Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα παρέμβαση Καρασμάνη με επιστολή στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ


Ζητεί:
· ΝΑ ΚΑΛΥΦΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΟΙ ΑΚΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ
· ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΘΕΙ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΡΙΣΜΑΤΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 2019
· ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ¨ΙΑΝΟ¨ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΡΗΤΑ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
· ΝΑ ΑΡΘΕΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΓΕΤΟΥΣ ΣΕ ΚΕΡΑΣΙΑ, ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΛΠ.

Ακολουθεί η Επιστολή

Προς Πρόεδρο του ΕΛΓΑ
ΠΕΛΛΑ 11/01/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ: 111

Αγαπητέ πρόεδρε, καλή χρονιά

Δεν μας δόθηκε ακόμη δυστυχώς λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας η δυνατότητα να συζητήσουμε από κοντά. Γι’ αυτό επανέρχομαι στα τεράστια προβλήματα των αγροτών μας, τα οποία άλλωστε σου έχω εκθέσει, τόσο με την επιστολή μου (αρ. πρωτ. 2411 της 1ης Δεκεμβρίου 2020) όσο και στη Βουλή από τις 28 του περασμένου Ιουλίου, αλλά παραμένουν άλυτα!

Την αφορμή μου την έδωσε το γεγονός ότι προ δεκαπενθημέρου περίπου, το ΔΣ του ΕΛΓΑ αποφάσισε – και πολύ σωστά – να αποδεχθεί εκπρόθεσμες δηλώσεις για ζημιές των παραγωγών του θεσσαλικού κάμπου που χτυπήθηκαν από τον ¨ΙΑΝΟ¨.

Επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για μια ορθότατη απόφαση που, όμως, με κάνει να αναρωτιέμαι αν στη λήψη αποφάσεων από τη Διοίκηση του Οργανισμού, επικρατούν ¨δύο μέτρα και δύο σταθμά¨. Και το λέω αυτό διότι και στην Πέλλα, όπως γνωρίζεις και από την προηγούμενη επιστολή μου και από τη συζήτηση στη Βουλή που είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά, υπάρχουν παραγωγοί που με το χάος που επικράτησε λόγω της πανδημίας, δεν μπόρεσαν να κάνουν προσωρινές δηλώσεις. Όπως επίσης, υπάρχουν και παραγωγοί που κατέφεραν να κάνουν προσωρινές δηλώσεις αλλά, μέσα

στο γενικό ¨κομφούζιο¨ είτε δεν αντελήφθησαν ότι έπρεπε – είτε δεν πρόλαβαν – να υποβάλουν και οριστικές δηλώσεις. Υπάρχει επίσης ένας αριθμός πληγέντων καλλιεργητών που, λόγω της σύγχυσης από τις πρωτόγνωρες καταστάσεις των ημερών, άλλη ποικιλία δήλωσαν στις προσωρινές δηλώσεις τους και άλλη στις οριστικές.

Έλα στη θέση μου αγαπητέ Αντρέα και πες μου: Τί να απαντήσω όταν παραγωγοί επώνυμα και σε κατάσταση απόγνωσης με ρωτάνε: «Κύριε Καρασμάνη, είμαι δενδροκαλλιεργητής, τα έχω όλα δηλωμένα στον ΟΣΔΕ κανονικά, έχω πληρώσει τις εισφορές μου κανονικά, αλλά μέσα στο χαμό με καραντίνες και κλεισούρα στο σπίτι, με κλειστά τα πάντα, δεν πήρα καν χαμπάρι ότι πρέπει να πάω και να ρίξω σ’ ένα χαρτόκουτο ένα χαρτί για προσωρινή δήλωση. Και με αποκλείετε από την αποζημίωση όταν, με τη ζημιά που έπαθα δεν έχω κανένα εισόδημα για να ζήσω την οικογένειά μου»!

