Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Ηλεκτρονική απάτη σε βάρος γυναίκας - Της έκλεψαν 9.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό!



Θύμα απάτης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) έπεσε μια γυναίκα στα Γιαννιτσά, από την οποία χάκερ άρπαξε 9.000 ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό, χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο με εκείνη που έχουν «χτυπηθεί» και άλλοι πολίτες σε όλη τη χώρα, «χάνοντας» διάφορα χρηματικά ποσά.
Η γυναίκα έλαβε ένα μήνυμα στο email της με αποστολέα (που φαινόταν πως είναι) τράπεζα που την ενημέρωνε ότι δήθεν ο λογαριασμός ταμιευτηρίου της έχει απενεργοποιηθεί και θα έπρεπε, ακολουθώντας τις οδηγίες που υπήρχαν σε σύνδεσμο (link), να την ενεργοποιήσει και πάλι, αλλάζοντας τους κωδικούς.
Το θύμα, πραγματοποίησε τα βήματα, εισάγοντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό χρήστη του τραπεζικού της λογαριασμού. Οι επιτήδειοι κατάφεραν να της αρπάξουν, έτσι, 9.000 ευρώ.
Το γεγονός καταγγέλθηκε στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την απάτη.

Τι πρέπει να προσέχει ο κόσμος
Για να μην πέσει θύμα απάτης ο πολίτης θα πρέπει να ενεργοποιήσει την υπηρεσία της τράπεζας που τον ενημερώνει μέσω μηνύματος και email για τις κινήσεις των λογαριασμών του έτσι ώστε να γνωρίζει ανά πάσα ώρα και στιγμή τι συμβαίνει με τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Αν δει ότι κάποιος άγνωστος έχει μπει στο λογαριασμό του να ενημερώσει άμεσα την τράπεζα ώστε να μπλοκάρει τις κινήσεις.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. FAKE-ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΩΔΙΚΟ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΟΥ, ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, ΑΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ. ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.