Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καταστήματα: Ανοιχτά με εκπτώσεις την Κυριακή-"Συγκρατημένη αισιοδοξία" από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου ΓιαννιτσώνΤέλος στις αγορές click away και click inside από 14 Μαΐου

Ανοικτά μπορούν να είναι (προαιρετικά) τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τροφίμων την Κυριακή 9 Μαΐου, εξυπηρετώντας του πελάτες που επιθυμούν να κάνουν τις αγορές τους. Θυμίζουμε ότι στα καταστήματα υπάρχουν προσφορές, καθώς οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μαΐου, λόγω της αργίας του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, ξεκίνησαν από την Τετάρτη 5 Μαΐου και θα λήξουν το Σάββατο 15 Μαΐου.
Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εαρινών εκπτώσεων με ανοιχτά τα καταστήματα, καθώς ημερολογιακά η πρώτη Κυριακή ήταν η Κυριακή του Πάσχα. 
Οι καταστηματάρχες (άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο) έχουν προσδοκίες για το διάστημα των εκπτώσεων αλλά και για τη συγκεκριμένη ημέρα. 
Σημειώνεται, πως δικαίωμα λειτουργίας την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 έχουν επίσης τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωση, μανικιούρ, πεντικιούρ κλπ).

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών
"Την Κυριακή 9 Μαϊου τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά", τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, Παναγιώτης Σαραφούδης επισημαίνοντας: "Τηρούμε όλα τα υγειονομικά μέτρα, παραμένουμε ασφαλείς και παραμένουμε στην τοπική αγορά". Σχετικά με την εκπτωτική περίοδο ο κ. Σαραφούδης εκφράζει την "συγκρατημένη αισιοδοξία" του καθώς, όπως υπογραμμίζει, υπάρχουν περιορισμένες προσδοκίες από τους καταστηματάρχες. 
Σχετικά με την πασχαλιάτικη κίνηση των εορτών στα καταστήματα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών επισημαίνει ότι "ήταν μερικώς ικανοποιητική καθώς τα μαγαζιά κινήθηκαν περισσότερο το τελευταίο τριήμερο πριν από την Κυριακή του Πάσχα". 
Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Τέλος στις αγορές click away και click inside από 14 Μαΐου
Τέλος, να σημειωθεί ότι χωρίς τη μέθοδο του click away και του click inside θα λειτουργούν τα καταστήματα από τις 14 Μαΐου. Ωστόσο, θα υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό των πελατών και τα μέτρα για τον κορονοϊό θα μας ακολουθούν για αρκετό καιρό ακόμη. Τα παραπάνω δήλωσε το πρωί της Παρασκευής στο ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Επίσης, θα επανεξεταστεί το ζήτημα των SMS και όσον αφορά το τρίωρο που έχουν στη διάθεση τους οι καταναλωτές για τις αγορές τους δεν έχει ληφθεί προς το παρόν κάποια απόφαση.
«Δεν θα υπάρχει αυτή η διαδικασία στις 15» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι οι περιορισμοί για τον αριθμό των πελατών θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.