Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων περιορισμού διάδοσης του κωρονοïού COVID-19, πραγματοποιήθηκαν οι επίσημες εκδηλώσεις Μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στην Έδεσσα, σε συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, το Δήμο Έδεσσας, Ποντιακούς και Προσφυγικούς Συλλόγους.
Το πρωί της Κυριακής, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Σκέπης Έδεσσας, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, θυμάτων της Γενοκτονίας και ομιλία εντός του Ιερού Ναού, από τον κ. Παύλο Περπερίδη, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε τρισάγιο, ανάγνωση ψηφίσματος και κατάθεση στεφανιών από εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων στο Άγαλμα Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου).
Στις εκδηλώσεις μνήμης παρέστησαν οι βουλευτές του Ν Πέλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, ο Δήμαρχος Έδεσσας, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

2 Σχόλια
Πρώτη φορά στα χρονικά μνημόσυνο για την γενοκτονία των Ποντίων χωρίς τους Πόντιους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Σεβασμιώτατος Ιωήλ έλειπε ,ήταν στην Υδραία. Το μνημόσυνο και το τρισάγιο στο μνημείο τελέστηκε από τον πρωτοπρεσβυτερο Γεώργιο Ζουμή.Το έγραφε ο Λάκης ότι χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος και το διόρθωσε. Προφανώς ο Λάκης στην εκκλησία ήταν ωσεί παρών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.
Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.