Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα Πέλλα: Συνεχίζεται η αποχή των μαθητών για τα προσφυγόπουλα- Δρομολογείται λύση



Συνεχίζει σήμερα -για δεύτερη ημέρα- την αποχή από τα μαθήματα η πλειοψηφία των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου της Νέας Πέλλας, οι γονείς των οποίων διαμαρτύρονται για την επικείμενη φοίτηση στα δύο σχολεία συνολικά 19 προσφυγόπουλων. Πρόκειται για 12 παιδιά στο δημοτικό και 7 στο νηπιαγωγείο, όλα προερχόμενα από το Αφγανιστάν, τα οποία διαμένουν σε κοντινό με το χωριό ξενοδοχείο. 
Σήμερα, όπως και χθες άλλωστε (πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων σε ολόκληρη την Π.Ε. Πέλλας), σημειώθηκε μεγάλο ποσοστό αποχής των μαθητών καθώς στο σχολείο πήγε μόνο το 1/3 σχεδόν του συνόλου των μαθητών. 
Η πλειοψηφία των γονέων των μαθητών της Νέας Πέλλας αντιδρά στην ενσωμάτωσή τους στη μαθητική κοινότητα και δεν τα δέχονται στο σχολείο της κοινότητας, καθώς όπως υποστηρίζουν, δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για την εγγραφή τους, δεν έγινε καμία προετοιμασία για αυτό, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για την ένταξή τους στην μαθητική κοινότητα κ.λ.π. 

Δρομολογείται λύση
Σύμφωνα με πληροφορίες, για το πρόβλημα που ανέκυψε, μετά από συνεργασία του Δημάρχου Πέλλας, της Κοινότητας Νέας Πέλλας και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, δρομολογείται θετική λύση που αναμένεται να ικανοποιήσει τους γονείς και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. 
Για αυτό το λόγο -κατά πάσα πιθανότητα- αύριο θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα μαθήματα με την συμμετοχή όλων των μαθητών των σχολείων της Νέας Πέλλας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 comments:

  1. Ας έρθουν κι άλλοι να τους μεταλαμπαδέψετε τα φώτα του πολιτισμού σας , αγαπητοί κάτοικοι της Νέας Πέλλας που εγκατασταθήκατε στη γη του Μεγαλέξανδρου που μετέφερε τον Ελληνικό πολιτισμο μεχρι την Κεντρική Ασία! Να τους μάθετε την Ελληνική γλώσσα που την μετέφερε ο Αλέξανδρος παντού!Εσείς τι φοβόσαστε; Ένας που έχει ισχυρο πολιτισμό, δυνατο ,πνεύμα δεν φοβάται! Φωτίζει τους ταπεινους, αγράμματους πρόσφυγες σαν Φάρος. ¨΄Εχετε τέτοια πνευματική δυναμη; Εγώ θα ένιωθα περήφανος εάν κατόρθωνα σε έναν Ασιάτη, Αφρικανο να του μάθω να μιλάει Ελληνικά!Κρύβεστε πίσω από τον φυλετισμό , την ακροδεξιά ρητορεία, και την θρησκευτική ματαιοδοξία ! Προσεξτε μη σας εξάναγκάσουν σε περιτομή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρι να υπηρχαν πολλοι ακομη με αυτες τις αποψεις. Η μορφωση το βασικοτερο αγαθο για τα παιδια του κοσμου!

      Διαγραφή
    2. Πάρτους.διεθνιστή.για."ιδιαίτερα..."

      Διαγραφή
    3. Τί λες βρε ..Να τους πάρεις στο σπίτι σου να μεταλαμπαδεψουν εσένα στον δικό τους ...

      Διαγραφή
  2. Δεν είναι προσφυγοπουλα είναι λαθρομεταναπουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΣ ΤΟΝ 7.21 ! ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΑ! ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ, ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΕ "ΜΠΑΤΡΙΩΤΗ"! ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΛΩ ΕΩΑ ΚΟΥΙΖ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ; ΠΩΣ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ; ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Ή ΣΙΛΑΛΗΤΙΡΙΟ ; ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΜΙΑ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ!

      Διαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ , ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΥΣ ,ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΤΩΝ 4.02 ΚΑΙ 4.46 ! ΔΕΝ ΣΑΣ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΤΕ, ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ! ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΠΡΟΚΟΠΗ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ; ΣΚΥΒΑΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς τον μορφωμένο πολιτισμένο σχολιαστή 8:02.Εσύ που έχεις πολιτισμική αξία να τους πάρεις μαζί σου και να προσπαθήσεις να τους κάνεις σαν εσένα που έχεις προκόψει!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνο που αυτοί έξυπνες Έλληνα θα τους τάσεις θα τους ποτίσεις θα τους μορφώσει ,και μετά αυτοί με την σειρά τους θα στα πάρουν όλα όλα όλα τα ακούς; Ξυπνά πρόβατο ξυπνά,δεν θα έχεις τίποτε ούτε πατρίδα ούτε οικογένεια ούτε τιποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. agapite giorgo apo giannitsa simfono oti DEN mas zitithike san koinonia na tous filoxenisoume gt an mas to zitousan isos na itan alios ta pragmata...otan kapoios epivalei tetelesmena se mia koinonia kai malista mikrh kinonia xwris na tous zitithi h gnomi tous pisteyo einai lathos.kai emena oi papoudes mou htan prosfiges apo thn mikra asia otan egkatastathikan edo sthn nea pella alla htan ellhnes kai ekei den phgan sthn boulgaria h sthn syria h sthn armenia..oi katoikh loipon ton prosfigikon xorion sthn ellada htan ellhnes pantou kai plhronoun kai twra opos kai tote forous sto ellhniko kratos den ksekokolizan to elliniko kratos me epidotisis oute me pseftodaneia atoka.polemisan kai polemane gia thn ellada kai gia ton xristianismo....opote agapite giorgo poio kosmia na les thn apopsi sou kai na pas sthn konstantinoupoli esy pou eisai poio xristianos apo tous prosfiges ths mikras asias kai na deis to tzami pleon agia sofia kai na to xeresai gt emeis kleme gia ayto...oso gia ta paidia ta opoia irthan paranoma sthn ellada den ftene sigoyra se olo ayto alla distixos ta kanoun paixnhdi se simferonta alla...kai kleino legontas sou oti o megas alexandros ithele na katalavei olo ton kosmo gia na megalosei to ellhniko makedoniko tote ethnos gia mia megalh tote ellada oxi gia na sfazoun kai na viazoun meta apo xronia tous propapous mas kai ths progigiades mas....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα παιδιά είναι εγγεγραμμένα κανονικά και έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εκπαίδευση. Η μόνη λύση θα ηταν η προσπάθεια εκπαίδευσης και ενημέρωσης γονέων για το πολυσύνθετο παγκόσμιο ζήτημα του προσφυγικού καθώς και για την ιστορία του συγκεκριμένου χωριού το οποίο αποτελείται κατά βάση απο προσφυγικό πληθυσμό.
    Επίσης σε αποτυχία των παραπάνω, η παρέμβαση Εισαγγελέα κρίνεται απαραίτητη καθώς η εσκεμμένη αποχή των παιδιών από το σχολείο θεωρείται παραμεληση γονεϊκών καθηκόντων και επιβάλλει αν μη τι άλλο διάταξη κοινωνικής έρευνας για να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης ανηλίκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.