Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχοι όλοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης- Επεισόδια και χημικά έξω από το Εφετείο



Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν και οι 18 κατηγορούμενοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι ένοχος για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα κρίθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς. Πέραν από τον Γιώργο Ρουπακιά 15 από τους 17 κατηγορούμενους κρίθηκαν επίσης ένοχοι.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ τους πρώην βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μχιάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση. Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δυο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Σημειώνεται πως ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν έχει προσέλθει στο δικαστήριο.  Η επαπειλούμενη ποινή είναι ισόβια.
Στο άκουσμα της ενοχής του Γ. Ρουπακιά ο συγκεντρωμένος κόσμος έξω από το Εφετείο ξέσπασε σε χειροκροτήματα. 

Επεισόδια και χημικά έξω από το Εφετείο
Ωστόσο, να σημειωθεί ότι με την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης έγιναν επεισόδια και ρίψη χημικών έξω το Εφετείο.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανέβηκε στην έδρα στις 11:20 και, αφού η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη εκφώνησε τα ονόματα των κατηγορούμενων, ξεκίνησε η ανάγνωση.
Η πλειονότητα των κατηγορουμένων είναι απόντες, με παρόντες μόνο 11 και ουδείς από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Τα μέτρα ασφαλείας εντός της αίθουσας είναι δρακόντεια με απόλυτη τήρηση των αποστάσεων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.
Οι δημοσιογράφοι ορίστηκε να παρευρίσκονται στον χώρο του εξώστη της δικαστικής αίθουσας, ενώ στο ακροατήριο βρίσκονται οι δικηγόροι, οι παρόντες κατηγορούμενοι, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, θύματα και συγγενείς θυμάτων άλλων υποθέσεων κ.α.
Το "παρών" στη δικαστική αίθουσα, όπου θα εκφωνηθεί η απόφαση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, δίνει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο βουλευτής Θανάσης Παφίλης, η κ. Περιστέρα Μπαζιάνα, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Τα φίδια στην τρύπα τους επιτέλους.... η δημοκρατία παρόλα τα προβλήματά της είναι παρούσα!!! Αυτόν τον αέρα θέλουμε για να ζήσουμε τα παιδιά μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως είσαι από τα παιδιά της χούντας που τα οικονόμησαν και ζουν τα παιδιά του, ρωτάω τώρα εγώ. Με τον αέρα αυτόν θα πεθάνουν τα παιδιά του 80% των Ελλήνων, Η δικαιοσύνη και η δημοκρατία δεν είναι για λίγους

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στους Ελληνες που συγκεντρώθηκαν από έξω, τέτοια συγκέντρωση διαμαρτυρίας ούτε στα μνημόνια. Σταυρώστε τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένοχοι για τις δολοφονίες τους για το μίσος και τον διχασμό που έσπειραν στον κόσμο.
    Στον κάδο τα ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ ΟΥΣΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μια φορά που λέω μπράβο στην ελληνική δικαιοσύνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα επεισόδια γιατί έγιναν αφού η ναζι μπήκαν φυλακή η για δείξουν τα δημοκρατικά τους πιστεύω η δημοκράτες και ποιος κάνει κουμάντο στον έρμο τούτο τοπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.