Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη επιστολή Γ. Καρασμάνη στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ



•ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΩΣ ΤΙΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΩΣ ΑΜΕΣΗ ΖΗΜΙΑ(ΦΕΚ Β’ 1668/27.7.2011 ΑΡΘΡΟ 5, ΠΑΡ. 4)
•ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕΝΑΡΙΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΜΕΣΩ DE MINIMIS ΟΣΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ
•ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Ο,ΤΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ Ή ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ή ΔΗΛΩΣΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
•ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙ ΔΕΝΔΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΠΡΩΙΜΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΕΡΑΣΙΩΝ ΚΛΠ
•ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 2019 

Προς τον ΠΡΟΕΔΡΟ του ΕΛΓΑ κο Ανδρέα Λυκουρέντζο
ΑΘΗΝΑ
Αρ. Πρωτ. 222
ΠΕΛΛΑ 22/02/2021

Κοιν: 1. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Σπήλιο Λιβανό
2. Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Γιάννη Οικονόμου
3. Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κα Φωτεινή Αραμπατζή
4. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κο Απόστολο Τζιτζικώστα
5. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κο Δάνη Τζαμτζή
Αγαπητέ Ανδρέα
Κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία στις 26 Ιανουαρίου και τη διεξοδική συζήτησή μας για τα σωρευμένα προβλήματα των παραγωγών, σε είχε προβληματίσει η απόγνωση αυτών των ανθρώπων. Αυτών που μας ζητούν να κατανοήσουμε την αγωνία τους φωνάζοντας: «Είμαστε καλλιεργητές, τα έχουμε όλα δηλωμένα στον ΟΣΔΕ κανονικά, έχουμε πληρώσει τις εισφορές μας κανονικά, αλλά μέσα στο χαμό με καραντίνες και κλεισούρα στο σπίτι, με κλειστά τα πάντα, δεν πήραμε καν χαμπάρι ότι πρέπει να πάμε και να ρίξουμε σ’ ένα χαρτόκουτο ένα πρόχειρο χαρτί για προσωρινή δήλωση. Και μας αποκλείετε από την αποζημίωση όταν, με τη ζημιά που πάθαμε δεν έχουμε κανένα εισόδημα για να ζήσουμε τις οικογένειές μας»!
Ζήτησες τότε να συνεννοηθούν οι γραμματείς μας και, από τη δική μου πλευρά, να δοθούν όνομα εκπροσώπου και τηλέφωνο για κάθε περίπτωση που σου αναφέρω στις επιστολές μου, δηλαδή:
- Για όσους λόγω συνθηκών πανδημίας και λοκντάουν δεν έκαναν προσωρινές δηλώσεις
- Για κείνους που για τον ίδιο λόγο δεν έκαναν οριστικές δηλώσεις
-Για όσους άλλες ποικιλίες δήλωσαν στις προσωρινές και άλλες στις οριστικές
- Για τους δενδροκαλλιεργητές που χτυπήθηκαν σε πλήρη ανθοφορία από τον παγετό της 17ης Μαρτίου (πρώιμες και μεσοπρώιμες κερασιές κλπ)
-Για τις χαλαζοπτώσεις του 2019, για τις ενστάσεις που εξετάστηκαν αλλά τα πορίσματα που πήραν ήταν ίδια με τις αρχικές λαθεμένες και άδικες εκτιμήσεις – και, δικαιολογημένα, έχουν αγανακτήσει και ξεσηκώσει ολόκληρα δημοτικά διαμερίσματα όπως το Τριφύλλι
-Για τις μεγάλες καταστροφές από τις υπερβολικές και άκαιρες βροχοπτώσεις του Αυγούστου.
