Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κινητοποιήσεις: Αγρότες με τα τρακτέρ τους στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών - Τα αιτήματά τους (φωτο)



Ξεκίνησε από το πρωί η συγκέντρωση των αγροτών με τα τρακτέρ τους στον υπαίθριο χώρο του πλατανότοπου Γιαννιτσών (γηπεδάκια), μετά από το σχετικό κάλεσμα για "ειρηνικές" -πλην όμως "δυναμικές"- κινητοποιήσεις, που απηύθυνε ο Αγροτικός Σύλλογος του Δήμου Πέλλας.
Υπενθυμίζουμε ότι, όπως δημοσιεύσαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, ο Αγροτικός Σύλλογος του Δήμου Πέλλας κάλεσε όλους τους παραγωγούς για σήμερα Πέμπτη, 4/2/2021 και ώρα 10:00 π.μ., στον πλατανότοπο Γιαννιτσών με τα αγροτικά τους μηχανήματα, με σκοπό να ξεκινήσει ο αγώνας υπέρ των αιτημάτων τους. 
Μάλιστα οι συνδικαλιστές διαβεβαιώνουν πως θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που θεσπίζει η υγειονομική πειθαρχία και σαφώς θα τηρηθούν οι κατάλληλες αποστάσεις.
Ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Παπαδόπουλος, ξεκαθαρίζει ότι οι αγρότες δεν έχουν σήμερα σκοπό να μεταβούν στο εσωτερικό της πόλης των Γιαννιτσών. Αντιθέτως, θα παραμείνουν στον Πλατανότοπο, χωρίς να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυκλοφορία.
Αύριο θα μεταβούν με τρακτέρ στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης στη Θεσσαλονίκη, καταθέτοντας ψήφισμα με τα αιτήματά τους. 
Τα αιτήματα των αγροτών
"Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, δεν είναι διάγγελμα αλλά τελεσίγραφο", σημείωναν στην ανακοίνωσή τους, παραθέτοντας τα βασικά αιτήματα διαμαρτυρίας τους:
- Να δοθεί ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς λόγω COVID-19.   
Είναι γνωστό πως ο κανονισμός για τις κορωνοϊοενισχύσεις δεν επιτρέπει τις σχετικές ενισχύσεις να καθορίζονται με βάση την τιμή ή με βάση την ποσότητα των προϊόντων που αγοράζονται από τους αγρότες ή διατίθενται στην αγορά αλλά επιτρέπονται αποκλειστικά σε καταστάσεις που οφείλονται στον κορωνοϊό. Κλωστήρια σταμάτησαν, καταστήματα έκλεισαν, φορτώσεις πήγαν πίσω, το basis ισοπεδώθηκε και οι τιμές στο εκκοκκισμένο να μην βρίσκονται σε ευθεία σε σχέση με τις χρηματιστηριακές τιμές. "Για αυτό τον λόγο πως αν δεν είχαμε κορωνοϊό θα είχαμε καλύτερο εισόδημα", τονίζουν.
- Να αρθεί το "πράσινο τέλος" πετρελαίου στους αγρότες που όχι μόνο δεν έχει συμβάλλει στην μείωση του κόστος παραγωγής αλλά αντίθετα το επιβαρύνει ακόμα περισσότερο.
- Να ξαναμπεί στο τραπέζι η προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού για επιστροφή στον φόρο πετρελαίου που διαιωνίζουν συστηματικά χρόνο με τον χρόνο οι εκάστοτε κυβερνήσεις. 




