Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες του Δήμου Πέλλας - Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών


Κάλεσμα σε δυναμικές και ειρηνικές κινητοποιήσεις απευθύνει στους αγρότες ο Αγροτικός Σύλλογος του Δήμου Πέλλας, διεκδικώντας όπως αναφέρει λύσεις στα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση - κάλεσμα αναφέρει:
Αναμφίβολα, το 2020-21 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως χρονιά των μεγάλων αντιθέσεων και φυσικά της υγειονομικής πανδημίας και του παγκόσμιου lockdown. Ο αγροτικός κόσμος φλέγεται, το μέλλον όσο απρόσμενο και αν ήταν με την πανδημία άλλο τόσο είναι αβέβαιο για τη βιωσιμότητα των συναδέλφων αγροτών που καθημερινά βάλλονται από προβλήματα επιβίωσης δίχως να φέρουν βαθμό ευθύνης οι ίδιοι. Για αυτό τον λόγο, προχωράμε σε δυναμικές και ειρηνικές κινητοποιήσεις, όπως κάθε χρόνο στην πρώτη γραμμή αλλά η ειδοποιός διαφορά είναι ότι ξεκινάμε με διαφορετικό παρανομαστή. 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους αγρότες, 4/2/2021 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ. στον υπαίθριο χώρο του πλατανότοπου Γιαννιτσών (γηπεδάκια) με τα αγροτικά τους μηχανήματα (ΤΡΑΚΤΕΡ) με σκοπό να ξεκινήσει ο αγώνας υπέρ των αιτημάτων μας. Σας διαβεβαιώνουμε πως θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που θεσπίζει η υγειονομική πειθαρχία και σαφώς θα τηρηθούν οι κατάλληλες αποστάσεις για το καλό όλων μας! Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, δεν είναι διάγγελμα αλλά ΤΕΛΕΣΊΓΡΑΦΟ!
Τα βασικά αιτήματα διαμαρτυρίας μας είναι:
1. Κύριο αίτημα είναι να δοθεί ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς λόγω COVID-19 διότι αποτελεί το κύριο και βασικό πρόβλημα των αγροτών.  
i. Είναι γνωστό πως ο κανονισμός για τις κορωνοιοενισχύσεις δεν επιτρέπει τις σχετικές ενισχύσεις να καθορίζονται με βάση την τιμή ή με βάση την ποσότητα των προϊόντων που αγοράζονται από τους αγρότες ή διατίθενται στην αγορά αλλά επιτρέπονται αποκλειστικά σε καταστάσεις που οφείλονται στον κορονοιό.
ii. Κλωστήρια σταμάτησαν, καταστήματα έκλεισαν, φορτώσεις πήγαν πίσω, το basis ισοπεδώθηκε και οι τιμές στο εκκοκκισμένο να μην βρίσκονται σε ευθεία σε σχέση με τις χρηματιστηριακές τιμές. Για αυτό τον λόγο πως αν δεν είχαμε κορονοιό θα είχαμε καλύτερο εισόδημα.
2. Να αρθεί το ‘’πράσινο τέλος’’ πετρελαίου στους αγρότες που όχι μόνο δεν έχει συμβάλλει στην μείωση του κόστος παραγωγής αλλά αντίθετα το επιβαρύνει ακόμα περισσότερο.
i. Να ξαναμπεί στο τραπέζι η προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού για επιστροφή στον φόρο πετρελαίου που διαιωνίζουν συστηματικά χρόνο με τον χρόνο οι εκάστοτε κυβερνήσεις. 
 
ΜΕ ΕΚΤΊΜΗΣΗ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΌΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ 
ΔΉΜΟΥ ΠΈΛΛΑΣ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

23 comments:

  1. αγροτια γερα.στυλοβατες της εθνικης οικονομιας.ελγα πληρωσε τις ζημιες μας μονο ασφαλιστρα πληρωνουμε κ στη ζημια σφυριζετε αδιαφορα.βουλευταδες υφυπουργοι στην καλπη θα μιλησουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι το κακο ότι μιλάτε στις κάλπες και γίνετε ο χάρτης μπλέ

      Διαγραφή
  2. Τα αιτήματα εξυπηρετούν συγκεκριμένους παραγωγούς δεν είναι μόνο το βαμβάκι υπάρχουν και άλλα προϊόντα που χρειάζονται στήριξη προφανώς ο σύλλογος ενεργεί σύμφωνα με τις δικές τους καλλιέργειες και προβληματα ας έχουν καλό αγώνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας πανε οι τεμπεληδες να δουλεψουν στα χωραφια και ας αφησουν τα μπλοκα. Νοικοκυρη αγροτη στα μπλοκα δεν βλεπεις. Μονο μεθυστακες και καμμενα χαρτια βλεπεις...
    Να σας δω χωρις αλβανους τι θα κανετε φετος....
    Αυτην ειναι η καταντια σας.
    Τολμηστε να κλεισετε δρομους και θα δειτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελπίζω να ξυπνήσουν και άλλοι κλάδοι..που κοιμούνται.. βλέπε εστίαση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ...ΟΛΑ ΤΑ ''ΚΑΛΑ ΜΑΓΑΖΙΑ'' ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΦΕΥΓΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ βλέπω ξερεις ότι τα "ΜΑΓΑΖΙΆ ΤΟΥ ΔΡΌΜΟΥ" είναι κλειστά και τα κορίτσια Φευγάτα.

      Διαγραφή
    2. Που ζεις ρε στοκε δεν ξέρεις ότι τα μαγαζιά είναι κλειστά,βγες από το χωριό

      Διαγραφή
  6. Οι μόνοι που θακαλοπερασουν οι καντίνες.Αν τους αφήσει ο Χρυσοχοιδηε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημοσθένης Νοικοκύρης1 Φεβρουαρίου 2021 στις 6:17 π.μ.

    Ρε καθίστε καλά, πήρατε ολα τα λεφτά όλα τα κιλά ,επιδοτήσεις,συνδεόμενες καλό παραδάκι και ζητάτε και κορωνοιοενισχυσεις.Πηρανε τα μυαλά σας αέρα,το μάθατε το ποίημα όλοι ζητάτε ,από ένα κράτος που πάει για φαλιμέντο, αφού ολα είναι κλειστά και δεν εισπράττει από πουθενά,.Πού να τα βρει.Ζητάτε και απο πάνω και φθηνό πετρέλαιο.Ρε πάτε καλά .Καθίστε στα αυγά σας και πάτε στα χωράφια σας να Καλλιεργήστε και να πληρώσετε και κανένα φόρο .Αρκετά σας χάιδεψανε.Μη κάνετε καμια μαλ@κι@ και μαυζευτητε στον πλατανότοπο και μεταφέρετε τον κορωνοιο και μολύνετε την Πόλη. Μετά δεν σας ξεπλένει τίποτα ,θα σας σφάξουν με το βαμβάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν εσεισ οι χαραμοφάηδες καταλάβετε τι εστί πρωτογενησ τομέας και ελεύθερος επαγγελματίας.θα το βουλοσετε.ανθρωποι χωρίς νόημα στην ζωή σας τεμπεληδεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άιντε ρε παιδιά να ξεφορτωθούν οι κρεοπώλες τα ξίγκια τους και τα μπακάλικα τις ρετσίνες τους!!! Αυτός είναι αγώνας της ρετσίνας και της αραχτής. Λεβέντες της ξάπλας εμπρός στον αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. θα εχει πλακα να κινητοποιηθουν και οι κερασοπαραγωγοι,οι μηλοπαραγωγοι,οι ακτινιδιοπαραγωγοι,οι ροδαδακινοπαραγωγοι κτλ και γενικα οι αγροτες που οι περισσοτεροι και παραγωγη ειχαν και επιδοτησεις πηρανε
    και με τον κορονοιο στηριχτηκαν.αν ειναι να κλεισουν δρομους οι αγροτες τι πρεπει να κανουμε οι της εστιασης,να βγουνε με τα οπλα?Το σωστο θα ηταν ΟΛΟΙ μαζι οι πληγεντες να αντιδρασουμε χωρις ομως να δημιουργησουμε προβληματα στη κοινωνια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σας έχουν χαϊδέψει πολύ οι βουλευτάδες, ποιούς εσάς που έχετε σπιταρόνες, τρακτερόνες και αμαξαρες και μας τους μαγαζάτορες μαντρωμένους τόσους μήνες.Και τώρα που μας άνοιξαν αν είναι παραπάνω πελάτες προστιμα.Σαν την Σκύδρα που τον έβαλαν πρόστιμο 5000 ευρώ για διασπορά κορνωιου, γιατι είχε 2 πελατατες καθισμένους και αυτούς 300 ευρώ τον καθένα. Εσείς που πήγατε στου γραφειάκι του βουλευτικού έβαλαν πρόστιμο 5000 να πληρώσει τον βουλευτή και σας 300 ευρώ; ού να χαθείτε φαρισαίοι υποκριτές που ζητάτε απο εμάς να τηρούμε τα μέτρα και σεις εχετε3 αφηνιάσει. Θα δούμε τι θα γίνει στο τσαναιρλι με την αχόρταγιά σας να βάλετε σε κίνδυνο την ζωή μας .Σαν δεν ντρέπεστε. ΝΤΡΟΠΉ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά ρε μεγάλε γιατί δεν γίνεσαι αγρότης να κάθεσαι και να παίρνεις τρακτέραρες και σπιταρονες και που είσαι να κοβεις καμμία απόδειξη.

      Διαγραφή
    2. Οι περισσότεροι αγρότες είναι ευκαταστατοι εάν πάρω παράδειγμα απ τον περίγυρο, άνετοι σε όλες τις κινήσεις τους, αγροτικά 30 Χιλ.ευρώ,τεράστια τρακτέρ και οι περισσότεροι στα μαύρα.
      Αντε από δω.

      Διαγραφή
    3. Εσύ δασκαλακο διάλεξες το δημόσιο!!!! Δουλεύεις 5μηνες τον χρόνο και πληρώνεσαι 12!!!!

      Διαγραφή
    4. 9:10 π.μ άκου καημένε να σου πω δυο λέξεις και μη κλαις. Μόλις κλείσανε τα μαγαζιά σταμάτησε και η μετάδοση κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Στα χωράφια δεν μεταδίδετε ο κορονοϊού δεν είναι ο ένας πάνω στον άλλον γιατί έτσι είναι ο τρόπος εργασίας αλλά δεν έχεις πάει για να ξέρεις. Αυτά μεγάλε ασχετε καθυστερημενε είναι από παγκόσμιες μελέτες ότι ο κορονοϊού διασπείρεται στα σχόλια στα μαγαζιά στις καφετέριες και όλα τα αλλά κρίμα για εσάς αλλά αναγκαίο κακό και όχι καλό απλά μη λες μπούρδες σε κλείσανε και ξεσπας στους αγρότες βλήμα. Αυτοί θα πληρώνουν όμως τα 800αρια σου ηλίθιε. Εσυ αφού δεν δουλεύεις θα πάρει το κράτος από αυτούς που δουλεύουν για να σου δώσει όποτε βουλοσετο. Δεν κοιτάτε όλλοι τα παιδιά σας που γυρνάνε μέρα νύχτα με χίλιες δυο παρέες και λέτε για τους αγρότες δεν κοιτάτε όλλοι παντρεμένοι παντρεμένες και μη που όλλοι που το 32% των Ελλήνων έχουν εξωσυζυγική σχέση και διασπείρεται τον κορονοιο και κάθεστε και γράφετε μαλακιες δεν κοιτάτε την νεολαία που κάθε μέρα αλλάζουν παρέες και σύντροφο και πετάτε μαλακιες κοιμησμενοι όλλοι ο πιο ηληθιος λαός πλέον ούτε ο Χριστός δεν θα μας σώσει. Σοβαρευτείτε ρε τα προβλήματα σας τα διαχειρίζονται οι πολιτικοί οι διαχειριστές του κράτους εκεί να βαράτε αυτοί χερονται ρε γιατί θέλουν οι Έλληνες να τρογωνται. Αλλά τώρα να μου πεις τα μαγαζιά τόσα χρόνια χωρίς αποδείξεις περνούσατε καλά με ΕΣΠΑ με φοροδιαφυγή με άπαντες στις εκπτώσεις με ψέματα στον κόσμο με απατεωνιές με κλέψιμο με διακοπές με επιστροφές φόρου με φοροαπαλλαγές με προγράμματα με βοηθήματα με επιδότηση αγοράς επιδότηση ανακαίνισης με χίλια δυο περνούσατε καλά απλά πρώτη φορά σας έτυχε κάτι και Τρελαθήκατε τόσα χρόνια περνούσατε καλά και τώρα θα φάτε τον κόσμο ρε χαλαρώστε λίγο μάθετε και εσείς στα δύσκολα. Απλά τώρα παιδιά λίγο σεβασμό σε αυτούς που δουλεύουν και θα σας πληρώσουν. Λίγο μυαλό θα μας κοροϊδεύουν και οι Τούρκοι.....

      Διαγραφή
  12. Οι αγροτες που λετε να γινουμε και εμεις αγροτες σας λεω το εξης:
    Εσυ που εχεις 50 στρ πχ κερασια πουλησε τα μου 70.000 και αλλα 40.000 τρακτερ εργαλια κλπ και ειμαστε κομπλε. Αλλα τα δινετε? Οχι βεβαια... αν κατι δεν βγαζει ειτε το πουλας ειτε δεν ασχολεισαι με αυτο. Οποτε αφηστε τις ιστοριες. Ειπαμε...λογοι οι επαγγελματιες... οι πιο πολλοι ακομα με τα τρακτερ των γονιων ειστε και με μια μπιρα στο χερι....κανεις δεν σας φταιει.. ευκολο χρημα εχετε μαθει τοσα χρονια. Τεμπεληδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες ρε καημένε που ζεις; Αν στα πουλήσουν θα είσαι κομπλέ; Παίρνεις χάπια μήπως; Που ζεις ρε μεγάλε;; Η μαμά σου φτιάχνει πρωινό;; Πηγές σχολείο;; Άντε και στα δίνουνε αφού έχεις και τόσα λεφτά να τα πάρεις πως θα παράξεις εσυ ρε;;; Θέλει γνώσεις. Τις έχεις και αυτές;; Για κοιτάτε ρε τι έχουμε στην Ελλάδα και δεν το ξέραμε. Να σου πω όμως κάτι ρε φίλε αφού έχεις δουλειά καλή και έχεις τόσα λεφτά γιατί θες να πάρεις χωράφια;;; Θες και μηχανήματα. Πάνε πάρε καινούργια ρε μεγάλε και χωράφια πολουνται έχει και στην Πειραιώς κατασχεμένα πάνε πάρε ρε μάγκα αλλά να ξέρεις κάτι μόνο από αυτά που λες είσαι σκέτη αποτύχεις σαν άνθρωπος γιατί γράφεις σαν αποτυχημένος και κάπου ξέσπας. Κουράγιο μάστορα σε λίγο θα ανακαλυφθεί και για εσάς το φάρμακο. Ενημερώσου πρώτα πας λειτουργεί ο αγροτικός τομέας αν αντέχεις να είσαι στην ζέστη και στο κρύο και γενικά όλη την λειτουργία και μετά μιλάμε.

      Διαγραφή
  13. Εργαλεία είναι που κάθε τόσο θέλουν αλλαγή,το καινούργιο είναι και εμφανίσημο,επενδύσει στην δουλειά τους κάνουν.και στο κάτω κάτω δουλεύουν δεν κλεβουν και όσο για τα μαύρα που λέτε ότι πουλάνε κάντε καταγγελίες όχι μόνο λογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαυρα μεροκαματα...μαυρες πωλησεις σε Ρουμανους..
      Φετος θα περασετε καλα. Φτανει πια!!!

      Διαγραφή
  14. Ακριβώς θα περάσουμε καλά γιατί δουλεύουμε και δεν κλέβουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.