Όμως, ενώ με διαβεβαίωσες ότι θα εξετάσεις όλες αυτές τις περιπτώσεις και ότι θα έκανες ό,τι είναι δυνατόν μέσα στα πλαίσια του Κανονισμού για να δοθούν λύσεις… Και ενώ το γραφείο μου συνεχώς επικοινωνούσε με τη γραμματέα σου γιατί καθυστερούσαν και δεν επικοινωνούσαν με τους εκπροσώπους για να πάρουν τα στοιχεία που θέλανε, αιφνιδίως, στις 27/1/21 παίρνω μια επιστολή από υπηρεσιακό στέλεχος του Οργανισμού. Που, ήταν μια δήθεν ¨απάντηση¨ στη δεύτερη επιστολή μου της 11/1/2021, αλλά αγνοούσε την πρώτη επιστολή μου της 1/12/20 – με τη γνωστή πρακτική των απαντήσεων-¨τυφλοσούρτη¨ σε θέματα κοινοβουλευτικού ελέγχου. Και μας έδινε υποτίθεται… πληροφορίες για προθεσμίες που είχαν δοθεί στην υποβολή δηλώσεων (λες και δεν τις ξέραμε)! Αλλά δεν έλεγε απολύτως τίποτα για την ουσία στην οποία αναφερόμουν με τις επιστολές μου: Ότι οι προθεσμίες για τις δηλώσεις αυτές δόθηκαν εν μέσω σκληρού ¨λοκντάουν¨ και ελλιπούς ενημέρωσης, και για ανθρώπους κλεισμένους στα σπίτια τους χωρίς την παραμικρή εξοικείωση με το διαδίκτυο.
Όμως, φίλε Ανδρέα, την αφορμή για την δεύτερη επιστολή που σου έστειλα την έδωσε η – πολύ σωστή – απόφαση του ΔΣ του ΕΛΓΑ 15 μέρες νωρίτερα να αποδεχτεί εκπρόθεσμες δηλώσεις παραγωγών στο θεσσαλικό κάμπο που είχαν χτυπηθεί από τον ¨Ιανό¨. Και, όπως σου επεσήμαινα, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν δύο κατηγορίες παραγωγών.
Ακόμη, η δήθεν ¨απάντηση¨ που μου εστάλη, αναφερόμενη στις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του Αυγούστου, μας λέει – ούτε λίγο ούτε πολύ – ότι πρόκειται για έμμεσες ζημιές που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ!
Θα θυμάσαι ότι αμέσως επικοινώνησα τηλεφωνικά μαζί σου για να σου πω ότι τις επιστολές τις είχα στείλει στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, και απ’ αυτόν περίμενα ξεκάθαρες απαντήσεις – και όχι φληναφήματα από κάποια ¨στελέχη¨ σου. Αλλά, ενώ είχαμε συμφωνήσει ότι θα αναζητήσεις και θα δώσεις λύσεις, μου απαντάς στο τηλέφωνο ότι ¨δεν μπορείς να… παραβιάσεις τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ¨!! Μόνον που εγώ, δεν σου ζήτησα να παραβιάσεις αλλά, αντίθετα, να εφαρμόσεις τον Κανονισμό! Και σε αυτό ακριβώς εμμένω. Διότι, σύμφωνα με τον Νόμο 1790/1988 (άρθρο 10) ο πρόεδρος είναι το ανώτατο εκτελεστικό όργανο, και αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να εισηγείσαι και να προτείνεις στο ΔΣ λύσεις για θέματα που αναφύονται – όπως πολύ σωστά έπραξες με τις εκπρόθεσμες δηλώσεις για τον ¨Ιανό¨.
Όπως επίσης ο Κανονισμός είναι σαφέστατος και ορίζει ότι και οι ζημιές από υπερβολικές και άκαιρες βροχοπτώσεις είναι άμεσες (ΦΕΚ Β’ 1668/27.7.2011. άρθρο 5, παρ. 4). Πέραν δε αυτού, όπως επίσης σου έχω πει, υπάρχουν:
- Γνωμάτευση του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Νάουσας ότι οι ζημιές αυτές είναι άμεσες και καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ.
- Πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής που συγκροτήθηκε με υπουργική απόφαση (7487/83097/1.8.2017) το 2017.
