Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανοίγει ο δρόμος για συνταξιοδότηση χιλιάδων αγροτώνΑνοίγει ο δρόμος για τη συνταξιοδότηση χιλιάδων αγροτών που μέχρι σήμερα, ενώ έχουν καταβάλει επί σειράν ετών εισφορές και έχουν υποβάλει αίτηση στον e-ΕΦΚΑ, αναμένουν την ολοκλήρωση του ελέγχου προκειμένου να δουν αν δικαιούνται σύνταξη. 
Ο e-ΕΦΚΑ εξέδωσε οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να νομιμοποιηθεί ο μέχρι 31/12/2016 διανυθείς χρόνος ασφάλισης, σε συνέχεια τροπολογίας που ψηφίστηκε πριν από μερικές εβδομάδες, με στόχο να ξεμπλοκάρουν από τη μακρά λίστα των αιτήσεων συνταξιοδότησης. 
Αναλυτικά, σύμφωνα με την εγκύκλιο, για τους ασφαλισμένους του π. ΟΓΑ που έχουν υποβάλει αίτηση για σύνταξη έως 22.12.2020 και εκκρεμεί ο ασφαλιστικός έλεγχος για χρόνο ασφάλισης έως 31.12.2016, ο έλεγχος παρέλκει και ο χρόνος αυτός καθίσταται νομιμοποιημένος. Ο χρόνος ασφάλισης που έχει νομιμοποιηθεί δεν επανεξετάζεται.
Η διάταξη αφορά τους εγγεγραμμένους στα μητρώα ασφαλισμένων των κλάδων πρόσθετης και κύριας ασφάλισης αγροτών του π. ΟΓΑ εφόσον:

α). Κατά τον ίδιο χρόνο ασφάλισής τους:

1. Δεν έχουν ασφαλιστεί ή δεν υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση άλλου φορέα κύριας ασφάλισης.
2. Εχουν ασφαλιστεί αλλά δεν δικαιούνται σύνταξη από την ασφάλισή τους αυτή.
3. Δεν συνταξιοδοτούνται από άλλο φορέα κύριας ασφάλισης της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

β). Προκειμένου για υπηκόους τρίτων χωρών, που κατά τον χρόνο της ασφάλισής τους διέμεναν νόμιμα στη χώρα.

Στο πεδίο εφαρμογής εντάσσονται και εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον του αρμοδίου οργάνου εκδίκασης ενστάσεων και αιτήσεων αντιρρήσεων του άρθρου 40 του π.δ. 78/1998.

Οι  ρυθμίσεις έχουν εφαρμογή από 23.12.2020 και αφορούν αιτήσεις για συνταξιοδότηση που έχουν υποβληθεί έως και 22.12.2020 και εκκρεμούν. 

Πηγή: kathimerini.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 σχόλια:

  1. Ας δώσουν πρώτα σε αυτούς που περιμένουν κάτι χρόνια και μετά ας βγάλουν και άλλους συνταξιούχους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kati.mosxovolai.mipos.pame.ja.ekloges.as.taxume.ke.se.aftus.pu.forane.paropides.🤑🤑🤑🤑

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.