Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Μεγάλη η συμμετοχή των πολιτών στα δωρεάν drive through covid test του Δήμου Πέλλας (βίντεο)



Με μαζική συμμετοχή των πολιτών ξεκινήσαν σήμερα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, στο Δήμο Πέλλας τα δωρεάν drive through covid test για όλους.
Από τις 10.00 το πρωί, στο χώρο της λαϊκής αγοράς στα Γιαννιτσά και με την συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας, τα συνεργεία του ΕΟΔΥ άρχισαν να υποδέχονται τους εκατοντάδες δημότες που κάνουν το drive through covid test, μια πρωτοποριακή υπηρεσία που χρησιμοποιεί ο ΕΟΔΥ μέσω της οποίας οι δημότες δίνουν δείγμα χωρίς να χρειάζεται να εξέλθουν από το αυτοκίνητό τους.

Οι δημότες συμμετέχουν στη διαδικασία μέσα από το αυτοκίνητό τους, τη στιγμή διέλευσής τους από το προκαθορισμένο σημείο, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ, την αστυνομική τους ταυτότητα  και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο. Για τη μετακίνησή τους οι πολίτες αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033.
Το σημαντικό είναι ότι η εξέταση των πολιτών γίνεται χωρίς να κατεβαίνουν από το όχημά τους.
Με τη διαδικασία των δειγματοληπτικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 drive-through, προστατεύονται οι πολίτες, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ, ενώ παράλληλα  διευκολύνεται σημαντικά και το έργο του ιατρικού προσωπικού
Σε ότι αφορά στα στοιχεία που ζητήσαμε για το ρεπορτάζ (αρνητικά και θετικά αποτελέσματα σε σύγκριση με τον αριθμό των συμμετεχόντων) οι άνθρωποι του ΕΟΔΥ αρνήθηκαν ευγενικά να μας τα παραχωρήσουν.






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.