Εξάλλου, όπως σου έχω επισημάνει, είναι αδιανόητο να επιτρέψουμε να επαναληφθούν τα μασκαριλίκια του 2017 και 2018, όταν κομματικά στελέχη έκοβαν κι’ έραβαν, έβαζαν και έβγαζαν ποικιλίες κατά το δοκούν. Και, φοβάμαι, ότι κάτι αντίστοιχο πάει να γίνει και τώρα! Με κάποιους ¨πολιτευόμενους¨ να λένε «αυτές οι ποικιλίες είναι μέσα και θα αποζημιωθούν», ή «αυτές είναι απ’ έξω», μετά να… ξαναμπαίνουν οι απ’ έξω ή να βγαίνουν οι μέσα!... Απίστευτες τραγελαφικές καταστάσεις και στη μέση ένας παραγωγός πελαγωμένος και κατάπληκτος! Ωσάν να θέλουμε να… μιμηθούμε την προηγούμενη Κυβέρνηση που τα έκανε κυριολεκτικά μαντάρα, με το να υποχρεώνει τους Συνεταιρισμούς να δέχονται – παράτυπα – δηλώσεις, και με αγρότες που ακόμη και σήμερα δεν έχουν αποζημιωθεί, αν και οι ποικιλίες τους ήταν αποζημιώσιμες!
Δηλαδή, αγαπητέ Ανδρέα, πάλι το ίδιο ¨κονκλάβιο συμβούλων¨ θα εξακολουθήσει να λύνει και να δένει στον Οργανισμό; Αυτοί που είχαν προτείνει το εξωφρενικό και απαράδεκτο να παρακρατηθεί το 35% του υπολοίπου που όφειλε ο ΕΛΓΑ σε πληγέντες παραγωγούς και να συμψηφιστεί με… μελλοντικές εισφορές του 2020 και του 2021 – που, ευτυχώς, αποσύρθηκε μετά την αντίδρασή μου! Οι ίδιοι που έλεγαν ότι το εμπάργκο είναι… ¨στιγμιαίο¨ και ισχύει μόνον για το 2014, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι συνεχίζεται και θα συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβρη του 2021. (Και η επιμονή μου στο σωστό δικαιώθηκε όταν τον Δεκέμβρη του 2019 η Κυβέρνησή μας για πρώτη φορά μετά από τεσσεράμισι χρόνια έδωσε για το εμπάργκο 10.500.000, και πάλι με εντολή του Πρωθυπουργού, επίσης για πρώτη φορά από το 2010 δόθηκαν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό 100 εκατομμύρια στον ΕΛΓΑ).
Είναι ακόμη αυτοί που, την τελευταία στιγμή πριν την ψηφοφορία στη Βουλή τον Φλεβάρη του 2014, τροποποίησαν επί το δυσμενέστερο την τροπολογία μου που δίνει λύσεις στην ακαρπία και σε ζημιές από άλλες δυσμενείς καιρικές συνθήκες (άρθρο 71 του Ν 4235/2014). Είναι, όπως ξέρεις, το άρθρο από το σχέδιο Νόμου που είχε συνταχθεί όταν ήμουν Γραμματέας Αγροτικού και εσύ Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, και είχε υπογραφεί από το σύνολο σχεδόν της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, και ψηφίστηκε από όλα τα Κόμματα της Βουλής. Είναι επίσης οι ίδιοι που έδωσαν καταστάσεις πληρωμών από τον Οργανισμό σε γραφεία πολιτευόμενων για να βγουν ανακοινώσεις ποια χωριά πληρώνονται και τι ποσά παίρνουν. Όλα αυτά δηλαδή που καταρρακώνουν το κύρος και την αξιοπιστία του Οργανισμού και που, εν τέλει, μοναδικό στόχο έχουν να πλήξουν συγκεκριμένα πρόσωπα – και ο νοών νοήτω – αλλά ματαίως! Όπως σου έχω πει, εγώ είτε ως Υπουργός είτε ως Βουλευτής, ουδέποτε έχω βγάλει ανακοίνωση πληρωμών του ΕΛΓΑ, ούτε έχω μιλήσει ή παρέμβει σε εκτιμητές και προϊσταμένους υποκαταστημάτων του ΕΛΓΑ!
