Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εργατικό Κέντρο ΠΕ Πέλλας: Αίτημα για μείωση ενσήμων σε 50 για το επίδομα ανεργίας εργαζομένων σε εποχιακά εργοστάσιαΑίτημα για μείωση των ενσήμων σε 50 για το επίδομα ανεργίας και για όσους εργάζονται σε εποχιακά εργοστάσια σε μεταποιητικές Βιομηχανίες όπως, κονσερβοποιία Διαλογήτηρια κ.λ.π.
 έστειλε στην κυβέρνηση το Εργατικό Κέντρο Π.Ε. Πέλλας (πρώην Γιαννιτσών)

Όπως αναφέρει στο αίτημά του το ΕΚ ΠΕ Πέλλας, "μεταξύ των μέτρων που ανακοινωθήκαν είναι  η μείωση του απαιτούμενου αριθμού ενσήμων από 100 σε 50 για το επίδομα ανεργίας στους εποχιακά εργαζόμενους σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα", και συνεχίζει: 

"Υπάρχει όμως ένας σημαντικός αριθμός εποχιακά απασχολουμένων εργατών σε μεταποιητικές Βιομηχανίες όπως, κονσερβοποιία Διαλογήτηρια κ.λ.π. που εργάζονται μόνο κατά τους θερινούς μήνες  σε περιοχές  όπως ο Νομός Πέλλας , με υψηλό ποσοστό ανεργίας.  Οι εργαζόμενοι αυτοί αδυνατούν να βρουν εργασία για τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, πράγμα που έχει οδυνηρότατες οικονομικές συνέπειες τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειες τους.

Ταυτόχρονα όπως γνωρίζετε η φετινή χρονιά υπήρξε καταστροφική λόγω των παγετών , χαλαζοπτώσεων και των ακραίων γενικά καιρικών φαινομένων με αποτέλεσμα να μειωθεί η παραγωγή και οι εργαζόμενοι σ’ αυτά τα εργοστάσια να μη καταφέρουν να συμπληρώσουν το όριο των 100 ημερομισθίων για να λάβουν το επίδομα ανεργίας. Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις εργαζομένων που δεν καταφέρνουν να μαζέψουν ούτε τα 50 ένσημα που απαιτούνται για τη θεώρηση του βιβλιαρίου Υγείας επιπρόσθετα την φετινή χρονιά , μέσα στις συνθήκες τις πανδημίας του κορώνοιου

Για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα από το κράτος με ανάλογη ρύθμιση για τους εργαζομένους  στα εποχιακά εργοστάσια μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. που δεν συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις για τη λήψη του επιδόματος ανεργίας. Ζητάμε άμεσα την ένταξη και αυτών των εργαζομένων στο μετρό της  μείωση του απαιτούμενου αριθμού ενσήμων από 100 σε 50 για το επίδομα ανεργίας."
 
Από την διοίκηση του Ε.Κ Π.Ε Π
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.