Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δύο μεταλλαγμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Πέλλα - Επιπλέον 281 τα νέα μεταλλαγμένα 779 συνολικά



Αυξάνονται δραματικά τα μεταλλαγμένα δείγματα, τα οποία αντιστοιχούν σε κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Έτσι εντοπίστηκαν επιπλέον 281 άνθρωποι, οι οποίοι φέρουν μεταλλαγμένους και πιθανώς πιο μεταδοτικούς τύπους του SARS-CoV-2. Τα συνολικά μεταλλαγμένα περιστατικά που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα στη χώρα είναι 779, τα 764 θετικά για τη μετάλλαξη της Μεγάλης Βρετανίας και τα 15 με τη μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής.
Από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 και τον ΕΟΔΥ, ανακοινώθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα από την ανάλυση 454 νέων δειγμάτων, τα οποία αφορούν στην περίοδο 07 Ιανουαρίου 2021 έως και 9 Φεβρουαρίου 2021.
Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Αττικής και τις ΠΕ Ιωαννίνων, Θάσου, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Κέρκυρας, Αιτωλοακαρνανίας, και Βοιωτίας.
Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 281 στελέχη με μεταλλάξεις ειδικού ενδιαφέροντος (variants of concern). Από τα 281 στελέχη τα 269 βρέθηκαν με τη μετάλλαξη της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ 8 στελέχη βρέθηκαν με τη μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής.
Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 764 θετικά για την παρουσία βρετανικής μετάλλαξης και 15 θετικά για την παρουσία της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, τα οποία είναι όλα εγχώρια.
Από αυτά τα 15, τα 11 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, τα 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και 2 από την Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Μεταλλαγμένα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα:


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Για ποιο λογο κοψατε την ενημερωση των κρουσματων ανα Δημο? Εδω η Αθηνα τα βγαζει ανα περιοχη....
    Εσεις τι συμφεροντα εξυπηρετειτε και σταματησατε? Και μην πειτε δεννεξυπηρετειτε θα εκτεθειτε ασχημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να αναφέρετε περιοχες για να είμαστε περισσοτερο προσεκτικοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.