Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σεβ. Μητροπολίτης Ιωήλ: Ανυπόστατες οι φήμες συνεορτασμού Πάσχα της Εκκλησίας και Εβραΐκού



Είναι τελείως λανθασμένη ή φήμη ότι στο φετινό Πάσχα το Χριστός Ανέστη θα ψαλεί στις Εκκλησίες την ίδια ημέρα με το Εβραϊκό, τονίζει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωήλ σε εγκύκλιό του. Συγκεκριμένα αναφέρει: 

Αγαπητοί πατέρες καί άδελφοί έν Κυρίω,

Έπειδή τίς ήμέρες αύτές δημιουργήθηκε σύγχυση άναφορικά μέ τόν έορτασμό τού έβραϊκού Πάσχα καί τού Πάσχα τής Έκκλησίας, θέτουμε ύπ' όψιν όλων τών πιστών τής Μητροπόλεώς μας τό έξής. Φέτος τό έβραϊκό Πάσχα έορτάσθηκε τό Σάββατο 27 Μαρτίου καί ό έορτασμός του διήρκησε όκτώ ήμέρες. Έπομένως είναι τελείως λανθασμένη ή φήμη ότι στό φετινό Πάσχα τό Χριστός Ανέστη θά ψαλεί στίς Έκκλησίες τήν ίδια ήμέρα μέ τό έβραϊκό Πάσχα. Αλλωστε, άφού τό πρωί τού Μεγάλου Σαββάτου Ψέλνεται ό έσπερινός, λειτουργικά εισερχόμαστε στήν έορτή τού Πάσχα καί τά τροπάρια πού λέγονται κατόπιν άναφέρονται στά γεγονότα τής έπομένης ήμέρας, δηλαδή τής έορτής τού Πάσχα. Γι' αύτό παρακαλούμε τούς πιστούς νά μή θροούνται, ούτε νά σαλεύονται στόν νού τους άπό άνυπόστατες φήμες περί δήθεν συνεορτασμού τού Πάσχα τής Έκκλησίας τού Χριστού μέ τό έβραϊκό Πάσχα κατά τήν φετινή χρονιά. Εύχομαι ό σταυρωθείς καί θανάτου γευσάμενος καί ταφείς καί τριήμερος άναστάς Κύριός μας Ίησούς Χριστός νά στηρίζει καί φωτίζει όλους τούς πιστούς μέ τήν δύναμη καί άκταμάχητη χάρη τών ζωοποιών παθημάτων καί τής ένδόξου άναστάσεώς Του. Αμήν.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

34 comments:

  1. Ποιο το πρόβλημα δεν έχω καταλάβει αν πέφτουν μαζί το εβραϊκό με το χριστιανικό Πάσχα εγώ ένα πράμα ξέρω ότι όλα αυτά είναι ανθρώπινα δημιουργήματα η φύση ούτε ώρα είχε ούτε μέρα ούτε μήνα ούτε χρόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙΣ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΥΤΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ.
      ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ;
      ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΧΟΡΤΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ

      Διαγραφή
    2. 3:57 Φαίνεται πως δεν έχεις και πολλά επιχειρήματα και καταφεύγεις σε τέτοιου είδους εκφράσεις.
      Αφού εσύ το μελέτησες και τα ξέρεις γιατί δεν απαντάς σ' αυτό που είπε ο 2:12

      Διαγραφή
    3. Δεν θέλω να γεμίζω με άχρηστες πληροφορίες το κεφάλι μου δεν με νοιάζει δεν πιστεύω σε θρησκείες ούτε στον χρόνο μήνα μέρα ώρα δεν πιστεύω ότι υπάρχει παράδεισος η κόλαση πιστεύω ότι ο άνθρωπος είναι όπως ένα δέντρο αρρωσταίνει ξερενετε ο άνθρωπος πεθαίνει η συνέχεια του δέντρου είναι τα μικρά που φυτρώνουν από τους σπόρους που ρίχνει ακριβώς όπως ο άνθρωπος τα παιδιά του όλα τα υπόλοιπα είναι ανθρώπινα δημιουργήματα για να εξουσιάζουν τον άνθρωπο μην πω και άλλα μπορεί και χάνω δεν ξέρω απλά αυτά πιστεύω εγώ

      Διαγραφή
  2. Ουτε και εγω το καταλαβα...οποιος γνωριζει ας μας πει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο "Άγιος εν ζωή" Ιωήλ, άξιος ως προς τα λεγόμενα του Χριστού στους παρευρισκόμενους Ιερείς στον Ναό του Σολομώντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως ψεκάζετε τόσα χρόνια τους ψεκασμένους,τώρα καταλαβαίνετε ότι τους ψεκάσατε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το τι θα γίνει σε βάθος χρόνου, εδώ είμαστε και θα δούμε.
    Αυτό που γνωρίζω από παιδί και λέει και το σύμβολο της Πίστης είνα, και αναστάντα την τρίτη μέρα κατά τας γραφάς.
    Τώρα με τον Κούλη και τον Ιερώνυμο θα αναγκαστούμε να εορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου και τη νίκη του επί του θανάτου, όχι στις 12 όπως ξέραμε αλλά στις 9 γιατί υπάρχει ο φόβος του θανάτου από.......... τον covid.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΞΙΟΤΑΤΟΣ
    https://www.youtube.com/watch?v=i12zQh-2xTo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σεβασμιώτατε Ρώτα καλύτερα τόν παπά Σάββα τόν αγιορείτη αυτός ξέρει καλύτερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι και τόσο χαμηλά!, Όχι σε φανατικούς ναι σε άξιους που διδάσκουν την αγάπη και Όχι τον φανατισμό

