Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γκάφα ολκής από τρία μεγάλα κανάλια – Έδειξαν αγιασμό του 2015 και τους πείραξε η μάσκα (βίντεο)



«Μπαγιάτικο» βίντεο προ πενταετίας από τον αγιασμό των υδάτων στη Νάξο παρουσίσαν ως φετινό από τον εορτασμό των Θεοφανίων τα δελτία ειδήσεων του Σκάι, του Alpha και του Star ενώ στην πραγματικότητα το βίντεο ήταν του 2015.

Το ευτράπελο είναι ότι τα σχετικά "ρεπορτάζ" έκαναν και... παρατηρήσεις για τους πιστούς και τον παπά που δεν φορούν μάσκες και συνωστίζονται.

Όπως γράφει το e-tetradio.gr, πληροφορίες μέσα από τα ίδια τα κανάλια ανέφεραν ότι κάποιος άλλος χρήστης ανέβασε το ίδιο βίντεο με ημερομηνία 2021 και για αυτό παραπλανήθηκαν.

Συγκεκριμένα, ο Σκάι ανέφερε παρουσιάζοντας το βίντεο ότι «ο ιερέας τελεί τον αγιασμό των υδάτων, και, στη συνέχεια, από τους πιστούς ένας, ο πιο τολμηρός, θα πέσει στη θάλασσα για να πιάσει τον τίμιο σταυρό, ενώ οι υπόλοιποι που βρίσκονται πάνω στο καΐκι τον χειροκροτούν. Να σημειώσουμε, το είδαμε και στα πλάνα, ότι οι πιστοί δεν φορούν μάσκα, ούτε ο ιερέας, ούτε οι πιστοί που έχουν επιβιβαστεί πάνω στο σκάφος».

Σε ανάλογο ύφος κινήθηκαν και τα άλλα δύο κανάλια, με τον Alpha να αναφέρει χαρακτηριστικά «ο ιερέας που βλέπετε πάνω σ’ ένα καΐκι μαζί με πιστούς, ανάμεσά τους και παιδιά, χωρίς κανένας να φοράει μάσκα, τέλεσαν τον αγιασμό στη θάλασσα».

Παρεξενεύτηκαν στη Νάξο

Μάλιστα, η τοπική ιστοσελίδα Naxostimes ανέφερε ότι «Ναξιώτες που είδαν το σχετικό βίντεο-ρεπορτάζ, παραξενεύτηκαν αφού ήξεραν ότι δεν συνέβη κάτι τέτοιο στο νησί την ημέρα των Θεοφανείων και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγίας Άννας που έχει γίνει η λήψη».

Tο ευτράπελο είναι αρκετοί κάτοικοι της Νάξου είδαν γνωστούς και φίλους ή ακόμα και τον… εαυτό τους να «πρωταγωνιστούν» στο συγκεκριμένο βίντεο, φυσικά χωρίς μάσκες και τήρηση λοιπών μέτρων προστασίας, αφού το βίντεο είναι προ πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες συμμετέχοντες στο βίντεο σκέφτονται να καταφύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας αναφέρει για το θέμα:

 Η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας εξ αφορμής της προβολής οπτικοακουστικού υλικού (video) σε δελτία ειδήσεων της 6ης Ιανουαρίου 2021 τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβελείας (ALPHA TV, SKAI TV, STAR TV) συνοδευόμενου από επικριτικό σχολιασμό περί τελέσεως στην Νάξο εκτός Ιερού Ναού, του αγιασμού των υδάτων, ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων, από Ιερέα της Μητροπόλεώς μας, ρίπτοντας τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα από πλοιάριο,
με την συμμετοχή πιστών και μάλιστα παιδιών χωρίς κανείς να φέρει προστατευτικές μάσκες και προς αποκατάσταση της αλήθειας, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι τα ανωτέρω κατ’ επανάληψη προβληθέντα είναι εφετινά συμβάντα και διευκρινίζει ότι το εν λόγω οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε, καταγράφηκε και αφορά εορτή των Θεοφανείων του έτους 2015.

Γι’ αυτό άλλωστε και κανένα από τα εμφανιζόμενα πρόσωπα στην προβολή αυτή δεν φέρει προστατευτική μάσκα και οι καιρικές συνθήκες που παρουσιάζονται είναι διαφορετικές από τις επικρατούσες.

Καλούμε τους ανωτέρω τηλεοπτικούς σταθμούς να επανορθώσουν και να αποκαταστήσουν από τα δελτία ειδήσεών τους την αλήθεια, διευκρινίζοντας ότι το οπτικοακουστικό υλικό που προέβαλαν αφορούσε τελετή αγιασμού των υδάτων στην Νάξο προ εξαετίας (δηλαδή το έτος 2015), καθώς η ανακριβής τηλεοπτική αναφορά και παρουσίαση πανελλαδικά της δήθεν μη τήρησης των νόμων της Πολιτείας και των εντολών της Ιεράς Συνόδου, ανήμερα των εφετινών Θεοφανείων, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κοινωνία της Νάξου αλλά και αφορμή δυσμενών σχολίων και σκανδαλισμού κατά της Εκκλησίας γενικότερα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. H δημοσιογραφία των ΙΕΚ ΞΥΝΗ στα καλύτερα της. ΑΣΕΠ παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς να εμπιστευτεί κάποιος το κράτος των Αθηνών μέσα στο ψέμα όλοι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατι τετοια ανεβαζουν κατι ανεγκεφαλοι για να τσεπωσουν το παραδακι τα βρωμοκαναλα τα ξεπουλημενα και μετα κατι αμυαλοι πετανε λασπη στην εκκλησια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ναι μάτια δεν έχουμε να δούμε τι γίνετε στην εδεσσα και στα χωρια στις εκκλησίες

      Διαγραφή
  4. Η τηλεοραση εχει σκοπο να δησφημισει την εκκλησια και καλα κανει μαγκια της αφου κανενας δε βρισκεται οχι να παραπονεθει αλλα να προβει στις αναλογες μυνησης για συκοφαντια οποτε το κακο συνεχιζεται και ο κοσμακης τρωει χορτο μπραβο στην καρατζοβα που ειχε το θαρρος να πει την αληθεια να βγουν οι τσιμπλες απτα ματια καποιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΣΡ, ΤΩΡΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ €

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με τα ψέματα ζείτε, αυτούς χρηματοδοτείτε και με αυτούς και τα ψέματά τους εκμεταλλευόμενοι βγήκατε και κυβερνάτε. Δεν υπάρχει σωτηρία σε αυτόν τον τόπο. Αλίμονο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.