγια; μας δουλεύετε για τα καλά αντε γιατί σαν πολλές μαλακιες κάνετε και δεν θα σας βγάλει σε καλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δωσε στα ροδάκινα ρε π πρεπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας δουλεύουνε τα λαμογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάλιο αργά παρά ποτέ.Πολλα τα λεφτά .Να πάρουμε και λαθροεισβολεις κοντά για σεκιουριταδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ράψετε. Τσέπες με μεγάλες τα λευτα είναι πολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο υπουργός θα είχε κολλητούς με σπαράγγια.... Έδωσαν στους νεοκορους γιατί να δώσουν στους αγρότες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.