Η Βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη μαζί με 38 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ υπέβαλαν Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ζητώντας την άμεση στήριξη των πρακτορείων ΟΠΑΠ και των εργαζομένων σε αυτά.
Επισημαίνοντας ότι για πάνω από επτά μήνες, από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, στην πλειοψηφία τους ατομικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας καταγράφοντας μηδενικό τζίρο σημειώνουν ότι τα μέχρι τώρα κυβερνητικά μέτρα στήριξης δεν επαρκούν για να καλύψουν τις συνεχόμενες απώλειες εσόδων των συγκεκριμένων επιχειρήσεων. Με την Ερώτησή τους, υπογραμμίζουν ιδιαίτερα, ότι σημαντικός αριθμός πρακτόρων ΟΠΑΠ δεν έχει καταφέρει να ενταχθεί στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή λόγω φορολογικών ιδιαιτεροτήτων που παρέμειναν άλυτες, αλλά και όσοι εντάχθηκαν, επιβαρύνθηκαν με επιπλέον δανεισμό και αύξηση του ιδιωτικού τους χρέους καθώς και ότι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση ούτε σε πόρους από προγράμματα ΕΣΠΑ ή του Ταμείου Ανάκαμψης, λόγω των υφιστάμενων κριτηρίων επιλεξιμότητας. Παράλληλα, επισημαίνουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό που οι ιδιοκτήτες των πρακτορείων ΟΠΑΠ έχουν να αντιμετωπίσουν από τις πολυδιαφημιζόμενες επιχειρήσεις διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών, οι οποίες στη διάρκεια της καραντίνας έχουν αυξήσει τα πελατολόγια τους, με αποτέλεσμα την άμεση οικονομική ζημία των φυσικών επιχειρήσεων.
Με δεδομένο ότι 4.000 ιδιοκτήτες των πρακτορείων μαζί με τους περίπου 25.000 εργαζόμενους στον κλάδο έχουν οδηγηθεί σε απόγνωση και σε εργασιακή ανασφάλεια, οι 39 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ρωτούν τους κκ Υπουργούς για τις προθέσεις τους:
(1) να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους των πρακτορείων ΟΠΑΠ και των οφειλών, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και απειλούν τη βιωσιμότητα του κλάδου,
(2) να μεριμνήσουν για την ουσιαστική στήριξη, μέσω επιδοτήσεων μισθών και ασφαλιστικών εισφορών των συγκεκριμένων επιχειρηματιών και των εργαζομένων τους,
(3) να εντάξουν τον κλάδο σε προγράμματα χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, καθώς και σε προγράμματα στήριξης εργαζομένων και επιδότησης προσλήψεων και
(4) να εντάξουν τον κλάδο σε εκείνον του λιανεμπορίου και να μεριμνήσουν για την άμεση επανεκκίνησή του, με το άνοιγμα της αγοράς.

6 Σχόλια
Καλά που έχουμε και την κύρια Τζάκρη και ασκεί αντιπολίτευση, όχι μόνο για την Πέλλα αλλά σε πανελλαδικό επίπεδο, γιατί έχουμε βαρεθεί τους "ναι σε όλα"
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυναμική γυναίκα και πολιτικός. Η μοναδική στην Πέλλα.
απο το γραφείο της Εδεσας η των Γιαννιτσών είσαι;
ΔιαγραφήΤουλάχιστον αστείος και επικίνδυνος αν όντως δε κάνεις πλάκα.
Διαγραφή15 χρόνια βουλευτής,έναν δρόμο,ένα έργο για την Πέλλα δεν έκανε,ποια δυναμική γυναίκα??Που έβριζε τον ΣΥΡΙΖΑ και πήγε εκεί??? χαχα
Φυσικά και οι υπόλοιποι βουλευτές κυβερνητικοί και μη το ίδιο χάλι είναι.
Για αυτό καταντήσαμε να είμαστε από τους πιο πλούσιους νόμους μέχρι τις αρχές του 2000,στους 5 πιο φτωχούς σήμερα....
Πολύ καημό για τα ΟΠΑΠ ρε παιδιά όλοι; Γιατί άραγε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκεί στο γραφείο της Ντορκας ,βάλτε φρένο, της γράφετε μπούρδες.Οι άνθρωποι ζητάνε ρευστό ,και σεις ζητάτε να μπούνε στο ΕΣΠΑ και στο ταμείο αναγκαμψης για επενδύσεις.Το Ναι σε όλα έχει σπάσει ρεκόρ λέγοντας Ναι σε όλα τα μνημόνια.Η μοναδική στους 300 στην βουλή.χαχαχαχαχα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ , δεν παίρνει μπρος ,ειναι πατωμενος .Έχουν χάσει την αίσθηση του μέτρου. Χαζές παρεμβάσεις.Ο κόσμος βλέπει τις παπαριες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.
Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.