Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αορίστου χρόνου όλοι οι γιατροί στις ΜΕΘ



Την προκήρυξη νέων θέσεων ώστε όλοι οι γιατροί που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΕΣΥ να καταστούν αορίστου χρόνου, μετά από κρίση, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα με τους διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Επεσήμανε ταυτόχρονα ότι διανύουμε τις πιο κρίσιμες ώρες του αγώνα κατά της πανδημίας, υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αλλά κατέστησε σαφές ότι προτεραιότητα αποτελεί η προστασία της δημόσιας υγείας.

Για τις νέες θέσεις είπε ότι «είναι μία δέσμευση την οποία είχαμε αναλάβει και για όλους τους νοσηλευτές οι οποίοι προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης. Επεκτείνεται και σε όλους τους γιατρούς οι οποίοι εργάζονται σήμερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Είναι μία πράξη αναγνώρισης από την πολιτεία του σπουδαίου έργου που επιτέλεσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά είναι και μία αδήριτη ανάγκη για τη στελέχωση των νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που έχουν ανοίξει τους τελευταίους μήνες».

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «βρισκόμαστε στις πιο κρίσιμες ώρες του αγώνα με την πανδημία και θέλω και σήμερα να ακουστεί αυτό το μήνυμα παντού, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα», επισήμανε ωστόσο ότι το ΕΣΥ και το προσωπικό του θα συνεχίσουν να αντέχουν μολονότι λειτουργούν επί εβδομάδες «στο κόκκινο».

3η ΥΠΕ (Μακεδονίας)
Ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης ανέφερε ότι στη χθεσινή εφημερία στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου καταγράφηκαν 51 εισαγωγές και έγινε διαχείριση 24 υπόπτων περιστατικών, στοιχεία που ήταν μειωμένα σε σύγκριση με την προηγούμενη εφημερία του ίδιου νοσοκομείου όταν είχαν καταγραφεί 62 εισαγωγές και μεγάλος αριθμός υπόπτων περιστατικών που στη συνέχεια προχώρησαν στο σύστημα. Ο ίδιος ανέφερε κάλυψη 85% των διαθεσίμων απλών κλινών COVID αλλά ταυτόχρονα σημαντική πίεση όσον αφορά τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ. 
Ο κ. Μπογιατζίδης τόνισε ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με δημιουργία νέων κλινών. Συγκεκριμένα τον Αύγουστο υπήρχαν 26 κλίνες ΜΕΘ, αριθμός που έχει αυξηθεί σήμερα κατά 70 κλίνες, σε 96 κλίνες στην 3η ΥΠΕ στην περιοχή της Θεσσαλονίκη. Επίσης, στα υπόλοιπα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ, στις περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, οι κλίνες αυξήθηκαν από 6 σε 28. Συνολικά, από τον Αύγουστο και μετά αναπτύχθηκαν 92 νέα κρεβάτια ΜΕΘ στην 3η ΥΠΕ. 
Επίσης, «από 296 κλίνες της 3ης ΥΠΕ που είχαμε στη διάθεσή μας για νοσηλεία περιστατικών COVID φτάσαμε στις 1.227, είχαμε μια αύξηση κατά 931 κρεβάτια» σημείωσε ο κ. Μπογιατζίδης. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ.
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕΙ:
    ΤΟ ΛΟΙΜΟΔΩΝ , ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ Β.ΕΛΛΑΔΑ;
    ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φτανει η καραμελα ...Κουλης..
    Απολυσεις..κτλ. Δεν είστε ικανοποιημενοι με τιποτε..

    Μεχρι τωρα γιατι δεν προσλαμβανει γιατρους λεγατε? Τωρα γιατι προσλαμβανει? Βλεπετε πως δεν προκειται να ξαναδειτε κυβερνηση κσι τρελενεστε!! Ευτυχως δεν ηταν ο Αλεξης στο τιμονι γιατι θα πεθαιναμε ολοι!! Μηπως ξανα ακουσατε αυτην την δηλωση? Αντε γεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτα κλείνουν ένα κάρο νοσοκομεία, μετά απολυούν 1500 γιατρούς , αφού ξανά ήρθαν στην εξουσία ακυρώνουν χιλιάδες προσλήψεις γιατρών και νοσοκομων που είχε ανακοινώσει ο Σύριζα και τώρα το Επικοινωνιακο της υπόθεσης. Ρε ποιον κοροϊδέυει;
    Α ξέχασα πολλά τα γίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ξέχασα πολλά τα γίδια γράφεις. Μήπως ήθελες να γράψεις είμαστε πολλά γίδια; Και έτσι που ο έγραψες, πάλι το καταλάβαμε

      Διαγραφή
  4. Αορίστου οι μάχιμοι ήρωες γιατροί του ΕΣΥ και μόνιμοι οι παπάδες που ούτε καν σπούδασαν ούτε και είναι χρήσιμοι στο δημόσιο. Αλλού ναι να τους πληρώνουνε αυτοί που τους χρειάζονται, όπως σε όλες τις άλλες χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.