Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τι ισχύει από σήμερα στην αγορά της Π.Ε. Πέλλας - Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας



Από σήμερα, Πέμπτη 4 Μαρτίου έως την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 θα διαρκέσουν τα νέα μέτρα στην αγορά. 
Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, καταργείται το Επίπεδο Επιτήρησης και ισχύουν πλέον το Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο) και το Επίπεδο Πολύ Αυξημένου Κινδύνου (βαθύ κόκκινο). 
Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, βρίσκεται στο Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο), οπότε ισχύουν τα εξής:
- Τα καταστήματα λειτουργούν μόνο με την διαδικασία του click away. Εξαιρούνται τα καταστήματα υποδημάτων, ενδυμάτων και τα βιβλιοχαρτοπωλεία που μπορούν να λειτουργούν με την διαδικασία click inside.
- Για τα καταστήματα που λειτουργούν με click away, η παραγγελία καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο αγοράς (σε προπληρωμένη παραγγελία) ή του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες. Η παραλαβή επιτρέπεται μόνο για ένα άτομο. Η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή. Η τήρηση των αποστάσεων είναι 2 μέτρα μεταξύ των πελατών, με το πολύ 9 άτομα στην αναμονή. Ο μέγιστος χρόνος παραμονής ορίζεται στα 10 λεπτά.
- Ειδικά ως προς το click inside, οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αναρτούν τον μέγιστο αριθμό πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα. Οι αριθμοί αυτοί ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό. Το ραντεβού καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα αγοράς που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες.
- Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για το συγκεκριμένο επίπεδο εκτείνεται από 7:00 έως 17:30 για όλες τις επιχειρήσεις.

Δείτε ΕΔΩ  ολόκληρο το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Άιντε άιντε το παραχεσατε αχρηστοανικανοανεμελοι για τίποτε δεν είστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή τι ώρα κλείνει η αγορά ;
    Μας έχουν μπερδέψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε ούτε αυτοί δεν κατάλαβαν τι λένε εσύ περιμένεις να καταλάβεις;
      Ότι ναναι

      Διαγραφή
    2. Πρεπει να εχουν παρει για συμβουλο τον παλιο αντιπροεδρο του Εδεσσαικου.

      Διαγραφή
  3. Για άθληση μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.
    Μη πάρετε εσείς το αμάξι και πάτε για άθληση χαχαχα χάχα ορε χαρβανταιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.