Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εύκολη τυρόπιτα (Επαγγελματική γέμιση) - βίντεο



Φτιάξτε μια εύκολη & Πεντανόστιμη τυρόπιτα με (επαγγελματική Γέμιση)!! Κάνει και για μπουγάτσα αλλά και για κρουασανάκια!! 

Υλικά

1 λίτρο γάλα
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ κορν φλάουρ
1,5 κτγ αλάτι
Λίγο μοσχοκάρυδο
1 κρόκο
70 γρ βούτυρο
150 γρ γραβιέρα
400 γρ τυρί φέτα
650 γρ φύλλο για πίτες
200 γρ λιωμένο βούτυρο
330 μλ σόδα
36 εκ. ταψάκι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την συνταγή και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα,το σιμιγδάλι το αλάτι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.Συνεχιζουμε και μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε 1 κρόκο , λίγο μοσχοκάρυδο,βούτυρο,τριμμένη γραβιέρα και το τυρί φέτα και ανακατεύουμε καλά. Καλυπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε την γέμιση στην άκρη. Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας για πίτες και τα ανοίγουμε. Συνεχίζουμε και σε ένα ταψί 36 εκ. Βαζουμε το πρώτο φύλλο και το πασπαλίζουμε με λιωμένο βουτυρο. Κάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμη 5 φύλλα πασπαλιζοντας τα όλα με λιωμενο βουτυρο .Μολις συμπληρώσουμε 6 φυλλα ριχνουμε την γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα με μια Μαρίζ. Καλύπτουμε με ακόμη 6 φυλλα και πασπαλίζουμε στο καθένα λιωμενο βουτυρο. Αφού τελειώσουμε με τα φυλλα κόβουμε την πίτα σε μικρά κομμάτια.Ριχνουμε από  πάνω 1 κουτάκι σόδα και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα για 1 ώρα στους 180 c. Μόλις ψηθεί την βγάζουμε από τον φούρνο και την κόβουμε.  Η πίτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε τόσο νόστιμη και τραγανή με μια επαγγελματική γεμιση που θα την λατρέψετε!Καλή σας επιτυχία!!
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.