Σε ερωτώ λοιπόν. Τί απαντάμε σ’ αυτές τις κραυγές απόγνωσης και αγωνίας για επιβίωση;

Πέραν αυτών, όπως επίσης λεπτομερώς σε έχω ενημερώσει με την προηγούμενη επιστολή μου, έχουμε τους καλλιεργητές που τα δέντρα τους σε πλήρη ανθοφορία χτυπήθηκαν το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου αλλά, οι ποικιλίες τους σε κεράσια, ροδάκινα κλπ δεν συμπεριλήφθηκαν στις ζημιές και είναι έξω από τη λίστα των αποζημιώσεων! Όταν ίδιες ζημιές σε όμορους Νομούς αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ!

Ενημερωμένος επίσης από την προηγούμενη επιστολή μου είσαι και για την μεγάλη καθυστέρηση στην εκδίκαση των ενστάσεων για τις χαλαζοπτώσεις του ΄19 που δυστυχώς συνεχίζεται έχοντας – και δικαίως – εξοργίσει τους παραγωγούς που ακόμη περιμένουν να αποζημιωθούν. Και σου έχω επισημάνει από τότε, ότι κύρια αιτία είναι η έλλειψη προσωπικού στο υποκατάστημα της Βέροιας – στο οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί λύση.

Επανέρχομαι και στο τεράστιο πρόβλημα με τις ανυπολόγιστες καταστροφές από τις άκαιρες και υπερβολικές βροχές του Αυγούστου, που όπως αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφισβήτησης από την πληθώρα στοιχείων που έχω καταθέσει, αποτελούν κύριο και αποκλειστικό αίτιο των ζημιών και, συνεπώς, αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ. Και, επειδή έχει περάσει κάποιο χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο, και εδώ, ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ δίνει λύσεις και, βέβαια, αποζημιώσεις. Διότι, σύμφωνα με το άρθρο «περί συλλογικών εκτιμήσεων (άρθρο 18.2 της ΚΥΑ 157502/27.7.2011), σε περίπτωση εξαιρετικά μεγάλων ή εκτεταμένων ζημιών στις οποίες παρατηρείται ομοιογένεια και συντρέχουν δυσχέρειες διενέργειας έγκαιρων ατομικών εκτιμήσεων, μπορεί με απόφαση του ΔΣ κατά παρέκκλιση των διαδικασιών να διενεργηθεί συνολική εκτίμηση».

Να λοιπόν που σαφέστατα ο Κανονισμός και εδώ δίνει λύση.

Αγαπητέ Αντρέα

Διετέλεσες Υπουργός, υπήρξες πολλά χρόνια βουλευτής εκπρόσωπος αγροτικής περιφέρειας και αντιλαμβάνεσαι ότι οι άνθρωποι αυτοί, σε απόγνωση, χωρίς εισόδημα και το ΄19 και το ΄20, μετράνε τα τελευταία όρια της αντοχής τους. Πρέπει επιτέλους να δοθούν λύσεις και αυτό μπορεί να γίνει μόνον μέσα από τον ΕΛΓΑ. Να επισπευσθούν όλες οι διαδικασίες. Να μη ζήσουν τις τραγελαφικές καταστάσεις του παρελθόντος. Γιατί, ήδη, έχουν αρχίσει να διασπείρονται ¨καθοδηγούμενες¨ φήμες από δω και από κει, ότι ¨αυτές οι ποικιλίες είναι μέσα, αυτές είναι απ’ έξω¨, ¨ετούτες ξαναμπήκαν, εκείνες τις έβγαλαν¨, προκαλώντας εύλογες ανησυχίες, ανασφάλεια και αγωνία στους παραγωγούς. Δεν αρμόζουν αυτά στη φιλοσοφία και στις πρακτικές ούτε της παράταξής μας ούτε της Κυβέρνησης.

