Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

H απάντηση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών στην ΕΝΙ ΠέλλαςΣχετικά με την από 5 Οκτωβρίου 2020 ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ν Πέλλας, για τα σοβαρά προβλήματα όπως αναφέρει της υποστελέχωσης της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, η Ν.Μ. Γιαννιτσών παραθέτει τα παρακάτω στοιχεία:

Οι Προβλεπόμενες Οργανικές Θέσεις Ιατρών ΕΣΥ ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής είναι τέσσερις (4), υπηρετούν τρεις (3) Ιατροί και παραμένει μία (1) κενή θέση η οποία προέκυψε μετά από συνταξιοδότηση ιατρού που την κατείχε, η οποία έχει ήδη προκηρυχθεί και αναμένεται η κάλυψή της άμεσα.
Λόγω των αναγκών της κλινικής και την ασφαλή εφημέρευση προσλήφθηκε ένας (1) επικουρικός ιατρός Β΄ Γενικής Χειρουργικής, κατόπιν της παραιτήσεως του κατέχοντος μέχρι πρότινος θέση Επικουρικού Ιατρού.
Επιπρόσθετα η Διοίκηση του Νοσοκομείου και της 3ης ΥΠΕ για να ενισχύσει την παραπάνω λειτουργία μετακινεί σε τακτική μηνιαία βάση δύο (2) ιατρούς ΕΣΥ ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. 
Οι προβλεπόμενες Οργανικές θέσεις Ειδικευόμενων ιατρών ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής είναι επτά (7) και υπηρετεί ένας (1) του οποίου η θητεία λήγει τέλος Οκτωβρίου. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου διατηρεί επικοινωνία με τη Διεύθυνση Υγείας για την υφιστάμενη κατάσταση στην ειδικότητα της Γενικής  Χειρουργικής. Δεν υπάρχει ουδεμία άλλη ενέργεια στην οποία θα μπορούσε να προβεί η Διοίκηση για το συγκεκριμένο θέμα των κενών θέσεων για ειδικευόμενους. Είναι γνωστό σε όλους, πόσο μάλιστα στην ΕΝΙΠ, ότι για την κάλυψη των θέσεων ειδικευόμενων Ιατρών δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης της Διοίκησης. Το Νοσοκομείο, το οποίο θα αποτελέσει το κέντρο εκπαίδευσης για τον εν δυνάμει ειδικευμένο ιατρό αποτελεί ελεύθερη επιλογή αυτού,  λαμβανόμενου από αυτόν κάποιων παραμέτρων, τις οποίες συνεκτιμά ο ίδιος και μόνον αυτός. Αυτό είναι βεβαίως και αυτό το ορθό σε μία ευνομούμενη κοινωνία.

Την περίοδο που διανύουμε και συγκεκριμένα μετά την εμφάνιση του COVID – 19 πραγματοποιήθηκαν οι εξής προσλήψεις επικουρικού προσωπικού :

Νοσηλευτικό Προσωπικό: Τριανταπέντε (35) Νοσηλευτές και Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό κατηγορίας ΤΕ – ΔΕ – ΥΕ
Διοικητικό Προσωπικό– Λοιπό Προσωπικό: Έξι (6) κατηγορίας ΤΕ – ΔΕ – ΥΕ
Παραϊατρικό Προσωπικό: Τρεις (3) κατηγορίας ΔΕ

Ήτοι συνολικά μόνο για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών την περίοδο αυτή προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες προσλήφθηκαν σαράντα τέσσερις (44) υπάλληλοι και ανανεώθηκαν οι συμβάσεις είκοσι έξι (26) υπαλλήλων. 

Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες πρόσληψης:
ενός (1) Ιατρού ειδικότητας  Ορθοπεδικής  (ο οποίος ανέλαβε ήδη υπηρεσία)
ενός (1) Ιατρού ειδικότητας Αναισθησιολογίας
ενός (1) Ιατρού ειδικότητας Παιδιατρικής.

Άμεσα αναμένεται και η ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης δύο (2) Ιατρών ειδικότητας  
Ιατρικής  Βιοπαθολογίας.

Επίσης, εκτός της προκήρυξης μίας (1) θέσης Γενικής Χειρουργικής έχει προκηρυχθεί και μία  (1) θέση ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας. 

Τέλος μετά από εντολή της Διοίκησης της 3η ΥΠΕ αποστείλαμε νέο αίτημα για την πρόσληψη επιπλέον του παραπάνω προσωπικού Νοσηλευτικού και Λοιπού Προσωπικού.

Όπως γίνεται αντιληπτό η προσπάθεια για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Ν.Μ. Γιαννιτσών με ταυτόχρονη την αναβάθμιση των Ιατρικών Υπηρεσιών που προσφέρει είναι συνεχής με προφανή αποτελέσματα.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Ν.Μ.ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΟΓΓΟΣ   
 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.