2.2.21

Οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αριδαίας ζητούν την αναστολή λειτουργίας της δια ζώσης εκπαίδευσης των Εσπερινών Σχολείων


Το Συμβούλιο Δεκαπενταμελές Συμβούλιο του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αριδαίας με επιστολή του προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας με κοινοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας ζητά την αναστολή 
λειτουργίας της δια ζώσης εκπαίδευσης των Εσπερινών Σχολείων και τη συνέχιση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τη διασφάλιση της υγείας όλων των εμπλεκομένων.  
Εντωμεταξύ πρώτη ημέρα λειτουργίας χθες του ΕΠΑΛ Αριδαίας και δεν έλειψαν τα προβλήματα αφού υπήρχαν διαμαρτυρίες για την μη θέρμανση των αιθουσών που σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε επρόκειτο για προσωρινή βλάβη του καυστήρα. Η επιστολή του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου έχει ως εξής:

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ. ΑΡΙΔΑΙΑΣ
ΠΡΟΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΔΗ Β'ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΚΟΙΝ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Πρόταση αναστολής λειτουργίας της δια ζώσης εκπαίδευσης των Εσπερινών Σχολείων.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των μαθητών του σχολείου μας έπειτα από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να λειτουργήσουν δια ζώσης τα Εσπερινά Σχολεία της χώρας.
Είναι γεγονός ότι δεν έχει δοθεί η ανάλογη σημασία όσον αναφορά την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουν οι μαθητές των συγκεκριμένων σχολείων, η επαγγελματική τους κατάσταση και η κοινωνική τους ζωή.

Πιο συγκεκριμένα:
1) Οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων είναι σχεδόν όλοι ενήλικοι με μέσο όρο ηλικίας άνω των 40 ετών, οι περισσότεροι παντρεμένοι με μικρά παιδιά ή ανήκουν σε μονογονεϊκές οικογένειες. Επίσης, συχνά συνοικούνμε τους ηλικιωμένους γονείς οι οποίοι αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα, τους οποίους και φροντίζουν.
2) Πολλοί από τους μαθητές των Εσπερινών Σχολείων έχουν και οι ίδιοι υποκείμενα νοσήματα, ως απόρροια της ηλικίας τους αλλά και των συνθηκών διαβίωσής τους.
Οι παραπάνω λόγοι αποδεικνύουν την επικινδυνότητα ανοίγματος των σχολείων και ως εκ τούτου την εύκολη διασπορά του ιού. Από τη στιγμή που οι μαθητές αναγκάζονται να έρχονται σε επαφή με μεγάλο αριθμό συμμαθητών και εκπαιδευτικών και να συγχρωτίζονται μεταξύ τους αυξάνοντας αυτόματα και οι πιθανότητες να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον covid-19.
Ως εκ τούτου ζητάμε την αναστολή λειτουργίας της δια ζώσης εκπαίδευσης των Εσπερινών Σχολείων και τη συνέχιση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τη διασφάλιση της υγείας όλων των εμπλεκομένων.
Παρακαλούμε το Υπουργείο Παιδείας να πράξει αναλόγως, όπως ενήργησε και με την διδασκαλία των Ι.Ε.Κ και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας τα οποία παραμένουν κλειστά.
Παρακαλούμε για όλες τις περαιτέρω ενέργειες σας.

Με τιμή,
Το Συμβούλιο του Δεκαπενταμελούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.