Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Υποχρεωτικά self tests από σήμερα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα



Υποχρεωτικό καθίσταται από σήμερα Δευτέρα 19/4/2021, το τεστ αυτοδιάγνωσης για τους εργαζόμενους σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ, τράπεζες, μεταφορές, κομμωτήρια, διανομή φαγητού, υπηρεσίες καθαρισμού, στα ΚΕΠ,  στους υπαλλήλους των ΟΤΑ που απασχολούνται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», στους δικαστικούς λειτουργούς και τους δικαστικούς υπαλλήλους.

Όπως τόνισε η  γενική γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, η πρώτη εβδομάδα θα είναι περίοδος χάριτος χωρίς κυρώσεις.

O «οδικός χάρτης» για τα self tests, περιγράφεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας, σύμφωνα με την οποία, είναι υποχρεωτικά για όσους παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία σε εργοδότες με επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση, μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις, κατόπιν αιτήματος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, της ΟΤΟΕ και του κλάδου των ασφαλιστικών εταιρειών, συμπεριελήφθησαν και οι χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες.

Το self test διενεργείται μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του εργαζομένου στον χώρο εργασίας του και έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του. Ο έλεγχος συνιστάται να γίνεται έως και 24 ώρες πριν από την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που παρέχει την εργασία του ο εργαζόμενος με φυσική παρουσία.

Αρκετοί εργαζόμενοι πάντως, αγόρασαν μόνοι τους τα self tests από τα φαρμακεία, ήδη από το Σαββατοκύριακο, για να είναι έτοιμοι προτού ανοίξει η πλατφόρμα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.