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. φόρο δεν πληρώνουν, ενοίκια δεν πληρώνουν...επιδοτήσεις παίρνουν,,,τζάμπα μαγκες...Το καλοκαίρι γιατί δεν έκαναν κινητοποιήσες? τώρα κάθοονται...και σου λεει...πάμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί να πάτε με τα τρακτέρ Θεσσαλονίκη??? Τόσο βαρύ είναι το ψήφισμα????Στείλτε το με κούριερ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ 4,17 ΤΟ ΜΕΤΈΦΕΡΕ Ο ΛΑΚΗΣ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΈΡΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΌ ,ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΈΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΧΑΧΑΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αιτήματα 1ο Να ανοίξουν τα σύνορα γιατι έχουμε να πάμε στα CASINO τρείς μήνες! Αρκετή υπομονή κάναμε ! 2ο. Να ανοίξουν τα καφέ-ουζερί! Ξερετε πόσους μήνες έχουμε να πάμε για γράπα στους" Πεντε δρόμους" και στις καντίνες;3ο να μας βρει γκόμενες ο Κούλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κωλονυμε παρε κανα επιδομα να ζησεις κιασε τους αγροτες στον πονο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κακομοίρηδες πάρτε τα και πάτε στα σπίτια σας κανείς δεν είναι μαζί σας .Ακόμα μαι και οι βουλευτές, σας έχουν γυρίσει την πλάτη και χειρότερα σας δουλεύουν, όπως π.χ ο Λάκης οποίος πήγε προχθές στον υπουργό,του μετέφερε τα χαρτιά για το βαμβάκι του αγροτικού Συλλόγου Γιαννιτσών, χωρίς να πει μια λέξη ,ΤΙ του απάντησε ο υπουργός.Και σήμερα μετά την συνάντηση κατέθεσε λέει τα χαρτιά του Συλλόγου αναφορά στην βουλή. Αφού πήγε στον υπουργό πρίν δυο μέρες δεν τον απάντησε ; τον έγραψε ο υπουργός; τι την θέλει την αναφορά στην βουλή, οταν απαντηση θα πάρει μετα απο δυο μήνες αυτο λέει το σάιτ της Βουλής. Και μόνο με αυτό δείχνει ότι σας θεωρεί μπουνταλαδες.Ότι δεν έχετε κρίση, δεν καταλαβαίνετε.Αντε Άντε πίσω στα σπίτια δεν σας παίρνει άλλο, έχετε κουράσει με την αμυαλια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχετε καταντήσει δημόσιοι υπάλληλοί με τα επιδόματα και τις επιδοτήσεις, σας έχουμε βαρεθεί να κλαίτε και να γλείφετε γκασμαδες βουλευτές, αν δεν μπορείτε αλλάξτε επάγγελμα η καλλιέργεια η τραβάτε στο χωράφι μαζί με ολη την οικογένεια όπως παλιά και διώξτε τους αλβανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απο αυριο θα φυγουν,που θα πεφτουν τα 500αρικα βροχη λογο covid19..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απαράδεκτη ανακοίνωση από κάποιους μάγκες λεφταδες αγρότες διαχωρίσατε τους αγρότες όσο για αυτούς που γράφουν τα ειρωνικά πικροχολα σχόλια αν έχετε ζήλεια ελάτε να ασχοληθείτε με το άθλημα αλλά μάθατε στο ταμείο ανεργίας και στην σύνταξη του παππού σας περιμένουμε όλους εσάς να για εργασία στους αγρούς είτε σαν χειριστές είτε σαν προσωπικό για περιποίηση των αγρόν και για συγκομιδή φρούτων για να βγάλετε ένα καλό μεροκάματο γιατί σε λίγο θα ζηλεύετε και τους Αλβανούς που παίρνουν το διπλό μεροκάματο από εσάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποσο ασχετοι ολλοι ρε ντροπη ρε να μην γνωριζετε .. ρωτηστε τους λογιστες σας ασχετοι ρωτηστε αν παιρνει αγροτης επιδομα απο την εργασια του θα γελαει μαζι σας. Οι επιδοτησεις τι ειναι ξερετε;; Απο που ειναι;;; Προκαλω εναν μαγκα να το πει απο που ειναι αυτα τα λεφτα και πως τα πηραν οι αγροτες προκαλω τους εξυπνους που σχολιασαν ας το βρουν απο μια επισημη πηγη και ας το δημοσιευσουν σε ενα παρακατω σχολιο αντε να δω ποσο ξερουν αυτοι που μιλανε. Να δω αν τα παιρνουν απο εσας γιατι ετσι σας ειπανε και ετσι κετε χωρις να ξερετε αν ομως σας ρωτησουν για ποδοσφαιρο εκει ολα τα ξερετε στο τελος θα αποκτησετε και επιστημονικες γνωσεις εσεις. Περιμενω εναν εξυπνο να υποστηριξει αυτα που εγραψε με επισημα στοιχεια γιατι για να λεει επιδοματα αρα καπου το διαβασε σε καποιο επισημο συνταγματικο κρατικο αρθρο η νομο αντε να δω αν τολμησει καποιος η θα κρυφτειτε ολλοι κ αφου το αναφερα το διαβασαν και αλλοι και περιμενουν προφανως να δουνε τι θα γραψετε και ξαναλεω οχι το δικο σας ποιοημα αλλα τα απισημα στοιχεια. Νεοδημοκρατακια ειστε και υπερηφανοι και σας χαλανε κ την στρατηγικη της κυβερνηση σας... θελετε να μην βγουν στους δρομους;;; Μαλλων ξεχασανε να σας ρωτησουν αλλη φορα δεν θα το κανουν. Ντροπη ρε το ελληνικο στοιχειο εχει ειναι το πιο καθυστερημενο πλεον καποτε ολος ο κοσμος διδαχτηκε απο την ελλαδα κ εσεις δεν ξεετε τιποτα ακου εκει επιδοματα και οι λογιστες θα γελανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3 λαλούν και ένας..... αλλού και αλλού εισαι

      Διαγραφή
    2. 7:41 π.μ Μεγαλε εσυ διαφωτησες ολο το θεμα με 5 λεξεις. Μπραβο εσυ εισαι εντος του θεματος και μεσα στα σχολια. Παλι μπραβο τουβλο εγινες ο περιγελος. Ρε τουβλο εγω ειμαι αλλου η οι αλλοι που λενε για επιδοματα; Εξυπνακια.

      Διαγραφή
    3. 3 λαλούν και ένας χορεύει συνεχίζεις να είσαι στο κόσμο σου υπάλληλε των επιδομάτων

      Διαγραφή
    4. Τι δουλεια κανεις ρε μεγαλε για να ξερουμε με τι επιπεδο μιλαμε;

      Διαγραφή
    5. ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ. ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΑΥΤΟ? ΧΑΠΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ?

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.