Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ηλίας Θεοδωρίδης: Στο Δήμο Πέλλας ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων covid-19 στη χώρα από μια και μόνο εστία


Ήταν αναμενόμενο, η μαζική πύλη εισόδου του κοροναϊού στην Πέλλα είναι το εργοστάσιο κονσερβοποιίας, που μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε εστία διασποράς του ιού, πολύ δύσκολα ιχνηλατίσημης και πολύ απειλητικής, της οποίας οι συνέπειες δεν εξαντλήθηκαν ακόμα, όχι μόνο για την κοινωνία της Πέλλας όπου είναι εγκατεστημένη η επιχείρηση του κ. Παυλίδη αλλά και τις πολλές περιοχές προέλευσης των εργαζομένων.

Αυτό έγινε για τους παρακάτω λόγους:

1.- Συνεύρεση εργαζομένων από πολλές περιοχές.

2.- Τα λεωφορεία μεταφοράς αποτελούν χώρους υψηλής συνxρότησης εργαζομένων πέρα του ίδιου του χώρου εργασίας.

3.- Τα ελλιπή, ως ανύπαρκτα μέτρα πρόληψης και προστασίας της υγείας των εργαζομένων.

4.- Παράταση της λειτουργίας του εργοστασίου παρά τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων, για διάδοση των κρουσμάτων μεταξύ τους.

Έτσι τα κρούσματα από δεκάδες έγιναν εκατοντάδες και οδήγησαν με μεγάλη καθυστέρηση στο κλείσιμο της επιχείρησης και στην επιβολή επί πλέον περιοριστικών μέτρων στα σχολεία και τους πολίτες.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση και συζητείται έντονα μεταξύ των πολιτών είναι η εκκωφαντική σιωπή θεσμικών και πολιτικών εκπροσώπων οι οποίοι άφησαν ακάλυπτη - εκτεθειμένη την κοινωνία της Πέλλας, της οποία τα συμφέροντα και πρωτίστως την υγεία πρέπει να υπηρετούν.

Έρχεται στον νου μου η αντιμετώπιση των δυο μεμονωμένων κρουσμάτων της Φούστανης, για τα οποία ένα χωριό μπήκε σε καραντίνα και προκάλεσε την κινητοποίηση τότε όλων των αρχών, σε αντίθεση με την αντιμετώπιση του εργοστασίου ''COVID-19'', δυσανάλογης επιδημιολογικής και λοιμωξιολογικής επικινδυνότητας.

Η πολιτική ''πρώτα η υγεία και μετά η οικονομία'' μετατράπηκε στην πολιτική ''πρώτα τα συμφέροντα'' σε βάρος της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών.

Δεν γνωρίζω αν θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα την διεκδίκηση αποζημίωσης για την ζημία που υπέστη η επιχείρηση.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΠΕΛΛΑΣ
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
Ιατρός Καρδιολόγος Ηλίας Θεοδωρίδης

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. μη ξεχνάμε όμως ,ότι παιζονται συμφεροντα! Εργοστάσιο ,με 600 εργαζομενους, ιδιοκτήτης κολοσσός που κινει τα νήματα της οικονομίας με μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων , τον οποίο κανείς δεν μπορεί να τον κουνήσει ούτε οικονομικά, ούτε πειθαρχικά αφου ανεβάζει Δημάρχους, βουλευτές ,φιλοκυβερνητικός. Από την αλλη από τα χέρια του εξαρτάται η διαθεση της μισής αγροτικής παραγωγής της Κ.Μακεδονίας! Φανταστήτε την γκρινια των αγροτων για την τυχόν αδιαθετη παραγωγή σε τυχον κλείσιμο των βιομηχανιών λογω κορονωιου! Κοινωνικός κανιβαλισμός! από την άλλη μεριά Δήμαρχοι φερέφωνα των κομμάτων, πειθαρχούν μόνο στο κόμμα ,εις βάρος των κοινωνικων συμφερόντων, ικανοποιώντας ένα ποιμνιο που ικανοποιήται μόνο με ποδοσφαιρο, έχοντας από δυο άνεργους μορφωμένους ,σπουδαγμένους σε κάθε σπίτι. όταν λοιπόν έχεις να διαχειριστεις ένα λαό με χαμηλά κοινωνικοιδεολογικά αντανακλαστικά που ικανοποιήται με facebook, Big-brother, συλλαλητηρια για τις Πρέσπες , αντι να διαδηλώνει για την ακρίβεια, την διαφθορα, την ανεργία που στέλνει την νεολαία στη Γερμανία, ο κάθε εργοστασιάρχης κι ο κάθε δήμαρχος θα αυθαιρετεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλό σχόλιο,με τις Πρέσπες όμως το χάλασες λίγο.

