Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Κοινωνία σε Κίνηση": Τι συμβαίνει με τον covid-19 στην Έδεσσα και την Πέλλα;



Μόλις το μεσημέρι της Κυριακής 20 Σεπ. ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ότι τα σχολεία της Νομού Πέλλας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 25 Σεπ. Η απόφαση αυτή προκαλεί έναν έντονο προβληματισμό στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες πλέον αναρωτιούνται για τους λόγους για τους οποίους πάρθηκε, τους κινδύνους που πιθανόν να υπάρχουν και την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης της πανδημίας από τις τοπικές αρχές. 
Η Κοινωνία σε Κίνηση έχει επανειλημμένα αναδείξει την ανάγκη για μια πλήρη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το θέμα της πανδημίας, έτσι ώστε όλοι μαζί να συνδράμουμε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς αυτής υγειονομικής κρίσης. 
Σαν πρώτο βήμα μιας τοπικής συλλογικής πανστρατιάς ενάντια στην πανδημία, καλούμε την Δημοτική Αρχή του Δήμου Έδεσσας να ενημερώσει άμεσα και υπεύθυνα το Δημοτικό Συμβούλιο για την πανδημική κατάσταση του Δήμου και της περιοχής. Θεωρούμε ότι στην ενημέρωση αυτή θα πρέπει να κληθούν να συμμετάσχουν όλοι οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς και θεσμοί όπως πχ η ηγεσία της τοπικής πολιτικής προστασίας, εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ, νοσοκομειακοί γιατροί, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας, εκπρόσωποι της Α’ και Β’Βάθμιας εκπαίδευσης κτλ. 
Η συνεχιζόμενη έλλειψη υπεύθυνης και επιστημονικά τεκμηριωμένης ενημέρωσης δεν δημιουργεί μόνο μια βαθιά ανησυχία στους συμπολίτες μας, αλλά δίνει έδαφος σε διάφορες ανορθολογικές φωνές που κρατούν δέσμια της τοπική μας κοινωνία σε σκοταδιστικά παρελθόντα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή δεν επιθυμεί να αφήσει την τοπική κοινωνία στο συνεχιζόμενο σκοτάδι σχετικά με την πανδημία, και θα ακούσει το αίτημά μας για άμεση και διαυγή ενημέρωση των συμπολιτών μας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. Τσεμπεντζή όταν τα κρούσματα στην Εδεσσα τις τελευταίες 10 ημέρες είναι μηδέν πρέπει να απαιτήσετε να ανοίξουν τα σχολεία αύριο. Τα μπλα μπλα της ανακοίνωσης μόνο συνενοχή είναι στον Γιάννου που έκλεισε τα σχολεία και αφήνει τα παιδιά μας στα πάρκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι σας φταει ο Δημος ωρε παλικαρια? Στον Εοδυ τα ερωτηματα σας. Δεν μπορει ο Δημος να οργανωσει αυτο που ζητατε. Αναρμοδιοι...
    Συμβουλευτειτε τον δικηγορο σας..αμαν πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ο δήμαρχος δεν μπορεί να ανοίξει τα σχολεία, δίκιο έχεις. Μπορούν όμως όλοι όπως συναντήθηκαν πριν κάποιες μέρες και βγάλανε ανακοινώσεις κλπ για να μην ανοίξουν έτσι και τώρα ας βρεθούν να βγάλουν ανακοινώσεις για να ανοίξουν. Αλλά τώρα όλοι κάνουν την πάπια, κατάλαβαν ότι πέσανε σε ατόπημα και τώρα εξαφανισμενοι άπαντες δήμαρχοι, βουλευτές, πολιτευτές κλπ.τα παιδιά πρέπει να μορφωθούν και να έχουν το πρόγραμμα τους και αυτό γίνεται μόνο με ανοιχτά σχολεία. Υπάρχουν πρωτόκολλα για περιπτώσεις κρούσματος. Από Αριδαία είμαι

      Διαγραφή
    2. Ο δήμαρχος σού το ξεκίνησε με την σύσκεψη των δημάρχων του νομού για κλείσιμο . Αλά εσείς οι δεξιοί και Καλημέρα να πείτε συμβουλευεστε τον δικηγόρο σας.

      Διαγραφή
  3. Αγαπητοί φίλοι της Κίνησης η διαφορετική άποψη δεν είναι " σκοταδιστικά παρελθόντα" είναι σεβασμός στην αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία , ανεχθειτε την...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και που ξέρετε ότι Έδεσσα δεν έχει κρούσματα ρωτήστε κάποιον που δουλεύει στο νοσοκομείο νά σάς πει άμα έχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τσεπκεντζης. Η καλύτερη αβάντα στον Γιάννου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μεγαλη ευθυνη των δημαρχων και ολων των πολιτκων που απομονωσαν για μια ακομη φορα την πελλα (εκτος απο το οδικο δικτυο....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με τέτοια αντιπολίτευση βλέπω τον Γιάννου να μένει αλλά 4 χρόνια στους τυφλούς κυβερνά ο μονόφθαλμος .Ρε τσεπκετζη ο δήμος δεν είναι φλογέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΣΕΠΚΕΝΤΖΗ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΠΑΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΟΥ Ε..ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ

      Διαγραφή
  8. Πάλι ο γιαννου φτεει.,αχ βρε ατοιμο παιδί γιατί κάνεις έτσι.δεν βλέπεις που σε μαλώνει ο τσεπκεντζησ.γιατι είσαι ατακτουλησ.σημορφοσου.γιατι μας έκλεισες τα σχολεια.γιατι δεν μας λες τι παίζεται στην Έδεσσα με τον ιό.καθε απόγευμα θα βγεις στην πλατεία μας και θα κάνεις ανακοινώσεις για τον ιό και τι μέτρα θα επιβάλεις στους Έδεσσα ιούς.καντου το κέφι γιατί θα σκάσει.ο..................,.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε Τσεπκεντζη,πάλι τη μ@λ@κι@ σου την έκανες.Να κάνει ο Δήμαρχος συγκέντρωση,ενώ απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις,για να ενημερώσει τους δημότες.Αυτά τα κάνει ο ΕΟΔΥ,επειδή αυτός έχει στοιχεία και είναι ο μόνος αρμόδιος,ο Γιαννου τι ξέρει;Επειδή δούλευε παλιά στο Νοσοκομείο;Ασχολεισου επιτέλους με κάτι σοβαρά,μας κουρασες,έτσι νομίζεις ότι κάνεις αντιπολίτευση;και με αυτά τα θέματα;ΚΡΊΜΑ!!!



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.