Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κανονικά τη Δευτέρα η έναρξη της σχολικής χρονιάς στα σχολεία της Πέλλας


Κανονικά θα λειτουργήσουν την προσεχή Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, οι σχολικές μονάδες του Νομού Πέλλας σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

«Τα σχολεία του νομού Πέλλας θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα. Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων θα γίνεται μόνο όποτε και όπου κριθεί αναγκαίο κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας που έχουν εκδοθεί», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο  διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Την Παρασκευή, οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (Έδεσσας, Πέλλας, Αλμωπίας, Σκύδρας) μετά από σύσκεψη στη Σκύδρα εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει από την αυξημένη εμφάνιση κρουσμάτων του κορονοϊού [...] συναποφάσισαν την αναστολή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς κατά τρεις ημέρες, δηλαδή από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 έως και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020». 

Η απόφαση των δημάρχων στηρίχθηκε στη νομοθεσία που τους παρέχει τη δυνατότητα να αποφασίζουν αναστολή της λειτουργίας σχολικών μονάδων έως τρεις ημέρες σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών.  Όμως, σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων ως μέτρο για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού αρμόδια να συναποφασίζουν είναι -σύμφωνα με τον νόμο- τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας και η περίπτωση που επικαλούνται οι δήμαρχοι δεν εμπίπτει στις «έκτακτες ανάγκες», σύμφωνα με όσα ορίζονται στην Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου της 25ης Φεβρουαρίου 2020 (ΦΕΚ 42/Α/25.02.2020).

Ο κ. Κόπτσης κάλεσε τους διευθυντές εκπαίδευσης της περιφερειακής ενότητας Πέλλας να ενημερώσουν σχετικά τους δημάρχους ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πρέπει να γίνει κανονικά, τη Δευτέρα. Παρέπεμψε, δε, και στην ανακοίνωση της 28ης Φεβρουαρίου 2020, που εξέδωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σύμφωνα με την οποία «κατόπιν ερωτημάτων από πολλούς Δήμους, διευκρινίζεται ότι το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης της λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμού, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εμφάνισης ή και διάδοσης κορονοϊού, λαμβάνεται αποκλειστικά και μόνο με Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά του κορονοϊού». 

«Τι ισχύει για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων»

Στο πρώτο άρθρο της ΠΝΠ της 25ης Φεβρουαρίου 2020 (παράγραφος 1, παράγραφος 2 - εδάφιο στ’ και παράγραφος 4 - εδάφιο δ’) ορίζεται ότι για τις σχολικές μονάδες και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές, φορείς και ιδρύματα, δημόσια και ιδιωτικά, κάθε τύπου και βαθμού «τα μέτρα που αφορούν την προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας επιβάλλονται και εξειδικεύονται ανά περίπτωση, δυνάμει απόφασης [...] των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας [...] μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19», ενώ «με την ίδια απόφαση ορίζεται και κάθε συναφής και αναγκαία πρόβλεψη για ζητήματα διαχείρισης απουσιών, προθεσμιών, εξετάσεων, υποχρεώσεων υποβολής συναφών δηλώσεων και λοιπών ζητημάτων των φορέων και νομικών προσώπων που τίθενται σε καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας». 

Εξάλλου, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως κατά τη χθεσινή κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθ. Γκίκα Μαγιορκίνη δήλωσε ότι «κρίνεται αναγκαία η λειτουργία της Task Force με τη σύμπραξη των υπουργείων Υγείας, Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, για να υπάρξει κεντρική καθοδήγηση στην πρώτη περίοδο λειτουργίας των σχολείων» ανακοινώνοντας πως προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή νέα νομοθετική ρύθμιση, με την οποία μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα της λήψης απόφασης αναστολής λειτουργίας τμήματος ή σχολικής μονάδας σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κορονοϊού, στον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης μετά από εισήγηση του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας περιφερειακής ενότητας.

