Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εφαρμογή βιωματικής διαδικτυακής δράσης στο πλαίσιο του προογράμματος Erasmus + KA1 στο ΓΕΛ Αξού



Η ΔΔΕ Πέλλας υλοποίησε στη Ljubljana της Σλοβενίας από 27-01-2020 έως 02-02-2020 πρόγραμμα ERASMUS +, Δράση ΚΑ101-061165 με τίτλο :

«ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ» με τη συμμετοχή και δύο εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + KA1 πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 11/01/2021 δράσεις στο πνεύμα της επιχειρηματικότητας από τα τμήματα Β1 και Β2 του Γενικού Λυκείου Αξού υπό την καθοδήγηση της Διευθύντριας του Σχολείου κ. Μούσιου Άννας και της εκπαιδευτικού Νακοπούλου Θεολογίας. Κύριος στόχος της δράσης ήταν η προώθηση νέων πρακτικών πειραματικών μεθόδων εκπαίδευσης στους μαθητές με σκοπό να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η καινοτομία, η δημιουργικότητα, η συνεργασία, η ενσυναίσθηση, η πρωτοβουλία στην εφαρμογή μιας επιχειρηματικής δράσης.

Οι μαθητές μας κατάφεραν να λειτουργήσουν μέσα σε ένα κλίμα αμοιβαιότητας και συνεργασίας, αναπτύσσοντας τη φαντασία τους και την κριτική τους ικανότητα με στόχο να μάθουν να χρησιμοποιούν αυτού του είδους την εμπειρική γνώση ως εφαλτήριο μελλοντικής κινητοποίησής τους στο πεδίο της επιχειρηματικότητας και γενικά στην κατοπινή επαγγελματική τους δράση. Δεδομένων των δυσκολιών της διαδικτυακής μάθησης και της πανδημικής κρίσης που βιώνουμε όλοι μας, εκπαιδευτικοί και μαθητές, το αποτέλεσμα της μάθησης ήταν απόλυτα ικανοποιητικό, καθώς οι μαθητές κατάφεραν να εκπονήσουν εργασίες μέσω των οποίων αποτύπωσαν το πώς η

παραγόμενη γνώση μπορεί να μετουσιωθεί σε μια επιχειρηματική ιδέα, ανιχνεύοντας τα ταλέντα τους και με γνώμονα την αλληλεπίδραση σχεδίασαν το προφίλ τους στο πλαίσιο μιας επιχειρηματικής δράσης.

Η διδασκαλία της επιχειρηματικότητας στο σχολείο του 21ου αιώνα προϋποθέτει την καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων, ώστε τα άτομα από μικρή ηλικία:

· να συνειδητοποιούν την αξία της συνεργασίας ως της πιο αποτελεσματικής στρατηγικής ενεργοποίησής τους στη μαθησιακή διαδικασία και

· να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη και τη δημιουργικότητά τους ως απαραίτητα εφόδια για τη ζωή τους.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΟΥ ΑΝΝΑ (ΠΕ 05) ΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΑ (ΠΕ02)  
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.