Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνολικά 107 νοσηλευόμενοι με covid-19 στα Νοσοκομεία της Πέλλας



Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει η Πέλλα με 159 νέα κρούσματα (χθες Σάββατο 14 Νοεμβρίου), ενώ σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, πλην της Θεσσαλονίκης, καταγράφηκαν 453 νέες μολύνσεις. 
Αναλογικά με τον πληθυσμό η Πέλλα διατηρεί την "θλιβερή" πρωτιά σε ολόκληρη τη χώρα σχετικά με τον αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού. Σε επίπεδο αναφοράς αριθμών, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από την 1η Νοεμβρίου μέχρι χθες 14 του μήνα, στην Π.Ε. Πέλλας ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 1010 κρούσματα!

Η κατάσταση στα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο Νοσοκομείο της Έδεσσας υπάρχουν τρεις κλίνες ΜΕΘ συμβατικές και 6 κρεβάτια για ΜΕΘ covid. Οι τρεις κλίνες ΜΕΘ είναι διαθέσιμες. Διαγνωσμένοι με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο είναι 54 άτομα. 
Το νοσοκομείο Γιαννιτσών διαθέτει δύο κλίνες ΜΕΘ συμβατικές και έξι επιπλέον που προστέθηκαν πρόσφατα για περιστατικά κορωνοϊού, από τις οποίες οι επτά είναι κατειλημμένες και η μία είναι ελεύθερη, ενώ σε απλές κλίνες covid νοσηλεύονται 46 ασθενείς.
(Τα στοιχεία και για τα δύο νοσοκομεία μέχρι το πρωί της Κυριακής).
Επίσης πρέπει να τονίσουμε πως υπάρχουν και ασθενείς από την Π.Ε. Πέλλας που νοσηλεύονται σε Νοσοκομεία γειτονικών Νομών.

Οι γιατροί κάνουν έκκληση στους πολίτες που εμφανίζουν ήπια συμπτώματα να μην επισκέπτονται τα δύο νοσοκομεία μας για τεστ covid-19 και αυτό να το πράττουν μόνο αν έχουν έντονα συμπτώματα. Υπενθυμίζουν δε ότι τεστ διενεργούνται (και) στα Κέντρα Υγείας. Επίσης οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι όλες οι υπόλοιπες παθήσεις, εκτός covid δηλαδή, είναι διασφαλισμένες στα νοσοκομεία μας σε ανθρώπινο και τεχνικό δυναμικό και δεν υπάρχει λόγος να νοιώθουν ανασφαλείς αν πάσχουν από κάτι άλλο.
Σε κάθε περίπτωση το ιατρικό και νοσηλευτικό ανθρώπινο δυναμικό των δύο νοσοκομείων της Π.Ε. Πέλλας (Έδεσσας και Γιαννιτσών), ξεπερνούν τον εαυτό τους, επιδεικνύουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυτοθυσίας προς τους ασθενείς, ώστε να προσφέρουν περίθαλψη υψηλού επιπέδου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στα περιστατικά κορωνοϊού στα νοσοκομεία μας αρχίζει να παρατηρείται μια μικρή φθίνουσα πορεία, η οποία -ευχής έργον είναι- να συνεχισθεί.
 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Ψεεεεμα!Δε δεχονται τπτ αλλο,πλην απο covid...δε δεχονται να κανουν οποιαδηποτε αλλη εξεταση ...μαστογραφια πχ.Εδω κ ενα μηνα και ως 30 νοεμβρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάθαμε γιατί αργούν τόσο τα αποτελέσματα; από την Δευτέρα δεν έχουν δώσει απαντήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ από Δευτέρα περιμένω ούτε φωνή ούτε ακρόαση αν πάρεις τηλ θα σε πουν οτι αυτοι θα σε πάρουν

      Διαγραφή
  3. Για αυτό φωνάζαμε ρε ψεκασμένε προσέξτε.Για να μην φτάσουν τα νοσοκομεία σε αυτήν την κατάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι έγινε η κοινή γρίπη που έστελνε τόσο κόσμο στα νοσοκομεία κάθε χρόνο με πνευμονία μεταλλάχθηκε σε κορονοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκατσα να γράψω να σε απαντήσω με στόχο να καταλάβεις...Αλλά μετά λέω τον βλάκα δεν μπορείς να τον κερδίσεις θα χάσεις

      Διαγραφή
    2. Αυτό σκέφτηκα και γω, μην απαντάς δεν μας κερδίζεις φιλεκυβερνητικε του χάους

      Διαγραφή
  5. Ψεκασμενη εισαι!!!Μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλωτρια...η ευθυηνη ειναι της κυβερνησης οταν αφησαν να κυκλοφορουν στην Πελλα χωρις μασκες για 2 βδομαδες και οταν σας αφηναν τις εκκλησιες ορθανοιχτες και τα παπαδαρια χωρις μασκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να γινονταν επιταξεις με σωστη εννοια του ορου επιταξη και μη μου πεις οτι και γυναικολογοι και δερματολογοι και ψυχιατροι κοκ απασχολουνται στον covid..απο καλοκαιρι δε δεχονται ραντεβου,ενω δεν ηταν νοσοκομεια covid

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.