      Διαγραφή
    2. Για τον πολυξεριδη σας ''Γι' αύτό παρακαλούμε τούς πιστούς νά μή θροούνται, ούτε νά σαλεύονται στόν νού τους άπό άνυπόστατες φήμες''

      Διαγραφή
  8. Αυτή η φημολογία καλλιεργήται από μια μερίδα ακροδεξιών-συνωμοσιολόγων,αρνητών του covid 19, αγράμματων με έλλειψη στοιχειώδους ενημέρωσης ! Είναι οι ίδιοι οπαδοί του άρθρου 120 του Συνταγματος που μιλάνε για κατάλυση του Συντάγματος ,της Δημοκρατίας και λοιπές παπαριές ,λές και γνωρίζουν τα υπόλοιπα 199 άρθρα του Συντάγματος! Παράδόξως γνωρίζουν Νομική,Βιολογία, Βιοχημεία,Ιστορία, αλλά εάν τους μαζέψεις ...ζητημα να γνωρίζουν τα 20 γράμματα του Αλφαβήτου! Είναι όμως ακροδεξιοί ψήφοι και χρειάζονται στον Κούλη,π.χ. για τα Συλλαλητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνε στο Δομοκό καμία μαγειρίτσα στον κουφοντινα και άσε τα εκκλησιαστικά για άλλους

      Διαγραφή
    2. Να κοιτάξεις πρώτα τα βασικά εσύ,24 γράμματα είναι και όχι 20.

      Διαγραφή
    3. Πετάχτηκαν και οι υποτιθέμενοι αριστεροί που καμία σχέση δεν έχουν με τη θρησκεία, όπως ισχυρίζεται οι συντριπτική τους πλειοψηφία, και σε κάποια ανάρτηση που αφορά καθαρά τα θρησκευτικά πιστεύω κάποιων άρχισαν να γράφουν περί ακροδεξιών, αρνητών covid και όποια άλλη ασυναρτησία κατεβαίνει στο κεφάλι τους.

      Διαγραφή
    4. Οι αριστεροί κνωδαλο είναι πιο χριστιανοί απ τους υποτιθέμενους θορυβώδης χριστιανούς, είναι βαθειά θρησκευομενοι.
      Θα αργήσεις αλλά θα το καταλάβεις ότι το ράσο δε κάνει τον Παπά, οι αγράμματοι ακροδεξιοί και δήθεν χριστιανοί του αγαπάτε αλλήλους, αλλά όχι άλλης θρησκείας, άλλου χρώματος, άλλης εθνικότητας, άλλης σεξουαλικης προτίμησης που σχολείο πάτησαν μόνο για να ψηφίσουν, τον Χριστό χίλιες φορές τον ξανασταυρωναν με τις πράξεις τους.
      Σκέψου λέει κατά την ανάσταση να έλεγε ο Χριστός, μοιράστε όλη την περιουσία η εκκλησία στους φτωχούς, πίσω και τσιμενταρισμα κανονικό!
      Γκεκε;
      ( ρε καρατζοβα κόψε τη λογοκρισία, θεωρείς δλδ ότι τα υπόλοιπα σχόλια είναι επιτρεπόμενα για πάρτη σας ή δεν αντέχετε να ακούτε αλήθειες; )

      Διαγραφή
    5. Μα φυσικά στον εμφύλιο με τον σταυρό στο χέρι πηγαίνατε.Μερικοι από εσάς έχουν γίνει και άγιοι ο Μάο ο Στάλιν ο Τσαουσέσκου.

