Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ.Τζάκρη: Ο παγετός προκάλεσε τεράστια προβλήματα στις καλλιέργειες της ΠΕ Πέλλας



Η πολιτεία οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα 
Περιοδεία της Βουλευτή  στις περιοχές που επλήγησαν από παγετό κατά το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου 2021

Σήμερα, Σάββατο 27 Μαρτίου, η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, αφού ενημερώθηκε από παραγωγούς όλων σχεδόν των δημοτικών διαμερισμάτων της Πέλλας (στους πρώην καποδιστριακούς Δήμους Πέλλας, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κύρρου, Κρύας Βρύσης, Μενηϊδος, Σκύδρας, Έδεσσας, Βεγορίτιδας, Αλμωπίας) για τις πολύ χαμηλές (κάτω του μηδενός) θερμοκρασίες που επικράτησαν κατά το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου και για τις τεράστιες ζημιές που αυτές προκάλεσαν στο σύνολο σχεδόν των καλλιεργειών (ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, δαμάσκηνα, κεράσια, ακτινίδια, αμύγδαλα κ.λπ.), πραγματοποίησε επισκέψεις σε πολλές περιοχές της Π.Ε. Πέλλας. 
Επισκέφτηκε κτήματα στις περιοχές των Γιαννιτσών, των Αμπελιών, της Λεπτοκαρυάς, του Δροσερού, της Περαίας, της Παναγίτσας κ.λπ., όπου πράγματι διαπίστωσε ότι οι καλλιέργειες έχουν επηρεαστεί σημαντικά από τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών, οι οποίες μάλιστα έχουν καταγραφεί από τους σταθμούς της ΕΜΥ. Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στις καλλιέργειες της ροδακινιάς, νεκταρινιάς, βερικοκιάς, δαμασκηνιάς, κερασιάς, αμυγδαλιάς κ.λπ.
Σε συζητήσεις που είχε με τους παραγωγούς η κ. Τζάκρη ενημερώθηκε ότι οι ζημιές εκτείνονται σε μεγάλη έκταση και στο σύνολο των καλλιεργειών και παράλληλα έγινε αποδέκτης των ανησυχιών και του έντονου προβληματισμού τους καθώς βλέπουν ότι φέτος, τόσο νωρίς, πριν ακόμη ξεκινήσει η καλλιεργητική περίοδος, μεγάλο μέρος της παραγωγής τους καταστράφηκε ολοσχερώς από τον παγετό, με ότι αυτό συνεπάγεται για το εισόδημά τους. 
Χθες ακόμη η κ. Τζάκρη επικοινώνησε με το Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια και ζήτησε την άμεση κινητοποίηση της Υπηρεσίας για την καταγραφή των ζημιών. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί προεπισκόπηση από κλιμάκια του ΕΛΓΑ στο σύνολο των καλλιεργειών της Π.Ε. Πέλλας προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος και το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκληθεί στις καλλιέργειες και αμέσως θα ανοίξει η διαδικασία των αναγγελιών υποβολής δηλώσεων ζημίας από την πλευρά των παραγωγών, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των εξατομικευμένων εκτιμήσεων και καταβολής των αποζημιώσεων.
Η Βουλευτής τις επόμενες ημέρες θα φέρει το θέμα στη Βουλή με ερώτησή της.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Εμπρός γράψτε για φουγάρα και για άλλα.Μπραβο Τζάκρη ,έτσι τρέλανε τους.Παντα μπροστά,πάντα με τον λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι έτσι από αυτά υποφέρουμε

      Διαγραφή
    2. Ποιον λαο βρε κακομοίρη .. μια ζωη στην φιγούρα και στο ανούσιο μπλα μπλα η ντορκα για κάτι πρόβατα σαν και σενα. Που να τρέχεις με τις γόβες στα χωράφια τωρα... μπεεεεε

      Διαγραφή
    3. Δεν παρεξηγουμε τους βολεμένους 7.08

      Διαγραφή
    4. Για φουγάρα δεν ξέρω,αλλά από φούμαρα...δεν παίζεται.