«Μάσκες για όλους τους μαθητές τη Δευτέρα»

Ερωτηθείς σχετικά  με την ανάκληση μασκών που εστάλησαν από την ΚΕΔΕ για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης, αλλά κρίθηκαν ακατάλληλες ο κ. Κόπτσης απάντησε ότι «κάποιες μικρές παρτίδες θεωρήθηκε ότι δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές, όμως αντικαταστάθηκαν άμεσα και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχει ολοκληρωθεί η διανομή τους στα σχολεία. Τη Δευτέρα θα υπάρχουν μάσκες για όλους τους μαθητές των σχολείων»

ΑΜΠΕ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

36 comments:

  1. Αποφασιστε επιτελους. Τρελανατε τον κοσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή ποτέ περιμένουν από το υπουργείο να κλείσουν τα σχολεία?όταν νοσήσει όλη η πόλη?αν ήταν στην Αθήνα θα τα είχαν κλείσει!!!!ελεος!!!μας κοροιδευουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που ζουμε μόνο με τη λεξη ΠΑΡΑΝΟΙΑ μπορώ να το χαρακτηρίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας έχετε τρελάνει κ μας κ τα παιδιά άι σιχτιρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι πραγματικά θα γίνει;Αναμενουμε επισημη ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ανοίξουν ή όχι υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να μας ενημερώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά ανοίγουν στις 14 ας το ανακοινώσουν και οι δημαρχοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο περιφερειακός διευθυντής είναι πιο πάνω από τους Δημαρχους;ΑΝΑΣΤΟΛΗ λένε όχι κλείσιμο.. με τις λέξεις παίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΟΥΛΗ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ.
    ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ, ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ, ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΟΥΡΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι δήμαρχοι του νομού κάνουν συσκέψεις και βγάζουν αποφάσεις χωρίς να ενημερώσουν αρμόδιους. Άντε και ο Μπατσης πάει και έρχεται καινούριος είναι ο άνθρωπος οι άλλοι τι κάνουν μπρίκια κολλάνε ; Έχουν και μια δημαρχίνα που είναι νομικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελικά τώρα όλοι κατάλαβαν τι σημαίνει επιτελικό κράτος. Να μη γνωρίζει η δεξιά σου τι ποιεί η δεξιά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μέχρι την Δευτέρα θα δούμε πόσες ακόμα γνώμες θα αλλαξουν.....
    Όταν θα εμφανιστούν τα πρώτα κρούσματα στα σχολείο το φταίξιμο θα πέσει σε γονείς και σε δασκάλους και καθηγητές να μου το θυμηθείτε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απαγορεύεται η συγκέντρωση άνω των 9 ατόμων σε εσωτερικό και εηωτερικό χωρο (πάρκο) αλλά εντός της τάξης επιτρέπονται 30... Στα παλαιότερα των υποδημάτων τους η απόφαση των δημάρχων. Το Υπουργείο Παιδείας έπρεπε να καλύψει την απόφαση και όχι να τους εκθέσει και να εκτεθεί.
    Αβραμίδης Λευτέρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί τόσο δύσκολο είναι να ζητήσουν την κάλυψη του υπουργείου παιδείας. Είμαστε πρώτοι σε κρούσματα αναλογικα σε όλη την Ελλαδα και δεύτερη σε απόλυτα νούμερα.

      Διαγραφή
  14. Και η Ουγκαντα τελικα ειναι πιο μπροστα απο μας. Ελλας το μεγαλειο σου.
    ΞΕΦΤΙΛΑ Η μονη λεξη που μας αρμοζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαχαχα!!ΤΙ ΡΕΖΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ?ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΕΓΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ.ΑΝΤΕ ΡΕ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ.ΜΕΣΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ.ΓΟΝΑΤΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΤΕ "Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ".ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΓΑ ΟΙ...ΔΗΜΑΡΧΑΙΟΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΒΙΑΣΤΗΚΕΣ...ΚΑΙ ΕΓΙΝΕΣ ΡΕΖΙΛΙ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ...