Ως προς το τελευταίο δε που κυκλοφορεί, δηλαδή ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα αποκλείσει από τις αποζημιώσεις των βροχοπτώσεων του Αυγούστου τους παραγωγούς που έχουν πάρει επιστρεπτέα προκαταβολή μέσωde minimis, εδώ υπάρχει σοβαρό λάθος. Διότι θα αφαιρεθεί μεν η επιστρεπτέα προκαταβολή όπως θα αφαιρεθεί και το ποσό που πήραν ως αποζημίωση για το εμπάργκο, αλλά θα εισπράξουν το υπόλοιπο από το πλαφόν της τριετίας που ορίζει ο Κανονισμός για τα de minimis. Συνεπώς αυτό δικαιώνει την επιμονή μου να αποζημιωθούν οι άνθρωποι αυτοί από τον ΕΛΓΑ – όπως το προβλέπει ο Κανονισμός. Αυτό υποστήριζα και το 2017 και το 2018, αυτό υποστηρίζω και σήμερα.
Σε επίρρωση των παραπάνω – και, ενδεικτικά από τις δεκάδες παρεμβάσεις μου – σου επισυνάπτω:
- Ερώτησή μου του Οκτώβρη του 2018 που υπογράφεται από άλλους πέντε συναδέλφους (εν ενεργεία και σήμερα) ροδακινοπαραγωγικών περιοχών
- Τη δήλωση της τότε Τομεάρχου και σημερινής Υφυπουργού Γεωργίας κυρίας Αραμπατζή που – πολύ σωστά – έλεγε ότι οι ζημιές από τις βροχές πρέπει να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ και όχι από de minimis
Και επειδή όπως έχω πληροφορηθεί, ενδέχεται να γίνει κάποια τηλεδιάσκεψη για τα τις ζημιές που έχει προξενήσει η ¨Μήδεια¨, αυτές θα φανούν καλύτερα στο προσεχές δεκαήμερο. Ας λύσουμε λοιπόν πρώτα τα προβλήματα των περιπτώσεων που σου ανέφερα (παγετός της 17ης Μαρτίου και οι βροχοπτώσεις από τη ¨Θάλεια¨ του Αυγούστου) και μετά βεβαίως να δούμε και τις ζημιές από τη ¨Μήδεια¨.
Αυτά φίλε Ανδρέα με την πεποίθηση ότι θα πράξεις το σωστό και το δίκαιο, όπως επιβάλει η ευαισθησία και το κοινωνικό πρόσωπο της Κυβέρνησής μας

Με εκτίμηση
Γιώργος Καρασμάνης













Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. κυριε καρασμανη οπως ακουγετε οποιοι αγροτες πηραν επιστρεπταιες δεν υα παρουν de minimis για τις βροχωπτοσεις , να σας ρωτησω ειστε σοβαροι; τι σχεση εχει το ενα με το αλλο πατε καλα; βγητε ολοι οι βουλευτες και επισημα διαψευστε το αλλιως ειστε απαραδεκτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανατε την ελλαδα ουγκαντα,ντροπη σας μονο ι καρεκλα σας νοιαζει,απαραδεκτοι με αυτ που κανετε στους αγροτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικα βουλευτες της κυβερνησης ειστε η της αντιπολητευσης. Ρε σοβαρευτειτε και απαιτειστε κι αν χρειαστει γυριστε και κανενα γραφειο αναποδα να δειξετε και λιγο πυγμη σαν βουλευτες αγροτικων νομων. Στο κατω-κατω με την δικη μας ψηφο ειστε εκει που ειστε. Λουκουμαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν τις γκομενες, για να μην πω τιποτε χειροτερο. Επιστολες-ραβασακια και δελτια τυπου. Κι απο πισω θα ακολουθησουν σταμενιτης και βασιλειαδης, να μην μεινουν στην απ'εξω. Κατα τα αλλα ειναι στο πλευρο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ κ.ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ "ΠΟΥΛΑΕΙ" ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ. ΑΡΑΓΕ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειστε τρελοι εκει στην κυβέρνηση;;;τί σχέση εχει το de minimis με την επιστρεπταια;θα το φατε το κεφάλι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι περιμένατε να πάρετε ότι δικαιούστε;
