Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Φουντώνουν» τα σενάρια για εκλογές εντός του 2021 - Ποια πρόσωπα διεκδικούν μια θέση στις λίστες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα



Όλο και περισσότερο κυκλοφορούν στα κομματικά στρατόπεδα τα σενάρια για πρόωρες εκλογές ακόμη και μέσα στο 2021, εφόσον το επιτρέψουν οι (υγειονομικές) συνθήκες. Ίσως τα σενάρια των πρόωρων εκλογών να μην έχουν τη στήριξη του πρωθυπουργού, όπως διατείνεται ο ίδιος  αλλά αυτά κυκλοφορούν έντονα τόσο στο γαλάζιο στρατόπεδο, όσο και στα άλλα κόμματα. Πολλοί είναι –κυρίως από τον κυβερνητικό χώρο- που εκτιμούν ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες (εντός του 2021) αποτελεί μονόδρομο για την κυβέρνηση. Έτσι η ονοματολογία για τις υποψηφιότητες των ψηφοδελτίων φούντωσε…

Σχετικά με την Π.Ε. Πέλλας
Στη ΝΔ
Σε ότι αφορά στο κυβερνών κόμμα όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές είναι σίγουρο ότι θα διεκδικήσουν την επανεκλογή τους. Πρόκειται για τους Γιώργο Καρασμάνη, Διονύση Σταμενίτη και Βασίλη (Λάκη) Βασιλειάδη. Ο Στάθης Φουντουκίδης που συμμετείχε στις εκλογές του 2019 με πολύ καλή επίδοση για πρωτοεμφανιζόμενο υποψήφιο βουλευτή, επιθυμεί να «ξαναδοκιμάσει την τύχη του», ενώ ανοιχτό φαίνεται ότι είναι το ενδεχόμενο για την προσπάθεια μεταπήδησης του δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ελληνική Βουλή. Ο έμπειρος Αντιδήμαρχος Γιάννης Μουράτογλου, ο οποίος έχει «κόψει πολλά χιλιόμετρα» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση -και μάλιστα σε κορυφαίες θέσεις στην ΚΕΔΕ- ήρθε η ώρα να δοκιμαστεί και στην κεντρική πολιτική σκηνή μέσα από την συμμετοχή του στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο. 
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο «πονοκέφαλος» της ΝΔ θα είναι η (υποχρεωτική) γυναικεία παρουσία και συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο, σε συνάρτηση με την γεωγραφική ισορροπία που πρέπει να διατηρηθεί στην Π.Ε. Πέλλας, κάτι που δεν έγινε στις περασμένες εκλογές (5 υποψήφιοι από Γιαννιτσά και 1 από Σκύδρα) και σχολιάστηκε δυσμενώς, άσχετα από το νικηφόρο αποτέλεσμα για τη ΝΔ. Θυμίζουμε ότι υποψήφιες στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο το 2019 ήταν η Μαρία Τσαντάκη Ζωγράφου από τα Γιαννιτσά και η Νικολέτα Ποζίδου από τη Σκύδρα.
Στον ΣΥΡΙΖΑ
Στον ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα, αν εξαιρέσουμε το αυτονόητο, ότι δηλαδή η νυν βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη θα είναι εκ νέου υποψήφια, ενώ σίγουρη θεωρείται η συμμετοχή του πρώην βουλευτή Γιάννη Σηφάκη. Από κει και πέρα η εικόνα είναι... «θολή». 
Ο πυροσβέστης Γιώργος Παπαδόπουλος και ο δικηγόρος Ζήσης Τριανταφυλλίδης είναι πολύ πιθανό να είναι εκ νέου υποψήφιοι βουλευτές, όπως άλλωστε ήταν και το 2019. Ο πρώην βουλευτής και διοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας, γιατρός, Χρήστος Σμίας, θα μπορούσε επίσης να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο. 
Από την Έδεσσα η εκπαιδευτικός Άννα Σεμερτζίδου, που ήταν υποψήφια στις εκλογές του 2019 θα έχει και πάλι μια θέση στο ψηφοδέλτιο, όπως βέβαια ανοικτό είναι το ενδεχόμενο από την περιοχή της Σκύδρας να συμμετάσχει η αγρότισσα Σοφία Κρητίδου. Επίσης, από την περιοχή της Σκύδρας, ο υποψήφιος βουλευτής τον Ιανουάριο του 2015 και πρώην γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, Πέλλας Παύλος Κελεσίδης, είναι ένα όνομα που μπορεί να αξιοποιηθεί ως υποψήφιος.  
Απαραίτητη διευκρίνιση: Σε ότι αφορά στις προθέσεις των πολιτευτών του 2019 θα υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις. Κάποιοι έχουν αναλάβει πόστα που δημιουργούν βουλευτικά κωλύματα. Αν επιθυμούν να είναι ξανά υποψήφιοι θα πρέπει να παραιτηθούν από τις θέσεις τους 18 μήνες πριν από την συνταγματική ημερομηνία των επόμενων εκλογών που είναι η 7 Ιουλίου του 2023. Δηλαδή πρέπει να έχουν παραιτηθεί μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2022.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

