Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιστολή Δημάρχου Σκύδρας προς την 3η ΥΠΕ για την επαναφορά του Κέντρου Υγείας Σκύδρας στην κανονική του λειτουργία



Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου απέστειλε επιστολή προς τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας), Δρ Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δρ Κωνσταντίνο Χρίστογλου αντίστοιχα, ζητώντας την επαναφορά του Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) Σκύδρας στην κανονική του λειτουργία με την επιστροφή του αποσπασμένου για αρκετό διάστημα στο Νοσοκομείο ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του προκειμένου να καλυφθούν κι οι αυξημένες πλέον υποχρεώσεις του Κ.Υ. Σκύδρας λόγω ορισμού του ως εμβολιαστικού κέντρου. Παράλληλα η Δήμαρχος Σκύδρας επισημαίνει για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα της ενδυνάμωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και υποδομές κι επαναλαμβάνει τις ευχαριστίες της για τη μέγιστη συμβολή των ανθρώπων του Ε.Σ.Υ στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.
   Το πλήρες κείμενο της επιστολής (αρ.πρ.541/25-1-2021) είναι το παρακάτω:
   Η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης αποτελεί αναμφίβολα άμεση προτεραιότητα και πρώτιστο καθήκον και υποχρέωση όλων των εμπλεκομένων φορέων του κράτους αλλά κι όλων των πολιτών στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα.
   Οι ανθρώπινες αντοχές δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται σκληρά εδώ κι ένα χρόνο περίπου. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) υφίσταται ασφυκτικές πιέσεις με τα νοσοκομεία μας ν΄αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή προάσπισης και προστασίας της δημόσιας υγείας, μάλιστα μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες και συγκινητικές προσπάθειες.
   Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόσο μέσω των συλλογικών της οργάνων, δηλ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Ε.Δ./Κ.Μ.) όσο και οι Δήμοι ξεχωριστά «έβαλλαν πλάτη», όπως και στην περίπτωση της οικονομικής κρίσης.
   Ο Δήμος Σκύδρας από την πρώτη στιγμή του υγειονομικού κινδύνου στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, τόσο με δικές του απευθείας ενέργειες όσο και στηρίζοντας και συνδράμοντας με κάθε δυνατό τρόπο αρμόδιους φορείς μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται, όπως γνωρίζετε, το Κέντρο Υγείας Σκύδρας. Η συνεργασία Δήμου Σκύδρας και Κέντρου Υγείας Σκύδρας ήταν και είναι άριστη, τόσο γενικά όσο και ειδικά στο μέτωπο της πανδημικής κρίσης.

   Με αφορμή, λοιπόν, την αγαστή μας συνεργασία θα μας επιτρέψετε να τονίσουμε, να θέσουμε υπόψη σας και να ζητήσουμε τα εξής:
   Εδώ  κι αρκετό, πολύμηνο διάστημα ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σκύδρας αποσπάστηκε στο Νοσοκομείο Έδεσσας προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Όμως, οι αποσπάσεις του παραπάνω προσωπικού έγιναν σε τέτοιο αριθμό και σε τέτοιο βαθμό και διάρκεια ώστε είχαν σαν αποτέλεσμα να μείνει ακάλυπτο το Κέντρο Υγείας Σκύδρας σε ζωτικούς τομείς. Αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν στοιχειώδεις ιατρικές ανάγκες των δημοτών μας οι οποίοι εξέφραζαν και συνεχίζουν να μας εκφράζουν τις έντονες διαμαρτυρίες τους για τη συνεχιζόμενη «υποβάθμιση» του Κέντρου Υγείας Σκύδρας που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος σε σχέση με τ΄άλλα Κέντρα Υγείας της Περιφερειακής μας Ενότητας καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει ισότιμος επιμερισμός.
   Θεωρούμε, λοιπόν,  στο μέτρο που ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού βαίνει μειούμενος κι ελεγχόμενος κι ότι ακόμη κι ενόψει του αναμενόμενου κι ενδεχόμενου τρίτου κύματος, θα πρέπει, βεβαίως, άμεσα, ν΄αποκατασταθεί η κανονική λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σκύδρας ώστε να μπορεί ν΄ανταποκριθεί αποτελεσματικά και στις νέες του  υποχρεώσεις ως εμβολιαστικού κέντρου του Δήμου Σκύδρας και της ευρύτερης περιοχής.
   Επισημαίνουμε, με την ευκαιρία για μια ακόμη φορά, την αναγκαιότητα ενίσχυσης των νοσοκομείων μας και γενικότερα του Ε.Σ.Υ. με ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές, επιβεβαιώνουμε τη στήριξή μας και εκφράζουμε για μια ακόμη φορά τις θερμές μας ευχαριστίες για το έργο όλων των ανθρώπων της πρώτης γραμμής για την προστασία του πολυτιμότερου μας αγαθού που είναι η υγεία. 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Σου κλαφτηκαν και είπες να κάνεις επιστολή. Ειδικά το ότι το Κέντρο Υγείας Σκύδρας σηκώνει μεγαλύτερο βάρος σε σχέση με τα υπόλοιπα είναι για γέλια. Δεν κάνουν πραγματικά τίποτα. Μόνο τους τροχονόμους για τα Νοσοκομεία. Την εποχή ειδικά της άυλης συνταγογράφησης εμείς ζητάμε να υπάρχουν εργαζόμενοι των 3 ωρών και των αναρτήσεων στα social media οτι ντεμέκ κάτι κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενα κέντρο υγείας έμεινε μετά απο ΙΚΑ ΔΟΥ ΤΡΑΠΕΖΕΣ θα πάμε και πιο πίσω απο κρύα βρύση χωρίο κανονικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΑΝ (( ΛΙΓΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ))ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΑΛΛΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΗΤΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να το κάνει το Κ.Υ η σκυδρα έχει 2 νοσοκομεία σε πολύ κοντινή απόσταση, θα κλείσει με το καιρό το πολύ πολύ να μείνει κάνα ασθενοφόρο, θα μετατραπεί σε αγροτικό ιατρείο,σιγά μην φέρουν και γιατρούς όταν υπάρχει έλλειψη στα 2 αλλά μεγάλα νοσοκομεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.