Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«ΠΕΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»: Η αλήθεια για την αποχώρηση του συνδυασμού από την συνεδρίαση της 26ης Ιανουαρίου


Ανακοίνωση για την αποχώρησή του από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας της 26ης Ιανουαρίου 2021 εξέδωσε ο συνδυασμός "Πέλλα Μπροστά" του Θεόδωρου Θεοδωρίδη:

"Διανύουμε τον 16ο μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής και δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ένδειξη για συνεργασία ή για σύνθεση απόψεων. 
O κ. Στάμκος συνεχίζει την αυταρχική του πορεία που παρακολουθούμε τα τελευταία δέκα χρόνια στο Δήμο μας και που έχει σαν αποτέλεσμα τη στασιμότητα και την ανυπαρξία έργων. 
Δεν έχει αντιληφθεί η Διοίκηση του Δήμου, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πέρα από πρόσωπα και θα έπρεπε να είναι μια συνεργασία για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Πέλλας για το καλό πρωτίστως των Δημοτών μας. 
Δεν έχει αντιληφθεί ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η παροχή όλων εκείνων των έργων και των πολιτικών για την εξασφάλιση ποιοτικής ζωής προς τους πολίτες και τη νέα γενιά. 
Δυστυχώς με «έντεχνο» τρόπο εξασφαλίστηκε μια έωλη απαρτία για την υφάρπαξη της επιθυμητής απόφασης. 
Συγκεκριμένα, λόγω των μέτρων για την προστασία από τον Covid λάβαμε δύο προσκλήσεις από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14-12-2020 προκειμένου να συνεδριάσουμε, στην πρώτη για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος 2021 και λοιπών θεμάτων και αμέσως μετά για την ψήφιση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021.
Κατά την 1η συνεδρίαση που συμμετείχαμε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι (41), κατά του Τεχνικού Προγράμματος ψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση είκοσι πέντε μέλη (με την κυρίαρχη αιτιολογία την έλλειψη διαλόγου από την μεριά του Δημάρχου),  ενώ υπέρ ψήφισαν δεκαέξι  δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου.
Λόγω της καταψήφισης του Τεχνικού Προγράμματος θεωρήθηκε ότι η επόμενη δεύτερη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό δε θα μπορούσε να διεξαχθεί . 
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ με την αιτιολογία ότι είχαμε παραμείνει στην σύνδεση της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης , ενώ δηλώσαμε ότι αποχωρούμε γιατί τίθεται σοβαρό θέμα νομιμότητας στη λήψη απόφασης του Προϋπολογισμού, η συζήτηση – ψήφιση ολοκληρώθηκε με τη θετική ψήφο δεκαεπτά συμβούλων από το σύνολο των σαράντα ένα!!!
Σύμφωνα με την άποψη της παράταξης θα έπρεπε η δεύτερη συνεδρίαση να μην πραγματοποιηθεί λόγω έλλειψης απαρτίας αφού αποχώρησαν 24 από τους 41 δημοτικούς συμβούλους. Και αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό γιατί εάν βρισκόμασταν σε φυσική συνεδρίαση τότε κανένας από τους 24 δημοτικούς Συμβούλους δε θα υπέγραφε τα πρακτικά της συνεδρίασης.
Με όλη την παραπάνω διαμορφωμένη κατάσταση προσήλθαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Ιανουαρίου 2021 με σκοπό να ενημερωθούμε για τη νομιμότητα της απόφασης σχετικά με την ψήφιση του Προϋπολογισμού. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά αντιμετωπίσαμε επιθετική στάση και από το Προεδρείο και από τον ίδιο το Δήμαρχο. Μάλιστα ο Δήμαρχος θεώρησε ότι η αντιπολίτευση είναι αυτή που αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη του Δήμου και προσπάθησε ως άλλος «δικαστής» να επιρρίψει ευθύνες. 
Μπροστά σε όλη αυτή τη διαμορφωμένη κατάσταση και για την προκλητική στάση του Δήμαρχου Πέλλας αποχωρήσαμε ως παράταξη γιατί θεωρούμε ότι ο θεσμός του Δημοτικού Συμβούλου πρέπει να αποδεκτός από όλους και δε θα πρέπει να εμπαίζετε ή να απαξιώνετε. Σε κάθε περίπτωση θα παρεμβαίνουμε ως αντιπολίτευση με ενέργειες και προσπάθειες που θα έχουν ως κύριο σκοπό την ανάπτυξη του τόπου και θα έχουμε φωνή στο δημοτικό συμβούλιο όσο και εάν θέλει η δημοτική αρχή να την φιμώσει."

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. αγαπητέ κύριε Θεοδωρίδη εκφράζεται το παλιό.Είστε από τους λίγους παλιούς πολιτικούς που δεν ανοίγεται το δρόμο στη νέα γενιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριοι αυτοδιοικητικοί της δεξιάς πολυκατοικίας θα πρέπει να καταλάβετε ότι, όπως διαφαίνεται από το νέο νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση, η διοίκηση των Δήμων και όχι μόνο, θα είναι ενός ανδρός αρχή. Η αντιπολίτευση θα είναι ανύπαρκτη. Γι αυτό εσείς η δεξιοί μην αντιδρατε. Όσο για τον κ. Θεοδωρίδης, κανείς δεν τον λαμβάνει υπόψη. Τον αντικατέστησε πλήρως ο Βλάχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 5"04 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ ΔΕΞΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΛΕΕΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ. ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΡΥΠΙΕΣ ΔΕΚΑΡΕΣ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΚΟΡΟΝΟΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ Ι 5 ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΟΧΙ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΑΡΝΗΘΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ ΣΟΥ ΑΧΑΡΙΣΤΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο Θ.Θ ΕΣΥ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΖΕΥΕΣ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ.

      Διαγραφή
  3. @εστήκαμε κι η βάρκα έγειρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ου γλυφτεσ κομματοσκυλα προσκυνηστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολύ καλά τώρα που ήρθε και κ, βλάχος στο προσκήνιο καιρός είναι να καθαρίσει τη μπουγάδα ξέρει αυτός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΒΛΑΧΟΣ ΦΙΛΕ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ.ΟΤΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΜΠΟΥΓΑΔΑ ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.