      Που ζείτε δεν μάθατε ότι τωρα ξαναπαίζει κουτάλα; ξεχάστε το

      Διαγραφή
  7. Eγώ κατάλαβα αυτά που διάβασα δυο και τρείς φορές θα πάρουμε ,αλλά θα αφαιρεθούν η επιστρεπτεα ,αλλά και το εμπάργκο και εφόσον δεν περνάμε το πλαφόν της τριετίας τότε θα πάρουμε ντεμινιμις. Εσύ δεν το διάβασες καλά η επιστρεπτεα δεν σε αποκλείει απο την αποζημίωση.Αλλα απο ότι κατάλαβαθα είναι ψυχούλα για αυτο λέει ότι πρέπει να αποζημειωθουμε απο τον ΕΛΓΑ.Μακάρι αλλά πρέπει να βοηθήσουν όλοι και οι δήμαρχοι και ο νομάρχης για να γίνει αυτό.Πάντως μπράβο του για την αλήθεια και τον αγώνα που κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σωκράτη αυτά που αναφέρει ο Καρασμάνης δεν γυρίζει ανάποδα γραφείο, ανατρέπει το σύστημα, είναι γροθιά στο στομάχι ,είναι καταπέλτης με τα στοιχεία φωτιά που παραθέτει.Τα διαβάζω τα ξαναδιαβάζω τα ρουφάω.Ποιός μπορεί να τα αμφισβητήσει,ΚΑΝΕΙΣ.Η αντιπολίτευση τι κάνει; Οι άλλοι βουλευτές;:Διάβασέ τα, Καλά Σωκράτη για να καταλάβεις. Μήπως την ψήφο που ρίχνεις είναι σαν τις προδηλώσεις των παραγωγών που την ρίχνουν σε χαρτοκούτι; Ο πολύς χαλβάς που έχει και άχυρο βλάπτει τα εγκεφαλικά κύτταρα.
    Πλάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΙ ΔΥΟ ΆΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ; ΟΧΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ ΚΑΙ ΛΕΖΆΝΤΕΣ. ΠΡΈΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΊΞΟΥΝ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΉΜΑΤΩΝ ΤΑ ΔΊΚΙΑ ΜΑΣ .ΑΛΛΙΏΣ ΣΑΜΠΟΤΆΡΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΆΝΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΆΡΓΚΟ. ΘΑ ΤΟ ΔΟΎΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΊΣ ΗΜΈΡΕΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΆΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΆ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΊΖΩ ΤΗΝ ΑΔΙΚΊΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ποιε ποικιλιες υα αποζημιψθουν απο τα de minimis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε σεις κάνουν τρελό πάρτι με απευθείας αναθέσεις, Σκορπανε κρατικό χρήμα όπου γουστάρουν και εσείς κλαψουριζετε και παρακαλάτε για τα φραγγοδιφραγγα σας που ναι δικαιούστε.
    Ξυπνήστε μαλακες του μεροκάματου που ψωμολυσσατε και στηρίζετε το κεφάλαιο του ζαβοκουλη, που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η εξουσία και η κουταλα, καλά να πάθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτα τα ρεζιλια πρωτη φορα καλα να παθουμε για να μαθουμε

      Διαγραφή
  12. Μακάρι κύριε Καρασμανη να σας ακούσουν γιατί εκπροσωπείτε το δίκιο του αγρότη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.