Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Ζήτησα να γίνει σεβαστή η απόφαση των Δημάρχων για τριήμερη αναστολή λειτουργίας των σχολείων


Δελτίο τύπου του βουλευτή Πέλλας Γ. Καρασμάνη:

ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ
•        ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΕΝΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
•        ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΜΑΣ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Ο Γιώργος Καρασμάνης παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή και από κοντά το μεγάλο πρόβλημα με την επικίνδυνη διασπορά του κορονοϊού στον Νομό μας, τα κρούσματα που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, και τα έκτακτα υγειονομικά μέτρα που όφειλε να πάρει – όπως και πήρε – η Κυβέρνηση.
Δήμαρχοι πήραν την απόφαση για προσωρινή τριήμερη αναστολή λειτουργίας των σχολείων και ενημέρωσαν τον πρώην Υπουργό, ο οποίος περέσχε την στήριξή του στην απόφασή τους, με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικού προσωπικού και, γενικότερα, του κοινωνικού συνόλου.
Η απόφαση των Δημάρχων προκάλεσε παρέμβαση των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας, με συνέπεια να προκληθεί σύγχυση αρμοδιοτήτων για τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης, και χθες βράδυ σε επικοινωνία τους με τον πρώην Υπουργό τον ενημέρωσαν για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ο Γιώργος Καρασμάνης τους διαβεβαίωσε ότι την πολιτική σε ένα τέτοιο μείζον θέμα την καθορίζει η Κυβέρνηση δια των αρμόδιων Υπουργών και αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών και ουδείς υπηρεσιακός παράγων.
Ευθύς αμέσως, ο Γιώργος Καρασμάνης επικοινώνησε με την Υφυπουργό Παιδείς Σοφία Ζαχαράκη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο, τους μετέφερε το πρόβλημα που προέκυψε, και τους ζήτησε να γίνει σεβαστή η απόφαση των Δημάρχων που άλλωστε εκφράζει και την μεγάλη πλειοψηφία της Κοινής Γνώμης στον Νομό.
Τόσο η Υφυπουργός όσο και ο Γενικός Γραμματέας κατανόησαν απόλυτα το πρόβλημα όπως και την εύλογη ανησυχία του κόσμου, και ζήτησαν να υπάρξει ¨λίγη υπομονή μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι¨ που θα συνεδρίαζε η αρμόδια Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας για την οριστική απόφαση. Για όλες αυτές τις ενέργειές του, ο πρώην Υπουργός ήταν σε συνεχή επαφή με τους Δημάρχους, ενημερώνοντάς τους για τις συζητήσεις που έχουν γίνει, τονίζοντας τους ότι δεν πρέπει να ανησυχούν και ότι θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα.
Την Κυριακή το πρωί, ο Γιώργος Καρασμάνης ενημέρωσε και τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Το μεσημέρι η κ. Κεραμέως πληροφόρησε τον πρώην Υπουργό η προαναφερθεία Επιτροπή, αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων της Πέλλας. Να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός είχε ήδη ενημερωθεί για την απόφαση της Επιτροπής  και το είχε αναφέρει στη συνέντευξή του στην Έκθεση.
Ο Γιώργος Καρασμάνης παρακολουθεί καθημερινά και στενά τις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων και σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, με πρώτους τους πληττόμενους παραγωγούς κηπευτικών προϊόντων που προμηθεύουν τις λαχαναγορές, και τους παραγωγούς – πωλητές λαϊκών αγορών, αλλά και του εμπόρους άλλων προϊόντων. Τους διαβεβαιώνει δε ότι θα υπάρξουν στοχευμένες αποζημιώσεις για τις ζημιές τους από τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας.
Τονίζει ακόμη ότι, εκείνο που προέχει είναι το υπέρτατο αγαθό της υγείας με την υγειονομική  θωράκιση του κοινωνικού συνόλου. Και να σταθούμε, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί υπεύθυνα, με σχολαστική τήρηση των μέτρων απέναντι σ’ αυτόν τον εφιάλτη. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Καταλυτική Παρέμβαση εκ' των υστέρων και εκ' του ασφαλούς, όπως λένε στο χωριό μου.
    Επισκεφτείτε τον εισαγγελέα και κάντε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την διασπορά σε 4 νομούς. Οι πολίτες αλλά και η αγορά της Πέλλας τι χρωστάνε για τον κίνδυνο που βιώνουν σήμερα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επισκεφτείτε τον εισαγγελέα και κάντε μήνυση ..
      θέλεις να του τραβήξουν το αυτί εκεί στα Γιαννιτσά, για να μην πω το χαλί κάτω από α πόδια;
      Γίνονται αυτά τα πράγματα;

      Διαγραφή
  2. Στης ανακοινώσεις δεν σας φτάνει κανένας από ουσία μηδέν όπως πάντα η πολιτικοί του νομού Πέλλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλη επαναστατική πολιτική μάχη δίνετε ρε Νουδούληδες.....Πρέπει να σας ανανεώσουμε την θητεία και να πάρετε την σύνταξή σας....Τόσον αγώνα....μα τόσον άγαλμα να σας κάνουμε όλους μαζί στην πλατεία Μάγγου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια κ. Καρασμανη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στις 5 Σεπτεμβρίου σε συνέντευξη του έλεγε οτι τα Σχολεία θα ανοιξουν με ασφάλεια με όλα τα μέτρα που πήρε η κυβερνηση. Λιγες μέρες μετά διαπιστωνουμε οτι ουτε τα σχολεία ειναι ετοιμα ουτε τα μετρα λειτουργησαν. Ανακολουθία, πολιτική του yes mem, απουσία διεκδικησεων και εργων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μωρέ γκρίνια για το κάθε τι!!!!!Άιντε κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντε σοβαρευτειτε ρε. Ενα μπ εισαστε . Ελεος πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λέτε να πάρει ο Παυλίδης καμμία γενναία αποζημίωση λόγω αναστολής εργασίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι λες 2,10 όταν τα κρούσματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο ,τα μέτρα αναπροσαρμόζονται ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο .Τα σχολεία ήταν πανέτοιμα,ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και συ ψειριζεις τον κ@λο της μαϊμούς .Τον πρώην υπουργό δεν θα τον πιάσεις πουθενά αναξιόπιστο και λειτουργεί από την πρώτη στιγμή με κώδικα δεοντολογίας.Ως προς τα έργα η καρατζοβα δημοσιεύει λίγο πιο πάνω για τα έργα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα γελάω πολύ όταν θα δίνετε το Καστελόριζο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι ήδη χαρισμένο. Πάνε τώρα για άλλα κόλπα

      Διαγραφή
  11. Σοβαρό πράγμα ζήτησες . Όλο έργα είστε . Έχει αλλάξει όλος ο νόμος με νέους δρόμους γεμάτοι χόρτα μέσα στην φύση. Εύγε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όμως τα συλλαλητήρια τέλος. Αφού έφυγε ο Σύριζα τι μας νοιάζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.