Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνταγή για τους εορτάζοντες: Πάστα στρατσιατέλα! (βίντεο)


 Αυτό το γλυκό είναι η καλύτερη πάστα που υπάρχει στο ίντερνετ την κάνω στην γιορτή μου, της Παναγίας 15 Αυγούστου! Η πάστα Στρατσιατέλα θα γίνει φυσικά και εσάς το γλυκό της καρδιά σας!!
15 Αυγούστου είναι το Πάσχα του καλοκαιριού και γιορτάζει όλη η Ελλάδα και αυτό είναι το αγαπημένο γλυκό της γιορτής μου πάστα Στρατσιατέλα!!

Καλή Παναγία σε όλους!! 

Υλικά
350 γρ αλεύρι που φουσκώνει
100 γρ κακάο
250 γρ ζάχαρη
1 κτγ αλάτι
2 βανιλίνες
400 γρ γάλα
200 γρ ηλιέλαιο
3 μεσαία αυγά
400 γρ ζαχαρούχο
200 γρ γάλα
275 γρ κουβερτούρα
500 γρ φυτική σαντιγί
100 γρ νιφάδες κουβερτούρας
Σιρόπι καραμέλας
Σταγόνες σοκολάτας
Ταψί: 40x25

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε ρίχνοντας σε ένα μπολ το γάλα ,το ηλιέλαιο και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το αλάτι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μαζί με το κακάο και τις βανιλίνες. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί και στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πιρέξ 40χ25 αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει καλά με ηλιέλαιο. Το ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 C. Μόλις ψηθεί το αποσύρουμε από τον φούρνο και φτιάχνουμε το γλάσο. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα μαζί με το ζαχαρούχο. Αφού ζεσταθούν καλά το αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Αφού λιώσει καλά η κουβερτούρα με το πίσω μέρος μιας κουτάλας κάνουμε τρύπες σε όλο το παντεσπάνι και ρίχνουμε το γλάσο . Το απλώνουμε καλά με μια μαρίζ και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Αφού κρυώσει καλά παίρνουμε ένα μπολ και χτυπάμε καλά την φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μαλακή σαντιγί. Έπειτα προσθέτουμε τις νιφάδες κουβερτούρας και την ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε την σαντιγί πάνω από το γλυκό αφού έχει κρυώσει πολύ καλά. Κάνουμε γραμμές πάνω από το γλυκό με σιρόπι καραμέλας και με μια οδοντογλυφίδα δίνουμε σχήμα. Προσθέτουμε και σταγόνες σοκολάτας και το βάζουμε το γλυκό για 1 ώρα στο ψυγείο. Μετα από 1 ώρα το γλυκό είναι έτοιμο να το απολαύσουμε εμείς και οι αγαπημένοι μας και οι εορτάζοντες.Μια φανταστική και πρωτότυπη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!!Καλή σας επιτυχία



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.