25 comments:

  1. Μάλιστα τα ίδια και τα ίδια η ίδιοι και η ίδιοι δεν αλλάζει τίποτα και η Αλμωπία πουθενά αλλά θα μου πεις και τον Σηφάκη που είχαμε τι έκανε το μονο που τον ένοιαζε ήταν ο δρόμος προς τα Σκόπια για ας πάει να περάσει τώρα να τον δω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ο πολιτικός καιροσκοπισμος οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία σε προσφυγή στις κάλπες γιατί θα πιστεύει ότι θα ξεπεράσει το " εμπόδιο" της απλής αναλογικής, τότε ως χώρα θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας και η ΝΔ θα πρέπει να υποστεί τεράστια ήττα για να τιμωρηθεί. Το μόνο που δεν χρειάζεται η χώρα είναι εκλογές. Οι Τούρκοι μας απειλούν διαρκώς η οικονομία είναι ένα βήμα πριν την επιβολή νέων μνημονίων και κάποιοι σκέφτονται την πολιτική τους επιβίωση; Αυτό είναι προδοσία κατά της πατρίδας. Αν κάτι πρέπει να διδαχτούμε από το 1821, που θα πήγαινε στραφι, λόγω εμφύλιων διενέξεων, είναι ότι οι Έλληνες ενωμένοι κάνουν Θαύματα, σε αντίθετη σε είναι οι χειρότεροι εχθροί της πατρίδας τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά την Κατερίνα ξεχάσατε
    Αυτή κάνει για όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μουρατογλου με πια προσοντα ρε παιδια? Δεν τον βλεπεται? Με φορμες ολη μερα κ ενα ακουστικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η υποψηφιότητα Φουντουκίδη διώχνει πολύ κόσμο.Μπορεί να είνα καλό παιδί αλλά είπαμε ότι θέλουμε ολοκαίνουργια ονόματα που να αλλάζουν το τοπίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ας ελπίσουμε ότι πλησιάζει η ώρα που πρώτα θα ελέγχεται η εγκεφαλική αξία του πολίτη και μετά θα του επιτρέπεται να ψηφίσει.Είναι άδικο να έχει μια ψήφο ο άσχετος και μια ο σχετικός.Μεγάλη αδικία.Ο έξυπνος χωρίς σοι σε σχέση με το βλάκα που έχει σοι...Συμφωνείτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ήρθε η ώρα τους...κανένας ψήφος στα μεγάλα κόμματα..και στους αιώνιους υπουργούς και βουλευτές..ήρθε η ώρα να περάσουν στην απέναντι μερια..στην δικιά μας....να περιμένουν την επιστρεπτεα προκαταβολή ..τα 534 ευρω..και να τρέχουν τα έξοδα...αυτή είναι η τιμωρία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΘΗΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ 70%+ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ❤️ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελος στους ανύπαρκτους.
    Φτάνει πια με αυτους που μας σώζανε για δεκαετίες, τους ευχαριστουμε που καταφέρανε να μας φτάσουν σε αυτά τα χάλια.
    Ως εδώ.
    Προσωπικά για μένα, αυτα τα κόμματα δεν υπάρχουν πιά.
    Μαύρο, για να μην ειμαι και αχάριστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ήρθε η ώρα του Ηλία όχι ότι θα κάνει κάτι απλά να ρίξει καμία ψιλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορει τωρα.Σηκωνει το σαπουνι.

