1.9.20

Στις 14 Σεπτεμβρίου αρχίζουν τα μαθήματα στα σχολεία

Στις 14 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία φέτος, όπως είπε πριν από λίγη ώρα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Όπως συμπλήρωσε, η λειτουργία του διδακτικού έτους θα γίνει με όλους τους μαθητές και αυξημένα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης. 

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους και θα διανεμηθεί δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες κατηγορίες μαθητών, οι οποίες εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Αυτές είναι:
Γενικά εξαιρούνται:
Παιδιά με γνωσιακή, αναπτυξιακή ή ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφορά
Παιδιά με σοβαρό νευρολογικό, μυϊκό́ ή άλλο νόσημα που τα εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους
Στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, προβλέπεται η χρήση μάσκας μόνο εφόσον είναι εφικτό.

 Σημαντικός παράγοντας για να παρθεί η απόφαση, όπως είπε η υπουργός, ήταν να δοθεί ικανό χρονικό διάστημα από την επιστροφή των εκδρομέων και να περιοριστούν οι μετακινήσεις των ασυμπτωματικών συμπολιτών μας.

Όπως είπε η υπουργός, τα στοιχεία δείχνουν ότι ήδη ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού δεν έχει ακόμη επιστρέψει. Επανέλαβε, έτσι, την έκκληση προς τους εκδρομείς να επιστρέψουν άμεσα με τις οικογένειές τους.

 Δείτε ΕΔΩ την παρουσίαση 

1 σχόλιο:

  1. 14 Σεπτεμβρίου είναι του Σταυρου μεγάλη γιορτή και όλες οι εκκλησίες θα έχουν λειτουργεία ! Αγιασμός θα γίνει στα σχολεία η λόγω Κορωναίου θα καταργηθεί κι αυτός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.