Με εκτίμηση
Γιώργος Καρασμάνης
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 comments:

  1. "Βρωμάει" εκλογές μήπως?. Λέω εγώ τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσαμπα μελάνι φίλε Γιώργο πουλεει ο λόγος.Δεν ακούγεται πλέον.Περασμενα μεγαλεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρ Γιώργο το κράτος μας χρωστάει ένα πετρέλαιο από το 15 τι έχεις να πεις γιαυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αισθάνομαι ντροπή για τους βουλευτές του νομού.Ειλικρηνα το ειχα στην διαίσθηση μου οτι μετα την παρέμβαση του καρασμανη θα πήγαινε ο Σταμενιτης στο υπουργό και δεν έπεσα έξω .Χθές η ανακοίνωση καρασμανη ,σήμερα η ανακοίνωση του Σταμενιτη σε υπουργό 2 ημερών που ο άνθρωπος ακόμα δεν καθησε στην καρέκλα του για να βγεί φωτογραφία και να πει τα αντίθετα απο αυτά που υποστήριξε ο συνάδελφος του που αμφιβάλλω πολύ αν τα είπε ή αν τον άκουσε ο υπουργός.Προφανως να του είπε ευχαριστώ για τις ευχές τα άλλα θα τα δούμε αργότερα.Βγηκε φωτογραφία και έφυγε. Αυτο ,άλλωστε βγαίνει από των ανακοίνωση του.Πηγε ευχήθηκε ,βγήκε φωτογραφία και απηλθε.. Το ίδιο έκανε και με τον Βορίδη,μόλις συνάδελφος έστελνε επιστολή την άλλη μέρα βουρ ο Σταμενιτης στο υπουργείο.Ειναι δυνατόν να βρεθεί λύση με τέτοιους βουλευτές.Εις την υγεία σας αγρότες,τέτοιους
    θέλετε τέτοιους έχετε, τέτοιους ψηφίζετε.Να τους χαίρεστε .Υπόλοιποι τι φταίμε να έχουμε σαβουρες βουλευτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επομένως, το συμπέρασμα που βγαίνει ειναι, οτι μας ειναι άχρηστοι οι 4 βουλευτές. Μας αρκούν 2 (απο 1 καθε κομμα κυβερνηση-αντιπολιτευση)

      Διαγραφή
  5. Φοβερές δηλώσεις . Ακόμη περιμένουμε τα αποτελέσματα των συναντήσεων σας με τους αρμόδιους για τα έργα στους δρόμους Γιαννιτσων Χαλκηδόνας . Πλημύρισε σήμερα ο δρόμος από Πέλλα προς Γιαννιτσα από τα πολλά έργα που κάνατε. Όταν βρισκόσασταν στην αντιπολίτευση θα ήταν πρώτο θέμα κατηγορίας από εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειστε αηδιαστικοι. Παρεμβασεις, επερωτησεις, παχια λογια και αποτελεσμα μηδεν. Ντρεπομαι που σας ψηφιζω μια ζωη και δεν εχετε τα @ρχ...δι@ να διαπραγματευτειται πραγματα και καταστασεις για τα δικαια αιτηματα οχι μονο των ψηφοφορων σας, αλλα και των πολιτων γενικα. Δεν ζηταμε τιποτε το παραλογο, ουτε να μας κανουν χαρη, το δικιο μας ζηταμε για το οποιο πληρωνουμε ασφαλιστρα. Δηλαδη πληρωνω ασφαλεια αυτοκινητου και παρακαλαω να αποζημιωθω.
    Κι εσεις πατε σαν τις κλωσες και ζητιανευετε για τα αυτονοητα, αντι να απαιτεισετε και να χτυπησετε το χερι στο τραπεζι. Φτου σας ξεφτιλες. Το μονο που σας νοιαζει ειναι να τα εχετε καλα με το συστημα για να παρετε καμια θεσουλα σε κανενα υπουργειο. Μου φαινεται μονο η Τζακρη εχει το τζαμπουκα, γι αυτο και οπου κι αν ειναι υποψηφια εκλεγετε και παιρνει και υπουργειο. Και στην ΝΔ να ειναι υποψηφια, παλι πρωτη θα εκλεγει και θα γινει και υπουργος.Παμε και στοιχημα π@π@ρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους ψηφίζεις και μετά ντρέπεσαι,να αυτά πληρώνουμε με τα λαμογια 40 και βάλε χρόνια, λογικό.
      Μήπως να αλλάξεις πλεύση ας πούμε;

