Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

1.100 χλμ σε Μακεδονία, Ήπειρο και Θεσσαλία με ποδήλατο έκανε ο 73χρονος Γ. Ουζουνίδης από την Κρ. Βρύση!



Δεν άντεξε άλλο την αδράνεια των ημερών που ζούμε με την πανδημία κι έτσι... «αθέτησε» την υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό του πριν από λίγους μήνες να μην ξαναδιανύσει πολλά χιλιόμετρα με το ποδήλατό του και, όπως μας είπε, «θέλησε να γεμίσει την ψυχή του»!
Ο λόγος για τον 73χρονο Γιάννη Ουζουνίδη από την Κρύα Βρύση,  ο οποίος πριν από λίγες ημέρες διένυσε με το ποδήλατό του συνολικά 1.100 χιλιόμετρα, διασχίζοντας μέσα από ένα πολύ όμορφο ταξίδι τη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία! Και αυτό το έκανε σε διάστημα έξι ημερών καθώς ξεκίνησε από την Κρύα Βρύση την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου όπου επέστρεψε την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Η όμορφη αλλά δύσκολη διαδρομή
Ο Γιάννης Ουζουνίδης, όπως δήλωσε στην Η.Ε. karatzova.com, διένυσε συνολικά 1.100 χιλιόμετρα σε μια διαδρομή πολύ όμορφη αλλά με αρκετές δυσκολίες και σε κάποιες περιπτώσεις με κακές καιρικές συνθήκες (ισχυρή βροχόπτωση τον βρήκε στα βουνά της Ηπείρου):  Εμπόριο, Πτολεμαϊδα, Νεστόριο, Καστοριά, Ιωάννινα (γύρος της λίμνης Παμβώτιδα), Ζαγοροχώρια, Κόνιτσα, Πεντάλοφος, Τσοτύλι, Κοζάνη, Γρεβενά, διέσχισε την Θεσσαλία από Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλο (από όπου  ανέβηκε στο Πήλιο), Στεφανοβίκι και επέστρεψε στην Κρύα Βρύση από όπου ξεκίνησε.
Ο Γιάννης Ουζουνίδης έχει καταγραφεί τρεις φορές στο βιβλίο Γκίνες, το 1986 για τον πρώτο γύρο της Ελλάδος με ποδήλατο, το 1987 για το γύρο της Ευρώπης (έκανε 8.500 χλμ.) και το 1994 πάλι για το γύρο της Ελλάδας, αυτήν τη φορά με διαδρομή 900 χιλιομέτρων επιπλέον από τον πρώτο, ήτοι 4.200 χλμ. σε 16 ημέρες. 
Ο 73χρονος Κρυοβρυσιώτης, εδώ και 40 χρόνια περίπου γυρίζει όλη την Ελλάδα με το ποδήλατό του, αφιερώνοντας κάθε φορά τη διαδρομή σε κάποιον συγκεκριμένο σκοπό.  Φέτος, τον 20ο ποδηλατικό γύρο της Ελλάδας που πραγματοποίησε τέλη Μαϊου, τον αφιέρωσε «στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας για τον αγώνα που έκανε και συνεχίζει να κάνει προσφέροντας τις υπηρεσίες στους συνανθρώπους μας στην δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε με την πανδημία», όπως επισήμανε στην Η.Ε. karatzova.com ο κ. Ουζουνίδης. 
Να σημειωθεί ότι εκτός από το ποδήλατο, ο Γιάννης Ουζουνίδης είναι λάτρης της συγγραφής, έχοντας εκδώσει αρκετά βιβλία, ενώ είναι και ερασιτέχνης ηθοποιός καθώς συμμετέχει σε παραστάσεις θεατρικού σχήματος από την Κρύα Βρύση.

(Τις φωτογραφίες τράβηξε και μας έστειλε ο Τάσος Αμανατίδης από την Καστοριά, ο οποίος συνάντησε τον ποδηλάτη σε κάποιο σταθμό της διαδρομής του).





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.