      Διαγραφή
    2. Εσύ που το ξέρεις μήπως μαζί το σηκώνετε

      Διαγραφή
  11. Τους άριστους ρε παιδιά, όπως μέχρι τώρα. Για αυτό προκόψαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τα βάζεις κάτω και λες: η Πέλλα είναι ο φτωχότερος Νομός της Ελλάδος!! Και λες μετά : κανένας Υποψήφιος σε σχέση με όσους και ότι κυβέρνησε στο Νομό τα τελευταία 20 χρόνια.Μετά απ αυτό ο καθένας να ξέρει τι να κάνει.
    Κατι Θεοδωρίδης....Φουντουκίδης κλπ...εε λες και θέλουν να μας διώξουν απ το κόμμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα μου επιτρέψετε να εκφράσω κι εγώ με την σειρά μου την άποψη που έχω σχετικά με το ανωτέρω ρεπορτάζ. Όταν πηγαίνετε να ψηφίσετε σας τραβάει κάποιος με το ζόρι ασκώντας σας σωματική 'η ψυχολογική βία; Μπορεί η συμμετοχή να είναι υποχρεωτική αλλά έχετε πολλές επιλογές από το να σχολιάζετε και να υβριζετε τον οποίον υποψήφιο βουλευτή οποιουδήποτε κόμματος. Ειδικά εσείς που χλευαζετε είστε από τους πολύ πρωινους ψηφοφόρους και θέλοντας να παραγοντιζετε φοράτε την γραβάτα και ντου στην κάλπη. Αμέσως μετά τηλεφωνειτε στον υποψήφιο της αρεσκείας σας λέγοντας του ότι στο παραβάν δεν βρήκατε ψηφοδέλτια δικά του αλλά των άλλων. Επειδή απαξιώνετε μια δημοκρατική διαδικασία σταματειστε να ασκείτε αυτό σας το δικαίωμα και άντε στις παραλίες 'η τα βουνά μήπως και γλυτώσουμε από την βλακεία σας και από αυτούς που μας φορτώνετε στην πλάτη τέσσερα χρόνια. Η πολυλογία και η κακομοιριά είναι κατάντια. Γι' αυτό και εφόσον δεν συμφωνείτε με την διαδικασία μπορείτε να χαλαρώσετε την μέρα εκεινη στον Μακρύγιαλο με τσίπουρο και μύδια σαγανάκι γιατί τα τηγανητά θα σας βαραίνουν το στομάχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σταμενιτης και παλι Σταμενιτης. Μεγαλη επενδυση για τον τοπο μας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όλοι οι ψήφοι..σε μικρά κομμάτα...αυτοί είναι η τιμωρία τους...Οχι αποχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Από μυστική δημοσκόπηση που έγινε ο Στάθης έρχεται δεύτερος, η σειρά των υπολοίπων είναι με την σειρά των τελευταίων εκλογών.
    Πληροφόρηση από ισχυρό κομματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ακόμα χειρότερα...ο Μητσοτάκης θα μοιράσει αλλιώς την τράπουλα.ο Στάθης μαλλον αποχωρεί απ το κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. να υπάρχει η προυπόθεση ότι δεν θα δεχτούν το μισθό τους.Μόνο έτσι θα τους αγαπήσει ο κόσμος.Ποιός τολμάει?
    υγ...την πάτησα...του πλούσιου το παιδί πάλι θα προχωρήσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΓΑΘΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ!!!!
    ΑΓΑΘΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ακόμα ασχολείστε με την πολιτική είστε καθυστερημένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΟΙ ΕΠΕΝΔΎΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΕΊΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΦΟΥΓΆΡΑ ΤΗΣ ΤΖΑΚΡΗ. ΧΑΧΑΧΑ .ΤΡΙΑ ΧΡΌΝΙΑ ΤΑ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ (2012- 2015),ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΈΚΑΝΕ.ΤΩΡΑ ΚΟΙΤΆΖΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΛΤΊΟ ΜΕ ΑΠΌΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΚΑΜΜΊΑ ΕΝΈΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΟΥΣΑΛΑ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΆΨΕΙ.
    ΜΗΔΕΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΈΝ ,ΜΗΔΈΝ ΣΤΟ ΠΗΛΊΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δυστυχώς το πελατειακό κράτος καλά κρατεί! Τα ίδια πρόσωπα κυβερνούν αυτό το τόπο. Οι τίμιοι και ηθικοί δεν ασχολούνται με την πολιτική αφήνοντας τεράστιο χώρο στους "συστημικούς". Από τους δήμους, αφού έχουν κάνει εξάσκηση μεταπηδούν στην κεντρική σκηνή. Δύο οικογένειες κυβερνούν αυτό το κράτος, θαρρείς και έχουμε βασιλευόμενη δημοκρατία! Δυστυχώς όμως στο όνομα της δημοκρατίας...... συμφέροντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αν ο Στάθης είναι παλιό πρόσωπο, τότε ποια είναι τα φρέσκα? Και δεν αναφέρομαι μόνο ηλικιακά αλλά και λόγω νοοτροπίας. Όσο για το αποχωρεί από το κόμμα, είναι τουλάχιστον ΑΣΤΕΙΟ! Εχει υψηλή κομματική θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.