      Διαγραφή
  7. Να αισθάνεσαι ντροπή 2,22 για τον Σταμενιτη και οχι για άλλον και εγώ αηδία.Πήγε σε εναν υπουργό μόλις ανέλαβε το υπουργείο για να βγει φωτο και τίποτα άλλο.Ο δε νέος υπουργός σίγουρα θα έπιανε τα τέτοια του, αν του έλεγε τα προβλήματα που δεν νομίζω να του ειπε για τα φουντούκια και τους λωτους χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΙΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΉ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙ Ο ΣΤΑΜΈΝΗΤΗΣ.
    ΕΔΩ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΈΔΕΣΣΑΣ.
    Σ'ΑΥΤΌ ΘΑ ΚΟΛΛΉΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάτροκλε μάλλον έχεις μνήμη χρυσόψαρου.ξέχασες το 17 που μας έλεγε η Τζάκρη ότι θα αποζημειωθουμε απο τον ελγα για τις βροχοπτώσεις και στην συνέχεια το έκανε γαργάρα.Ή μήπως ξεχνάς που έλεγε η Τζάκρη ότι θα πάρουμε εμπάργκο και 4 χρόνια πήραμε τα παπαρια . Ξέχασες τις προκαταβολές , την αναδιάρθρωση που μας έλεγε η τζακρη και ο Βορίδης απεκάλυψε οτι ούτε χαρτί δεν έστειλαν στην Ευρώπη και την έκανε ρεζίλι. Άσε εκεί στην Νέα δημουλα πέφτει πολυ σαμποτάζ, ενώ ο Καρασμανης ζητά αποζημιώσεις απο ΕΛΓΑ ,ο Σταμενιτης αμέσως μέσα σε ενα εικοσιτετράωρο πηγε στον νέο, του 48ωρου, υπουργό που ακόμη δεν κάθισε στο γραφείο του να ενημερωθεί και του είπε για το ντεμινιμις αντίθετα με αυτά που ζητάει ο Καρασμανης. Μύλος η Δημουλα με τα καμώματα των βουλευτών της ,ανυπόλιπτη και κότα η τζακρη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νουδολούλιδες κοροϊδεύατε τον Σηφακη που έβγαζε δελτιο μετά το δελτίο της Τζάκρη .Τώρα που δικοί σας το κάνουν δεν μιλάτε. Δλδ αυτο που έγινε μετα την επιστολή του καρασμανη ,έβγαλε ο Σταμενιτης οτι πήγε στον νέο υπουργό που ακόμα δεν ενημερώθηκε για το χαρτοφυλάκιο του για του πει τις παπαριες του και να βγεί φωτογραφία τι είναι; Γελάνε και οι πέτρες για αυτό. Βουλοκερι στο στόμα σας έ! Ου να μου χαθείτε υποκριτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο καραοσμανης γράφει στην επιστολή του στον Λυκουρέντζο οτι λόγω της πανδημίας δεν μπορούμε να συναντηθούμε κσι ο Σταμενιτης πηγαίνει σε κλειστό χώρο στο υπουργείο ,γράφοντας στα αρ%/ια του την απαγόρευση να πει για τα φουντούκια τα φιστίκια και τα σπόρια σε έναν ακόμα υπουργό καινούργιο που μόλις ανέλαβε.Γιατι αυτή η πρεμούρα; Γιατι δεν μας λέει τι του απάντησε ο υπουργός; Τι κάνει ο ανταγωνισμός και συναγωνισμός,αποκαλύπτει την φαυλότητα των βουλευτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.