Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πώς θα είναι ο νέος φράχτης στον Έβρο (φωτο)



«Η κατασκευή του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι κρατάνε πολύ υψηλά το φρόνημα της χώρας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, αμέσως μετά την αναλυτική παρουσίαση που του έγινε στις Φέρες για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής του φράχτη.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο και θα έχει μήκος 26 χιλιομέτρων ενώ αναβαθμίζονται παλαιότερα τμήματα μήκους 10 χιλιομέτρων.

Ειδικότερα, ο νέος φράχτης θα αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα από χάλυβα ύψους 5 μέτρων, και μαζί κατασκευάζονται χωματουργικά έργα συντήρησης, αναβάθμισης και κατασκευής νέων οδών επιτήρησης και συντήρησης των τεχνητών εμποδίων κατά μήκος του ποταμού. Παράλληλα, θα ενισχυθεί ο υφιστάμενος φράχτης με την προσθήκη προς την πλευρά της Ελλάδας συνεχούς ισχυρού μεταλλικού κιγκλιδώματος, επίσης από χάλυβα, συνολικού ύψους 4,3 μέτρων.

Συνδυαστικά, θα κατασκευαστούν οκτώ νέα υπερυψωμένα αντιβαλλιστικά παρατηρητήρια κατά μήκος των τεχνητών εμποδίων, για χρήση από τον Ελληνικό Στρατό και θα πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης σε 57 υφιστάμενες υποδομές (φυλάκια/παρατηρητήρια), οι οποίες περιλαμβάνουν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες επισκευών και αναβαθμίσεων.

«Η δημιουργία του νέου φράχτη στον Έβρο θα συμβάλλει στην προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στέλνοντας παράλληλα ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα προστατεύει με επάρκεια τα εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα. Το έργο συνεπάγεται πολλαπλά οφέλη καθώς πέραν του βασικού αμυντικού-αποτρεπτικού του χαρακτήρα, θα λειτουργήσει και ως ένα σύγχρονο αντιπλημμυρικό έργο με γνώμονα αφενός την ιδιαίτερη γεωμορφολογία του Έβρου και αφετέρου το σεβασμό στην τοπική αγροτική παραγωγή» σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. φραχτες βλέπουν μετά οι συριζαίοι και βγάζουν σπυριά. πως θα έρχονται τώρα οι επενδυτές να λιάζονται στις πλατείες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βολέψου τώρα με τους κολλητούς σου πείσω από τα κάγκελα και ασε τις εξυπνάδες .Οσο για τους φράχτες ,άλλη μια αρπαχτη σαν εκείνην ....ξέρεις με τους πλωτούς φράχτες που τελικά εγειναν διχτια για ψάρεμα.

      Διαγραφή
    2. ΕΝΩ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ
      ΡΕ ΔΕ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΗΔΗΞΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΛΟΥΚΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ;
      Ο ΓΑΠ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΞΥΛΩΜΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΩΝ, Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΕΚΑΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ, Ο ΑΛΕΞΗΣ ΕΚΑΝΕ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΥΛΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ .....ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ

      Διαγραφή
    3. Ο χρυσαυγιτης Σαμαράς έκανε το γενικό προσκλητήριο και έστειλε το 13 το ΚΥΤ στη Μόρια.
      Και ο συνεχιστής του ο βοιδαρος Κουλης από 5.500 πρόσφυγες - μετανάστες έφτασε να έχει 25.000, τσεπωσε παραδάκι ζεστό από την ΕΕ και τους φυλακίσει στην Ελλάδα χωρίς κανένα σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

      Διαγραφή
  2. Δεν χρειάζεται να έρθει κανείς. Έχει μπόλικους ο μπουμπούκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. από το μπάστε μέσα στους φράχτες ...κάτι πάει να γίνει και είναι στο σωστό δρόμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τωρα που θα μπουν και οι πατριωτες σ φυλακη ποιος θα μας προστατευει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μάθε πρώτα ορθογραφία ρε τσοπάνη ζαίε 8:00 και μετά γράψε και σχολίασε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ εσύ ε;;;;
      Σε πείραξε ο ζαιος που έκανε ορθολαθος, το χάλι σου στην ανάλυση δεν το κοιτάς;
      Καλύτερα ορθογραφικά πάρα αναλυτικά τα λάθη μουσχαρε.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.