Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μαρία Βαρελά: "Η έξαρση των κρουσμάτων είναι πια γεγονός στην πόλη μας (Γιαννιτσά) - Οι γιατροί θα είμαστε στο πλευρό σας"


Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάρτηση έκανε στο προφίλ της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η γιατρός- Παθολόγος από τα Γιαννιτσά Μαρία Βαρελά, σχετικά με την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή μας.
Την αναδημοσιεύουμε με την άδειά της:

"Covid 19. Γιαννιτσά 4/11/2020.
Η έξαρση των κρουσμάτων του ιού Sars Cov 2 πανελλαδικά είναι πια γεγονός στην πόλη μας (σ.σ. Γιαννιτσά), με τον κίνδυνο ορατό και τον ιό παντού. Ουδείς είναι άτρωτος. 
Αξίζει να επισημάνουμε τα εξής:
1) Η νόσος ακόμη και στους ασυμπτωματικούς έχει τα ίδια ποσοστά θνησιμότητας με τους συμπτωματικούς και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και σε πολυνοσηρότητες. 
2) Οι θετικοί στο test ασθενείς, με συμπτώματα ή ασυμπτωματικοί, οφείλουν να τηρούν την καραντίνα μαζί με τις στενές επαφές τους. (οικογένεια, σύζυγοι, παιδιά, παππούδες) που διαμένουν στον ίδιο χώρο, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. 
3) Μετά τη λήξη της 14ημερης καραντίνας και μετά το αρνητικό αποτέλεσμα 2 διαδοχικών PCR και χωρίς υπολλειματικά συμπτώματα, επιστροφή ομαλά στη δουλειά. 
4) Στην πόλη μας στα ιδιωτικά εργαστήρια, πρώην ΙΚΑ Γιαννιτσών(ΠΕΔΥ) και ΚΥ Κρύας Βρύσης, διενεργούνται αντιγονικά ρινικά rapid tests. Προς διευκόλυνση του κοινού, συνεννοείστε με το θεράποντα ιατρό σας, προτού. 

Στο Νοσοκομείο μας, γίνεται PCR σε ασθενείς εμπυρετους και σοβαρότερη συμπτωματολογία. Για να προφυλάξουμε το νοσοκομείο μας συνεννοούμαστε πρώτα με το θεράποντα οικογενειακό μας γιατρό. Ενημερώνουμε επίσης έγκαιρα και προφυλάσσουμε τον εργασιακό μας χώρο. Στις ήπιες νοσήσεις παραμένουμε σπίτι με υπομονή (η δεκατική πυρετική κίνηση μπορεί να παραταθεί πλέον του 10ημερου). Δεν υπάρχει σε όλους αγευσία κι ανοσμία αλλά στην πλειονότητα των περιστατικών πυρετός, μυαλγίες και κεφαλαλγία, σαν γρίπη. 
Αν όμως εμφανιστούν σοβαρότερα συμπτώματα όπως υψηλό εμπύρετο, δύσπνοια, έντονα γαστρεντερικά ενοχλήματα, πλευροδυνία, νευρολογική συμπτωματολογία η ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα, ο γιατρός μας θα ρυθμίσει την εισαγωγή μας στο νοσοκομείο. 
Στην πόλη μας υπάρχει πλέον στο νοσοκομείο, κλινική Covid. Ανήκει στην ευθύνη της Παθολογικής Κλινικής. Είναι ο όροφος της χειρουργικής κλινικής χωρισμένος σε 2 ανεξάρτητους χώρους υπόπτων περιστατικών και πασχόντων σοβαρότερα, αλλά που δεν χρήζουν, καταρχήν, υποστήριξης από ΜΕΘ. Η Χειρουργική κλινική συμπτύχθηκε με συστέγαση στην ορθοπεδική κλινική. 
Οι γιατροί, νοσοκομειακοί και ιδιώτες, θα είμαστε στο πλευρό σας έως ότου προκύψουν οριστικότερες λύσεις σ΄ αυτήν την πρωτόγνωρη πανδημία αλλά και στις υπόλοιπες οξείες και χρονιές παθήσεις πλην Ν Covid. Βοηθήστε μας. Επιβάλλεται ξεκάθαρα να ανταποκριθούμε στις σκληρές απαιτήσεις των περιστάσεων, με ατομική και συλλογική πειθαρχία. Ανέξοδες λύσεις και μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν. Η Ελλάδα του Νοεμβρίου είναι η Αγγλία του Μαρτίου. 
Το μήνυμα είναι: "Να σώσουμε όσο γίνεται περισσότερες ανθρώπινες ζωές!". Μπροστά σε ένα φυσικό πανδημικό φαινόμενο, δεν υπάρχει καιρός για άγονες συζητήσεις και ανορθολογικές συμπεριφορές. Θα πολεμήσουμε τον ιό μαζί και θα νικήσουμε μαζί."
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment