Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ιορδάνης Τσώτσος: "Δεν μπορεί να αναπληρωθεί η ζημιά στην Πέλλα... λιανεμπόριο, εστίαση χτυπήθηκαν πολύ σκληρά"



Με τη μείωση του τζίρου για την χρονιά που πέρασε, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, να κυμαίνεται στο 60%-70% για το λιανεμπόριο και την εστίαση, ζημία που δεν μπορεί να αναπληρωθεί σε καμία περίπτωση, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος μιλάει στο GRtimes.gr για μια σκληρή χρονιά, όπου και το 2021 θα πρέπει να υπάρξει η συνεργασία όλων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
«Από δάνεια ο τόπος έχει χορτάσει» λέει χαρακτηριστικά στην έρευνα που έκανε το  GRTimes.gr ο κ. Τσώτσος εξηγώντας πως οι επιχειρήσεις, και δη, οι μικρές και μικρομεσαίες έχουν ανάγκη για άμεσες επιχορηγήσεις.
«Οι ΜμΕ επιχειρήσεις στην Ελλάδα απορροφούν το 95%, χρειάζεται να εξοικονομηθεί μεγάλο κεφάλαιο για αυτές από το Ταμείο Ανάκαμψης» αναφέρει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας, εξηγώντας πως οι μεγάλες επιχειρήσεις με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μέχρι στιγμής, έχουν αντέξει.
Ο νομός Πέλλας από τους δυναμικότερους νομούς της χώρας στον τομέα των αγροτικών δραστηριοτήτων, με το 49% του ενεργού πληθυσμού  να απασχολείται στον πρωτογενή τομέα (αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες) που είναι και η κύρια πηγή εσόδων, έχει έντονη παρουσία στο κομμάτι των εξαγωγών, αποτελεί δε το μεγαλύτερο κέντρο μεταποίησης και εξαγωγής μεταποιημένων φρούτων της χώρας και ένα από τα βασικά εξαγωγικά κέντρα νωπών φρούτων και  λαχανικών.
Όπως δήλωσε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας, «οι 300 περίπου εξαγωγικές επιχειρήσεις του νομού τα πήγαν καλά».

Σχετικά με το πρόγραμμα «Διέξοδος», σχολιάζει ότι ο κάθε δικαιούχος θα μπορούσε να λάβει λιγότερα χρήματα, για παράδειγμα 3.000 – 30.000 ευρώ, αντί από 5.000 έως 50.000 ευρώ αναλόγως των εξόδων που είχε το 2019, ώστε να εγκριθούν περισσότερες αιτήσεις. Για την ΠΕ Πέλλας εγκρίθηκαν 350 αιτήσεις και το χρηματικό ποσό που της αντιστοιχεί κυμαίνεται στα 8,5 εκατ. ευρώ.
Σχολιάζοντας τη μέθοδο του «click away» ο κ. Τσώτσος εξηγεί ότι πρόκειται για ένα μέτρο που δεν δούλεψε ικανοποιητικά. «Αυτό το μέτρο είναι καλό για τις μεγάλες πόλεις, για την περιφέρεια προτείνουμε τη μέθοδο ‘click in shop’, λαμβάνοντας αυστηρά και περιοριστικά μέτρα» τονίζει ο κ. Τσώτσος.
Σχετικά με τις εγγραφές – διαγραφές του 2020, σημειώθηκαν 412 εγγραφές και 106 διαγραφές. Τα παραπάνω νούμερα, όπως εξηγεί ο κ. Τσώτσος, δείχνουν τη διάθεση του κόσμου να επενδύσει στο νομό Πέλλας, επισημαίνοντας πως το όλο εγχείρημα πρέπει να το στηρίξει και η Πολιτεία.
Σημειώνεται ότι το Επιμελητήριο Πέλλας αριθμεί 14.500 επιχειρήσεις- μέλη εκ των οποίων οι 12.000 είναι ενεργές.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. Κύριε Γιάννου...θα κάνετε εσείς κάτι για τα μαγαζιά της εστίασης??..αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με τις άδειες κοινωχρηστων χωρων..δεν πιστεύω να ζητάτε να σας πληρώσουν για το 2020-2021??..και αυτό το αστείο με την προσαύξηση 100% του ποσού των τελών αν δεν πληρωθει ας σταματήσει επιτέλους..τα διαλυσετε τα μαγαζιά... βοηθήστε τα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι καλά βρε φίλε από ποιον ζητάς κατανόηση από τον Ναπολέων του Στενήμαχου... Αυτός διέλυσε την Έδεσσα πριν τον ιό, τώρα θα σε σώσει...

      Διαγραφή
    2. θα εβγαζα κακία αν έλεγα, οτι αυτους επιλέξατε και αυτοί σας ξεσκίζουν ??? Και τι ζητάς απο έναν αναρμόδιο, τον δημαρχο? Τουζητάς να κανει παραβαση καθηκοντος? Ισως με αποφαση του Δημοτικου Συμβουλίου να υπάρξει καποια απαλλαγή. Σίγουρα έπρεπε να βρεθεί καποιος τρόπος να λειτουργουν όλα τα καταστήματα, οπως λειτουργούν τα σουπερ μαρκετ και τα υπερκαταστηματα. Επρεπε να εφαρμοσουν τα υγειονομικα πρωτοκολλα και να ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΟΡΟΥΣ, όμως να λειτουργούν κανονικά. Τώρα ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ τον κοσμο και το εμπόριο, τετοια μέτρα, ουτε τα ολοκληρωτικα καθεστωτα δεν εφαρμόζουν. Ισως αν ήταν ο Αλ6ς να ηταν διαφορετικά τα πράγματα είτε προς το χειροτερο, ειτε προς το καλύτερο, όμως τώρα είναι ο κούλης και ολοι θα υποστούμε τις αποφάσεις του.

      Διαγραφή
    3. Ε όχι και ο Γιάννου να κάνει παράβαση καθήκοντος, αυτός είναι άγιος άνθρωπος, Γιάνου ο Αι Γιάννης

      Διαγραφή
  2. Αυτοί τώρα ξυπνησαν η μασ δουλεύουν.εγω δεν υπάρχη περίπτωση να πληρώσω τίποτα.αλλα μαγαζιά τα αφήσαμε να κονομανε και άλλα τα κλήσανε.μασ καταστρέψανε.και το χηροτερο το μεγαλύτερο μαγαζί η εκκλησία κάνανε τα στραβά μάτια.βρδ ουστ από εδώ.ξεφτυλεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή η προσαύξηση 100% όταν δεν πληρωθούν τα τέλη για μια χρονιά.. πόσο αλητεία είναι ...μοναδικός σκοπός της είναι να καταστρέψει τους επαγγελματίες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΡΕ ΤΣΟΤΣΚΟ ΤΙ ΓΚΡΙΝΙΆΖΕΙΣ; ΚΟΥΛΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΣ ; ΕΕΕ ΧΟΡΤΑΣΕ ΤΟΝ ! ΑΝΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΑΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ...αφωνία σας...κύριε δήμαρχε για τα θέματα της εστίασης είναι.. αισθητή.
    Μάλλον θα είστε από αυτούς που μόλις ανοίξουν τα καταστήματα θα στέλνετε τους εισπράκτορες να ζητάνε από τους ιδιοκτήτες να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στον δημο γιατί αλλιώς δεν θα παίρνουν την ενημερωτητα τους..αντιθέτως μάλιστα..θα παίρνουν 100% προσαύξηση στο πρόστιμο για τηνη πληρωμή των τελών..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαπιστώσεις, διαπιστώσεις, διαπιστώσεις. Όταν έγινε η πρόσκληση για ένταξη και σχετικά με τα κριτήρια, όλοι γνώριζαν τι θα ακολουθούσε. Αλλά δεν αγγίζουμε τους καθ΄ ύλην αρμόδιους της Περιφέρειας, επειδή ή δε μπορούμε, ή δε θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πώς έτσι βρέθηκε ένας άνθρωπος να αναφερθεί στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της εστίασης με τον δήμο και τα τέλη κοιν.χωρων..νομιζα ότι μόνο εγώ ήμουν ο τρελός του χωριού...ξυπνάτε χωριανοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιμελητήριο που ήσουν τόσο χρωνια.τι έχεις κάνει για εμάς.ναθινκ.το μόνον που κάνατε ρε κοματοσκυλα είναι να διώξετε άτομα εκεί μέσα που είστε ο ένας πάνω στον άλλον.και εμεισ σασ πληρώναμε,τώρα τα φράγκα φινιτο.θα πάρετε τι τρ....το μακρύτερο.γιατι δεν μας προστατεψατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.