Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καραμανλής: Προχωρά ο άξονας Έδεσσας -Θεσσαλονίκης – Κατατέθηκε η πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης



Τα έργα  της κατασκευής 
της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στην έδρα της Περιφέρειας στη Θεσσαλονίκη. 
Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι από την πλευρά του υπουργείου και της Περιφέρειας έχει γίνει επίσημα η πρόταση να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης τα έργα της παράκαμψης των Γιαννιτσών και του τμήματος Μαυροβούνι - Έδεσσα. Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι όταν δημοπρατούνται ή εξαγγέλλονται τα έργα θα πρέπει να υπάρχει η απαιτούμενη χρηματοδότηση.
Πρόκειται για δύο έργα και συγκεκριμένα το τμήμα Μαυροβούνι – Έδεσσα, προϋπολογισμού 70 εκ. €, που ανήκει στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η παράκαμψη Γιαννιτσών, που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι μελέτες και για τα δύο τμήματα έχουν ολοκληρωθεί κατατέθηκε αίτημα να ενταχθεί ως ενιαίο έργο στο Ταμείο Ανάκαμψης για χρηματοδότηση.
«Θέλω να ξεκινήσω με κάτι για το οποίο ξέρω ότι η ΠΚΜ έχει δώσει μεγάλη μάχη. Και προσωπικά ο ίδιος ο Απόστολος Τζιτζικώστας το έχει θέσει ως προτεραιότητα. Αυτό δεν είναι άλλο από το έργο που έχει να κάνει με την παράκαμψη Γιαννιτσών και το κομμάτι Μαυροβούνι- Έδεσσα. Αυτά τα δύο έργα, το ένα ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου και το άλλο της Περιφέρειας. Έχουμε κάνει πλέον επίσημα την πρόταση να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης», τόνισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε:
«Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι το έργο αυτό είναι από τα κεντρικά τα οποία πρέπει να γίνουν. Η Έδεσσα πρέπει να βγει από την απομόνωση και να συνδεθεί με τους αυτοκινητοδρόμους», επισήμανε ο κ. Καραμανλής.
Ο Περιφερειάρχης
Για το έργο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας επισήμανε ότι η Έδεσσα είναι η μόνη πρωτεύουσα νομού που σήμερα δεν συνδέεται με εθνικό δρόμο με τη Θεσσαλονίκη και σχολίασε ότι το έργο πλέον μπαίνει σε ράγες υλοποίησης καθώς ανακοινώνεται, ανεξάρτητα από το χρηματοδοτικό εργαλείο που θα επιλεγεί, ότι το έργο που θα προχωρήσει και θα υλοποιηθεί. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Χαχαχα πώς προχωρά ο άξονας αφού ο Λάκης πριν απο λίγο καιρό ελεγε ότι οι μελέτες πρέπει να ξαναγίνουν απο την αρχή. Μάλλον μας δουλεύουν,εγώ πιστεύω μόνο το Λάκη και κανενα άλλον .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά που λες τα είπε ο υπουργός δημόσια πριν 16 μήνες όταν ο κύριος Καρασμάνης έλεγε θα δημοπρατηθεί μέσα στο 2020...άρα είχε δίκαιο ο Λάκης

      Διαγραφή
  2. Είναι έργο με αγώνες καρασμανη τζαμτζη και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.Να λέμε και καμιά αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γερασα και το εργο ειναι μπαλωματα και δεν τελειωνει ποτέ παρα τις υποσχέσεις. Να θυμισω οτι στην πόλη Κομπε της Ιαπωνίας είχε γινει σεισμός και ειχε καταστραφεί ολο το οδικο δίκτυο, που ηταν και εναέριο. Ο εργολαβος που το ανελαβε αυτοκτόνησε επειδή ξέφυγε απο τις ημερομηνιες παραδοσης του εργου. Γιαυτό το δικό μας έργο θα έπρεπε να εχουν αυτοκτονήσει χιλιάδες με τα δεδομενα της Ιαπωνιας. Προεκλογική μπαρουφα υποψιαζομαι, γιατί εργο δεν προκειται να γινει. Οταν μπουνε μπουλντοζες, τοτε θα πιστεψω οτι κατι θα κανουν

      Διαγραφή
    2. Αγώνες 30 ετών...χαχαχαχαχ

      Διαγραφή
  3. Αν δεν ήταν ο ...Λάκης σιγά μην άνοιγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τζάκρη Καρασμάνης είκοσι χρόνια μας δουλεύουν ότι όλα είναι έτοιμα και αυτοί μας λένε ότι δεν υπήρχαν μελέτες..τι σανό τρώγαμε τόσα χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O ΛΆΚΗΣ ΣΑΣ ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΚΟΡΕΥΤΑΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΈΠΕΤΑΙ .ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΊΠΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΉ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΈΛΛΑΣ,ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΡΎΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΖΩΗ. "Αρα Κύριε υπουργέ,μας λέτε εν ολίγοις,ότι δεν έχει γίνει ουσιαστικά τίποτα ή έστω πως ότι έχει γίνει πρέπει να ξαναγίνει επειδή δεν έγινε σωστά." ΑΥΤΑ ΕΊΠΕ Ο ΛΆΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΉ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΌΜΟ ΣΤΗΝ ΚΎΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΟΝ ΈΘΑΨΕ ΚΑΙ ΣΉΜΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΊΖΕΙ. ΠΙΟ ΓΚΑΦΑΤΖΗΣ ΠΕΘΑΊΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πράγματι έπρεπε (12,36), να δημοπρατηθεί ο δρόμος το 2020 ,δεν ξέρω τι είπε ο Καρασμανης ,εκείνο πού ξέρω είναι ότι ο δρόμος ήταν ώριμος και αν χρειαζόταν κάτι, λόγω πολλών ετών δηλαδή μια επικαιροποίηση αυτό γινόταν πολύ γρήγορα. Και επι πλέον ξέρω ότι η σθεναρή και επιμονή του καρασμανη έσωσε την παρτίδα και τα λεφτά δεν πέταξαν στον δρόμο Αμφίπολης κλπ οπως έγινε το 2011 με τα 120 εκατομμύρια επι άλλης κυβέρνησης .Και φυσικά η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι ο δρόμος αυτός είναι σε πρώτη προτεραιότητά για αυτόν.Αυτη είναι η αλήθεια και όποιος θέλει αν μπορεί να την διαψεύσει. Περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.