      Διαγραφή
  16. ΦΆΤΕ ΑΡΙΣΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΌΠΟΙΟΝ ΠΆΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανευθυνότητα, επιπολαιότητα, και μια ευτελή προσπάθεια εντυπωσιασμού από δήθεν υπεύθυνους που κονταροχτυπιούνται ως γνήσιοι οσφυοκάμπτες για το ποιος είναι ο αρεστός του συστήματος. Θύματα τους εκατοντάδες μαθητές και οι γονείς αυτών που αγωνιούν να καταφέρουν να μάθουν τι τους ξημερώνει. Κύριοι επιτέλους σοβαρευτείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όταν η κοινή λογική έχει πάει περίπατο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτή τη στιγμή έχουμε πόλεμο με έναν άγνωστο αόρατο εχθρό.. αν δεν προστατευτούμε τώρα ποτε;Οι δήμαρχοι πρέπει να επιμείνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΟΝΟΓ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΊΣΤΕ, ΑΝΘΡΩΠΆΚΙΑ. ΠΑΡΕΤΗΣΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΕΛΛΑΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΈΛΛΑ ΚΑ Ι ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΊΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Με τοσα κρούσματα οι γονείς φοβόμαστε να στείλουμε σχολείο τα παιδιά μας.Καταλάβετε το επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις κατασκηνώσεις τα στειλατε στη θαλασσα τα πηγατε στα κεντρα δημιουργικης απασχολησης θελετε να τα στειλετε ολη μερα ειναι στους δρομους στο σχολείο φοβαστε

      Διαγραφή
  22. Επειδή Ολα είναι έτοιμα και οι συνθήκες ασφαλείς.
    Στην ΠΕΛΛΑ είμαστε πρόθυμοι να φιλοξενήσουμε καλύπτοντας όλα τα έξοδα παιδιών από στελέχη του Υπουργείου, παιδιών Υπουργών και Βουλευτών να έρθουν για μια εβδομάδα στα σχολεία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κανένας να μη στείλει το παιδί του με μάσκα μέχρι να πάρουν πίσω το μέτρο. Οι άνθρωποι είναι ανίκανοι, κι επικίνδυνοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΠΩΣ Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ KOPONOΙΟ

      Διαγραφή
  24. Ο Τσιοδρας που ειναι;Στα Γιαννιτσα δεν υπαρχουν γεροντακια;Δεν αναφερομαι στην Κεραμεως. Εχει καει.Οσο για τον περιφερειαρχη να φυλαγεται γιατι θα τον φτυσουν ολοι οι θετικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δήμαρχε παραιτησου κάνε μια σωστή και αξία κίνηση μια φορά ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ .ΣΤΑΜΚΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΝΙΓΕΊΤΕ ΜΠΑΧΑΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΤΑΝΕΙ .ΚΑΙ ΕΝΕΙΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΜΗΝ ΜΟΝΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μας δουλεύουν.... Κανονικά με τόσα κρουσματα έπρεπε να κλεισουν μέχρι τις 25 ... Αλλά κάτι παραπανω θα ξέρει ο κυριος που τελικά τα ανοίγει από Δευτέρα 14 .. Ποιος ξέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Με την αναστολή λειτουργίας για 3 μέρες θα σωθούμε? Μήπως οι δήμαρχοι δεν έχουν ετοιμάσει τα σχολεία? Στα σχολεία δεν θέλουμε να στείλουμε τα παιδιά, αλλά έξω να τριγυρνάμε χωρίς μάσκες και τα παιδιά να παίζουν στις παιδικές χαρές θέλουμε. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους σ' αυτό τον νομό. Και ας αρχίσουν οι έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα. Γιατί όλοι γνωστοί είναι μεταξύ τους και κανείς δεν τηρεί τα μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι κυριε δεν θα σωθουμε... Αλλά θα είμαστε σίγουροι σε 48 ώρες για το μέγεθος της διασποράς . 1000 τεστ πραγματοποιηθηκαν την παρασκευη

      Διαγραφή
  28. Καλα όλα αυτά και έχετε δίκιο!γιατί δεν λέτε όμως και για το χαμό στον πεζόδρομο και στα πάρκα?και μάλιστα χωρίς μάσκα!!!εκεί δεν υπάρχει διασπορά?ας πάει ο δήμαρχος και οι "δικοι"του να το εξακριβωσουν!ας πάει και η δημοτική αστυνομία να διαλύσει τις παρέες !οχι μόνο οπότε θυμούνται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.