      Διαγραφή
    2. οχι φίλε δεν το χάλασα με τις Πρέσπες, διότι εάν επικρατούσε ο Γκρουέφσκι, λόγω των εσωτερικών ανασφαλειών του [πολυεθνικό κράτος]με ισχυρό μουσουλμανικό στοιχείο 33 % περίπου , ο Ερντογάν πίεζε για δημιουργια στρατιωτικής αεροπορικής βάσης κοντα στο Βαλαντοβο [συνοριακή κωμόπολη] 70 χλμ απο Θεςσ\νκη. με στόχο στρατιωτικού κλειου , με Κόσοβο-Αλβανία. Φαντάσου τα τουρκικά F16 να πετουσαν πανω από τη Θεσ\νκη! Εξάλλου τα συνορα χωρίσαν με τις συνθήκες Βουκουρεστιου-Λωζάνης πριν 110 χρόνια. ο μοναδικός ορατός κίνδυνος ειναι ο Ερντογάν

      Διαγραφή
    3. πολύ σωστός φίλε.Πολύ σωστός. Δυστυχώς έχουμε λαό που η παιδεία μας δεν έχει την αυτοκριτική.Δύσκολη η εξέλιξη του ανθρώπου χωρίς αυτοκριτική.Δυστυχώς πολλές οικογένειες μεγάλωσαν παιδιά χωρίς αυτό το τεράστιο προσόν.Αυτοκριτική...... π.χ. ''Εγώ φταίω για όλα''
      .Εγω έκανα το λάθος.Η οικογένεια μου φταίει.
      Η χώρα μου μπορεί να φταίει.
      Αυτή ειναι παιδεία.Χωρίς εγωισμούς!!!! Μπορούμε ?

      Διαγραφή
  2. Στον στενό σου συνεργάτη δήμαρχο Πέλλας αυτά τα είπες κ. Ηλία; Σαν δεν ντρέπεσαι δεκανικι του Στάμκου είσαι και κατ' επέκταση των επειχειρηματιων που στηρίζουν αυτον σε τρεις εκλογικές αναμετρησεις. Σιωπή λοιπόν και στο επόμενο Δ.Σ το χέρι ψηλά όταν προτείνει για ψήφιση κάποιο θέμα ο Στάμκος. Ντροπή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΩΣΤΑ 10.53 ΑΥΤΟΙ ΟΙ (ΑΡΧΟΝΤΕΣ)ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ? ΟΙ (ΜΟΡΦΟΜΕΝΟΙ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η φωτογραφία του είναι πριν 2 δεκαετίες περίπου. Αν τον δεις στο δρόμο, νομίζεις πως ξέφυγε από γηροκομείο... Πού είναι οι νέοι; Ο Ε Ο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για ότι γράψατε για τον κύριο εχετε απόλυτο δίκιο.ξεφτυλεσ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ηλία στην εκκωφαντική σιωπή των θεσμικών και πολιτικών εκπροσώπων συγκαταλέγεσαι και εσύ και μάλιστα με μεγαλύτερη ευθύνη γιατί είσαι υγειονομικός. Γιατί σιώπησες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλώς τον Λούλη τον Λουλάκη μας.Που σαι συ βρε!ατιμούτσκο που κρυβόσουν 2 χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι είπαμε ότι είναι αυτό το Ηλία...Σάσα Θεοδωρίδη. Με τον άλλο τον χαμένο Θεοδωρίδη καμιά σχέση; Α! Κι αυτός αναζητείται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ Κ.ΗΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ...ΑΠΛΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.