      Διαγραφή
  2. Ειμαι ψηφοφορος και οργανωμενος με την ΝΔ αλλα πιστευω πως με την παρουσια και τις ενεργειες της κας Τζακρη πιο πολλες πιθανοτητες εχουμε να παρουμε κατι παρα με τους δικους μας χαρτογιακαδες-βολευτες μας. Βολευτες σε αγροτικο νομο που πανε σαν τις κλωσες και κανουν υπομνηματα και επιστολες στον υπουργο αντι να γυρισουν κανενα τραπεζι τι καλο να περιμενεις. Αυτοι κοιτανε τον κωλο τους να καθισουν σε καμια καρεκλα κι εμας μας εχουν γραμμενους. Αν τους ρωτησεις για το deminimis για το ποτε και ποσο (τωρα τελευταια κατι ειπαν) η για τις ποικιλιες δεν ξερουν να σου απαντησουν με βεβαιοτητα. Κατα τα αλλα εχουμε κυβερνητικους βολευτες. Τσουπλακια ειναι για φωτογραφιες μονο για να δικαιολογουν τα λεφτα που παιρνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το αλάνι της αγροτιάς27 Μαρτίου 2021 στις 10:50 μ.μ.

    Κυρία Τζάκρη για τα αυτονόητα δεν χρειάζονται επισκέψεις ,ούτε υποδείξεις ούτε επικοινωνία με τους τέσσερις τοίχους του υποκατάστηματος. Τα δένδρα, 24-25 Μαρτίου, είναι σε πλήρη ανθοφορία και ο κανονισμός είναι σαφέστατος εδώ και είκοσι χρόνια ( επί επάρατο ΠΑΣΟΚ ,δεν ήσασταν ακόμη βουλευτής)την καλύπτει και συνεπώς βάσει του κανονισμού θα γίνουν όλα όσα προβλέπονται ,ΧΩΡΊΣ, καμιά παρέμβαση σε ΚΑΝΈΝΑ.Δεν θα μας κάνει κανένας Χάρη.Από σας περιμέναμε στα 4,5 χρόνια την αλλαγή του κανονισμού όπως λέγατε,την ισχυροποίηση του Ελγα με τα 200 εκατομμύρια ευρουλακια του μέτρου Μ17 που το καταργήσατε και επιπλέον μας στερέψατε με το 70% -30% .Τώρα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα και η ερώτηση που θα υποβάλετε άσφαιρη, αφού η ανθοφορία καλύπτεται απο τον ΕΛΓΑ. Το μόνο που μπορούσατε να κάνετε να τους ελέγξετε που με το
    τον παγετό της 17ης Μαρτίου πέρσι πετάξανε τις προιμανθεις και μεσοπροθεσμες ποικιλίες σε ροδάκινα,κεράσια αχλάδια.. δεν το κάνατε και ήταν μεγάλη αδικία.Και μια συμβουλή ,με το συμπάθιο,με αυτήν την αμφίεση μην εμφανίζεστε στα χωράφια και δίνετε τροφή για σχόλια κακοπροαίρετων ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο ,τα αλάνια πάντα είναι τζέντλεμαν και τα χώνουν ευγενικά. Είναι έτσι όπως τα λές ,ο κανονισμός καλύπτει την ανθοφορία και είναι στο φουλ.Όλοι ποντάρουν στο ότι οι αγρότες είναι άσχετοι και μαλακές. Αν ξέρανε τι τους γίνετε,αυτοί δεν θα υπήρχαν και οι άλλοι πήγαν στα χωράφια για εκτιμήσεις και φωτογραφίες για αυτούς δεν λές. Καλά της τα είπες για την εμφάνιση μακάρι να ήξερε η γυναίκα τι γίνετε.Αλάνι
    δεν είπες για τους άλλους μαλακές χωρίς μάσκα και ο νομός στο βαθύ κόκκινο.Και η Τζάκρη στην κοσμάρα της. Ότι να'ναι.Τετοιοι είμαστε, αυτούς έχουμε, ανταποκριτές ,εκτιμητές, ρεπόρτερ ,φωτογράφους και όχι βουλευτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα γοβάκια που είναι αγοράσμενα από το καλοκαίρι.αρε κακόμοιρι αγροτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνε και συ να φοράς ότι γουστάρεις

      Διαγραφή
    2. Αν αυτή είναι απάντηση τότε είστε ξεφτυλεσ.εξαλου από κάτι σαν και εσάς έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

      Διαγραφή
  6. Μια φώτο 1000 λέξεις. Όταν τους αγρότες τους περνάνε για χωριατες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε περνάνε για ότι δείχνεις ή είσαι.

      Διαγραφή
    2. Δεν βαριέσαι να απαντάς σε όλους στο γραφείο της δουλεύεις πρωτευουσιανε

      Διαγραφή
    3. Νυχτωμένε, κοιμησου ξύπνα και πες καμία μαλάκια να περάσει η ώρα σου.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.