      Διαγραφή
  9. Άλλα προβλήματα δεν έχει η εκκλησία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η απάντηση είναι για τα όσα έγραψε η "Ελέύθερη Ώρα" και πιστεύουν οι ψεκασμένοι , αμόρφωτοι χριστιανοί. Φυσικά, ο χρόνος, και η μέτρησή του είναι ανθρώπινα δημιουργήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όπως έσπειρσν στη μητρόπολη έτσι ακριβώς θερίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχει πολλά κουφά η πίστη μας, μαλώνουμε πχ με τους ιεχωβάδες οι οποίοι είναι χριστιανοί και τους μισούμε περισσότερο απ τους μουσουλμάνους πχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Karatzova μήπως πρέπει να καταργήσεις το δικαίωμα στα σχόλια αυτοί που ναι να σε διαβάσουν θα σε διαβάσουν ο καθένας κριτής των πάντων ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεχειλίζεις από δημοκρατία.
      Κανείς δε σχολίασε το καρατζόβα αλλά αυτά που δήλωσε ο Ιωήλ όπως και και τις δηλώσεις και ανακοινώσεις του καθενός.
      Όταν λοιπόν κάνει κάποιος δημόσια δηλώσεις, είναι φυσιολογικότατο και λογικότατο να υπόκεινται σε δημόσια κριτική, χωρίς ύβρεις φυσικά.
      Τώρα αν εσύ θέλεις να διαβάζεις μόνο ανακοινώσεις μπορείς να αγοράζεις καμιά εφημερίδα ή να διαβάζεις τις ανακοινώσεις εδώ μέσα και να μην ασχολείσαι με τα σχόλια, πράγμα που δεν το βλέπω.
      Αυτή είναι εξάλλου μία από τις σημαντικότερες διαφορές του έντυπου τύπου, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου από το διαδίκτυο, για αυτό κιόλας όλα τα προηγούμενα υποχωρούν μπροστά του.
      Φυσικά και το καρατζόβα αν το επιθυμεί έχει κάθε δικαίωμα να ακολουθήσεις την προτροπή σου. Δικό του είναι το μπλοκ

      Διαγραφή
    2. Είναι βαθειά δημοκράτης χριστιανός ο τύπος, θέλει να ακούει μόνο αυτά που γουστάρει να λένε μεταξύ τους, στον αντίλογο παθαίνει ζαβλαμα.

      Διαγραφή
  14. Δηλαδή θέλει να μας πει ο Δέσποτας ότι ο Ιερώνυμος όταν βρέθηκε μαζί με τον Κούλη είχανε θεολογική συζήτηση και η Πρωθυπουργάρα μας, ανάθεμα αν κατάλαβε τι του έλεγε , έλαβε τις αποφάσεις της αφού πείστηκε από τον Ιερώνυμο;
    Ή μήπως του ζήτησε να βάλει πλάτη ώστε να γίνει η Ανάσταση στις 9:00 γιατί έτσι αποφάσισαν οι ακαταδίωκτοι λοιμοξιολόγοι του καθώς πιθανόν μετά τις 11:00 ο ιός ξαναγίνεται επιθετικός και επικίνδυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διαβάζοντας.
    Του Σεβ. Μητροπολίτη Ναΐρόμπης κ. Μακαρίου
    https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/43318-yparxei-arage-o-koronoios-mythos-i-apati-foto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να ρωτησω κατι?γιατι εσφιξε τα παπαδακια του ο κ. Ιωηλ και τα τραβηξε τα αυτια για να μη λοξοδρομησουν και κανουν στις 12 αναστασταση ενω αυτος τακανε ολα κανονικα?ερωτηση κανω περιμενω μια σοβαρη απαντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ποιον περιμένεις καμιά ¨¨σοβαρή¨¨ απάντηση;
      Τόσες ανακοινώσεις βγήκανε από την Μητρόπολη για να πεισθεί το ποίμνιο για την ορθότητα της απόφασης περί της 9ης ως ώρα Αναστάσεως.
      Πέρυσι στην ουσία Ανάσταση δεν κάναμε.
      Φέτος μας υποχρέωσαν να κάνουμε στις 9.
      Του χρόνου πιθανόν να γίνει στις 10.
      Αργότερα στις 11 και κάποια στιγμή θα αποκατασταθεί η κανονικότητα αφού έχουμε εμβολιαστεί προφανώς όλοι.

      Διαγραφή
    2. Τι εννοείς τα έκανε όλα κανονικά;

      Διαγραφή
  17. Να κυβερνούσε λέει ο Τσίπρας και να έλεγε η ανάσταση θα γίνει στις 9.
    Ορε μάνα μου πόσα άθεος θα άκουγε απ τους "χριστιανούς πατριώτες " ο άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙΣ.
      ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΡΙΦΙΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΔΕΞΙΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ Κ.Λ.Π
      Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

      Διαγραφή
  18. Εγώ δε γνωρίζω από πολιτική,θα πω όμως δύο πράγματα απλά.Σημαντικά όπλα στη ζωή είναι η ταπείνωση,η υπακοή και η διάκριση.Ένα άλλο επίσης σημαντικό που δε πρέπει να ξεχνάμε είναι πως ο Θεός είναι αγάπη και ο δρόμος του χριστιανού είναι θυσία.Ο γέροντας μας τα έχει όλα αυτά.Δε μπορεί ο κάθε αυτοαποκαλούμενος Γ.Ο.Χ να ταλιμπανίζει,να σκορπίζει διχόνοια κλπ από τον καναπέ τουκαι το πιό βασικό από όλα να κρατάει τον παράδεισο για τον εαυτό του και να καταδικάζει τους υπόλοιπους στην κόλαση.Χριστός ανέστη σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.